Csehországban, Litvániában (és talán Lettországban is azt nem tudom) bevezettek egy törvényt, hogy aki bármilyen oroszbarát megnyilvánulást tesz, az hazaárulónak számít és megbüntetik? Támogatnátok, hogy nálunk is bevezessenek ilyet, vagy nem? Miért?
Az a baj ezekkel a törvényekkel - túl azon, hogy szólás-és véleményszabadság szempontjából problémás -, hogy általában nincs megnevezve, hogy akkor most mi számít oroszbarát megnyilvánulásnak?
Csak az, ha Putyint éltető képpel rohangálok és ünneplem a háborús bűnöket, vagy az is, hogyha azt mondom, hogy azért az ukránok sem teljesen ártatlanok ebben és én speciel nem küldenék nekik fegyvert? Ezek sokszor nincsenek árnyalva és tök ártatlan embereket is el tudnak ítélni, olyan jó kis kommunista módszerekkel és szemlélettel, hogy "aki nincs velünk, az ellenünk van".
"hogy akkor most mi számít oroszbarát megnyilvánulásnak?"
Aki nem hülye, az tudja.
Ahogy a garázdaság esetén sincs konkrétan körülírva a kirívóan közönségellenes magatartás.
Szerintem te hazaáruló vagy, ha nem vagy hülye, akkor tudod miért. Jöhet a fekete kocsi, hogy elvigyen? Ha bevallod, hogy hazaáruló vagy, 5 év böri, hanem 10. Demokrácia lvl 99. Majd a hivatalos indoklást 100 évre titkosítjuk, lehet nem is létezik, nem is ez a lényeg, hanem az, hogy irány a börtön, tudod miért, nem? Nem? Nem tudod? Akkor 10 év, nem 5 😏.
Litvaniat aktivan fenyegeti Oroszorszag, Lettorszag lakossaganak a 30%-a orosz.
Amugy meg Mo.-n is be kellene ilyesmit vezetni, mert nem normalis az, hogy mennyien nyaljak Putyin bacsi hatsojat annak ellenere, hoigy mit muveltek itt az oroszok evtizedeken keresztul.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!