Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi ez a hurráoptimizmus a...

Mi ez a hurráoptimizmus a Trump-Zselinszki féle tűzszünettel kapcsolatosan?

Figyelt kérdés
Bármelyik adóra kapcsoltam, mindenhol az ügyeletes megmondó-szakértő ember szinte euforikus állapotban már a tűzszünet meghosszabbításáról beszélt, meg hogy vége a háborúnak. Közben én meg azt látom, hogy nem történt más, minthogy az USA lefixálta Zselinszkivel hogy a támogatásért cserébe megkapják ami marad Ukrajnából, biztonsági garanciák nélkül. Ezzel egy időben ki is nyílt a fegyver, hírszerzési, és pénzcsap, vagyis helyreállt a Biden alatti protokoll. Mindez az oroszok bevonása nélkül, de egy olyan oroszoknak szóló elfogadhatatlan ultimátummal, amiből a ruszkik csak úgy jöhetnek ki, hogyha elutasítják, akkor ők a hunyók. Mindenki megkapja amit akar, az USA az ásványkincseket, Zselinszki a további teljes támogatást a háború folytatásához, az EU-angolok a további háborúzást, eszkalációs lehetőséget, az oroszok, pedig lehetőséget a további hódításokra.

ma 17:13
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Csak nekem tűnik úgy, hogy ez az egész hercehurca-hókuszpók csak egy elszámolási vita az USA és Zselinszki közt?
ma 17:16
 2/11 anonim ***** válasza:
43%
Az is vicces, hogy amikor orosz-amerikai tárgyalás volt, a teljes EU ki volt akadva hogy Ukrajna nem volt ott. Most, hogy ukrán-amerikai tárgyalás volt ugyan ott, senkit nem zavar hogy az oroszokat kihagyták belőle...
ma 17:16
 3/11 A kérdező kommentje:

Persze, ez is egy árulkodó jel, hogy itt nem béketárgyalás folyt, hanem egészen másról szólt a történet.

ma 17:21
 4/11 PMC Wagner ***** válasza:
Kíváncsi vagyok mit szól majd ehhez Putyin, pláne így hogy most ténylegesen katonai sikereket értek el a fronton. Mert egyenlőre az orosz tistviselők úgy reagáltak a tűzszünetre hogy "na persze aztán újra felfegyverzik mint a Minszki egyezmény alatt"
ma 17:58
 5/11 PMC Wagner ***** válasza:
57%
A másik az ukik most drónozták meg moszkvát, amire szerintem csattanós válaszra számíthatunk
ma 17:58
 6/11 anonim ***** válasza:
41%

Ez valami mélyállami csapda lehet az oroszok felé.

Putyin helyében én nem fogadnám el.

Semmi garancia arra, hogy ne szegné dzt meg az EU ill. a NATO Minszk I és II. után.

ma 18:01
 7/11 A kérdező kommentje:
Olybá tűnik ez az egész, mint amikor a vesztésre álló kézilabda csapat edzője időt kér. Ez a legtöbbször arról szól, hogy kizökkentsék az ellenfelet a jó szériából, és a saját csapat egy kis lélegzetvételhez jusson. Az ukránok szerint is krónikus lőszerhiány van, a légvédelmi rakétákból az utolsó darabokat lövöldözik, akadozik a logisztika is, a kényszersorozás se hozza a megfelelő számokat, sokkal nagyobbak a veszteségek mint amennyi új katonát hadrendbe tudnának állítani. Egy hónap alatt pihennének a csapatok, tudnának rotálni, a nyugati hadiipar is utolérné magát, egy hónapi termeléssel részben fel tudnák tölteni a készleteket. Szerintem Putyinék húzzák az időt amíg lehet, de az is lehet elhajtják Trumpékat szebb éghajlatra. Végül mivel tudnának még jobban ártani a ruszkiknak? Egyedül, ha emberanyaggal is beszállnának, egy NATO égisze alatt verbuválódott haderő megindulna a ruszkik ellen, de ez egyet jelentene a III.vh-val.
ma 19:30
 8/11 PMC Wagner ***** válasza:
Egyszerűen nagyon rossz az időzítés, Még Kurksz megye is odaveszett a napokban, holott remek tárgyalási alap lett volna. Stratégiailag hülyeség volna orosz részről most akárhogy is nézzük.
ma 20:32
 9/11 A kérdező kommentje:
Szerintem nem volt véletlen hogy éppen most söpörték ki Kurszkból az ukránokat, eddig csak teszetoszaság ment, pedig eleve egy katlanban volt az egész csapat. Bő egy hete indultak meg a ruszkik, először összeszorították a katlan nyakát, ezzel ellehetetlenítették az utánpótlást, majd ráidőzítették a csöves hadműveletet amivel meg káoszt okoztak. Ez mindenképp elveszi az élét a békekezdeményezésnek, mivel cserébe nem sokat tudnak adni Putyinnak.
ma 21:05
 10/11 PMC Wagner ***** válasza:
48%
#9 persze hogy nem véletlen, egy hete nem kaptak amerikai műholdas adatokat az ukránok. Sokan elfelejtik ezt pedig kulcsszerepe van, sokkal nagyobb mint bármiféle tank vagy repülőgép
ma 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!