Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Spekulatív kérdés! Ha egy...

Spekulatív kérdés! Ha egy államfő egy másik államfő ellen tárgyaláskor merényletet követne el, akkor a kárt elszenvedő állam mit lépne?

Figyelt kérdés

Mondjuk ha Trump a tárgyalóasztalnál lelőtte volna Zelenszkijt..Tudom elképzelhetetlen, de engem jogi szempontból érdekel, hogy mit tehetett volna ukrajna?

Illetőleg egy "valósabb" kérdés, ha egy államfőt egy állampolgár ölne meg egy másik országnan vendégeskedve, az milyen retorziókat vonna maga után?

ma 18:38
 1/9 A kérdező kommentje:
Országban*
ma 18:39
 2/9 anonim ***** válasza:
47%
Megköszönnék Trumpnak.
ma 18:45
 3/9 anonim ***** válasza:
Ez teljesen változó, jogilag gyilkosság, hogy az illető ország mit tenne az attól függ.
ma 18:50
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A nemzetközi jog elég izgalmas és érdekes jogterület.

Az biztos, hogy az államok vezetői teljes immunitást élveznek bármit tesznek is.

ma 18:53
 5/9 A kérdező kommentje:

4#

Ez azt jelenti ha az általam felvázolt eset bekövetkezne, akkor némán tűrnék?

(Nyilván közfelháborodás lenne, de az sokminden miatt van)

ma 19:24
 6/9 A kérdező kommentje:
Még ha gyengébb is egy ország a másiknál, ilyen esetben nem üzenne hadat a másiknak?Semmi nem lenne?
ma 19:25
 7/9 A kérdező kommentje:
Vagy Zelenszkij testőrei lelőtték volna Trumpot?Vagy tűzharc lett volna a Zelenszkij és Trump testőrök között mint a maffiás filmekben?
ma 19:27
 8/9 PMC Wagner ***** válasza:
Ez egyébként egy nagyon jó kérdés, külföldi oldalakon is utána néztem de nincs rá sehol sem egyértelmű válasz.
ma 20:22
 9/9 Mad Max2 ***** válasza:

Pl ha a mi "vezetőnket" Brüsszelben lefejezné a fonderlajen néni...

Én szobrot állítattnék neki.

Már a fanderleen néninek.

ma 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!