Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Svájcba milyen nehéz megkapni...

Svájcba milyen nehéz megkapni a B tartózkodási engedélyt szakmunkásként?

Figyelt kérdés

Tervezek kiköltözni Svájcba. Szakmunkás vagyok, tudok olyan B1 szinten németül (+ C1 angol, ami ott semmit nem ér).

Viszont mivel Svájc drága, nem akarok csak úgy vakon kimenni hátha lesz valami, mert L vagy B vízum nélkül amúgy se alkalmaznának a legtöbb helyen, én meg nem akarom elkölteni addig az összes pénzem.

Így csak akkor mennék ki ha már lenne B engedélyem.

Ezekkel a feltételekkel amiket fentebb írtam magamról szerintetek milyen könnyen kaphatok B tartózkodásit?

2022. jún. 27. 09:36
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

Totál nem érted miről van szó, sajnos.

A vízumot sosem magad intézed, mert ehhez kell legyen egy munkaadó, aki igazolja, hogy alkalmazni fog, csak ekkor adnak vízumot. Ha csak magad intéznéd, akkor nem kapnál.

Csak abban az esetben ha előbb beköltözöl valahova, igazolod a lakcímed, és akkor adnak L vízumot. De ezzel meg nincs munkád, azaz addig keresgélned kell és fizetned a méregdrága biztosítást is.

2022. jún. 28. 18:10
 12/32 anonim ***** válasza:
Addig nem ad ki neked bérbe lakast, amit nincs munkahelyed.
2022. jún. 28. 18:37
 13/32 A kérdező kommentje:

Senki nem beszél albérletről.

Panziókat bármikor lehet foglalni.

2022. jún. 28. 18:42
 14/32 anonim ***** válasza:
Ja, hogy én nem értem?! :)
2022. jún. 28. 19:09
 15/32 A kérdező kommentje:

Ezt a kérdést is szét akarjátok trollkodni?

Ez qrvára komoly kérdés ha nem tűnt volna fel.

2022. jún. 28. 19:21
 16/32 anonim ***** válasza:
53%
Ember! Feltettél egy kérdést, kaptál rá teljesen korrekt válaszokat, de ezeket nem ajarod elfogadni. Hol a hiba?
2022. jún. 28. 19:30
 17/32 A kérdező kommentje:

Akkor felteszem mégegyszer a kérdést, még részletesebben.

Lehet-e Svájcon kívül olyan munkát találni, ahol a munkaadó biztosítja nekem, hogy amikor odaérek az országba akkor már lesz szallásom (nem, nem feltétlenül albérlet) és egyből elmehetek a helyi önkormányzatba elintézni a B vízumot?

2022. jún. 28. 19:58
 18/32 anonim válasza:

Szerintem nincs teljesen igazatok: amikor én pályáztam, még Magyarországon voltam, és ez még abban az idöben volt (12-13 éve), amikor még külön kvota vonatkozott magyarokra. A cég az interjura fizette a repjegyet (2 külön cégnél volt ilyen interjum).

és amikor meglett a munkaszerzödés, a cég intézte a munkavállalási engedélyt (ahogy emlited is, elöször B-t), ugy, hogy én akkor még Magyarországon voltam. (Aztán költözésnél relocation céggel a kiköltözésemet is.)

Tehát létezik ilyen. Az más kérdés, hogy ezt szakmunkásnak megcsinálják-e (ennek ellenére nem vagyok valami csucsszakember / "atomtudos", csak sima szakember, viszonylag jo tapasztalattal)

2022. jún. 28. 19:58
 19/32 A kérdező kommentje:

Na erre gondoltam.

Ez jó.

Mi a szakterületed (hány év tapasztalat) és mik voltak az idegennyelv ismereteid?

2022. jún. 28. 20:00
 20/32 A kérdező kommentje:

Továbbra is várom a válaszod a #17-ben feltett kérdésre

2022. jún. 30. 11:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!