Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ezzel a háborúval már csak...

Ezzel a háborúval már csak emlék marad az orosz hadsereg legendás erőssége?

Figyelt kérdés
Eddig a világ második legnagyobb hadseregeként tartották számon, ezek után kétlem, hogy ez így maradna. Jól lejáratták magukat.

2022. máj. 9. 17:48
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

#9: Ami azt illeti most okot is adunk rá, hogy az ukránok megutáljanak minket. Szerintem nem ártana jóban lenni a szomszéddal. Ha az oroszok nyernek is, az kizárt, hogy elfogalják az egész országot. Így Ukrajna marad szomszéd, ezért sem értem ezt a nagy ellenségeskedést. Hány ukránt ismersz amúgy személyesen, hogy így gyűlölöd őket?

Egyébként bármennyire is megromlik velük a viszony, megtámadni nem fognak. NATO-tagok vagyunk.

2022. máj. 9. 18:09
 12/32 Jeffrey Spender ***** válasza:
39%

Az Ukránok jóval a háború előtt, 2017 óta utálnak minket, már akkor olyanokat hőbörögtek, hogy Mi jelentjük rájuk a nemzetbiztonsági fenyegetést, nem csak Oroszország, és akkor 5 év elteltével mit kellene csinálnunk velük ?

Nem az egyszerű Ukrán civillel van bajunk, hanem a Kormányzatukkal, és a melengetett nacionalistáikkal vagy akár rendes neonácijaikkal.

Oroszország garantáltan viszi Dél-Ukrajnát, és Kelet-Ukrajnát is, meg Nyugat-Ukrajna is kapott nem egy légitámadást, a háború által szétvert országként mihez tudnának kezdeni ?

2022. máj. 9. 18:13
 13/32 anonim ***** válasza:
27%

Az ország vezetését gyűlölöm. Nekünk amúgy ők soha nem tettek semmi jót, amit pedig most kapnak, arra rászolgáltak, szóval én nem állok be ukránsimogatónak, aki akarja, tegye.

Amúgy az egészet nyilván nem foglalnák el az oroszok, de az is elég lenne, ha felszabdalnák, annál nagyobb büntetés nem kellene.

2022. máj. 9. 18:13
 14/32 anonim ***** válasza:
4%

Az USA meg Vietnámban vesztett, tehát ebből az következik hogy az USA nem is volt szuperhatalom a hidegháború idején? Mert kb ilyen hülye logikád van.

Az oroszok a finnekkel szemben is lebőgtek, aztán nem sokkal később fél Európát bedarálták. Nem szabad egy darab háborúból ilyen következtetéseket levonni.

Az orosz kormány szerint jelenleg különleges katonai hadművelet van és nem háború, ez a szerencséje az ukránoknak. Ha Putyin háborúvá nyilvánítja az eseményeket, az azt fogja jelenteni hogy Oroszországban hadiállapot lép érvénybe, tehát hadigazdaság, lakosság sorozása stb, és ez a 200ezres Ukrajnában harcoló orosz haderő több milliósra nőne, több tizezer tankkal és akkor vége a történetnek. Olyan szintű támadások lennének ami a 2. VH idején volt. Putyin bármikor meglépheti ezt, jelenleg gazdasági megfontolásokból nem nyilvánítja háborúnak. Én nem becsülném le az oroszokat, nem véletlenül tartják számon a 2. legerősebb haderőnek a világon.

2022. máj. 9. 18:18
 15/32 A kérdező kommentje:

#12, #13: Ok, nem szeretitek a jelenlegi ukrán vezetést, de azért még nem kell szétverni az országot. Nem maradnak örökre ők kormányon, előbb-utóbb majd jött volna úgyis más.

Én nem vagyok ukránsimogató, de ezt a nagy ellenségeskedést sem tartom célravezetőnek.

2022. máj. 9. 18:21
 16/32 anonim ***** válasza:
68%

Igen, szerintem vagy 70%a.

Sok helyen olvasom ,megérdemelték, nácik vannak, meg a többi.

Amikor szétbombázott házak tulajdonosával készített interjút 444, Telex interjút akkor is szinte minden harmadik hozzászólás megérdemelték, húzogatták a medve bajszát stb.

Az egyik fideszes képviselő kiírta ruszkik haza, erre a legtöbb fideszes szétszedte erre az emberre nem szavazok, le kéne mondattni.

Az ukránok igaz bűnösek, kisebbségeiket elnyomták, de mégse érdemelnek egy háborút. Elhitette a magyar társadalommal a média, így mi csak annyit mondunk jól teszik, örüljünk neki, legalább rendet tesznek.

Nem tudom ,ha a magyarokat támadták volna a Románok, elfoglalták volna a Tiszántúlt, fosztogatnának a területen, rabolnának, akkor a magyar mit mondanának a világnak ,világ ne szólj bele ez a mi ügyünk. Hát valószínű mi is az egész világtól kérnénk segítséget.

Én szégyellem ilyenkor magyar vagyok, mert egy tömeggyilkos Putyint támogatni egy háborúban bűn. Ez a tipikus áldozathibáztatás.

2022. máj. 9. 18:25
 17/32 tobas ***** válasza:
75%

Támadóhaderőként teljesen leszerepeltek ezen nincsen mit szépíteni, hiszen szenvednek egy olyan országban, ahol számukra a legkedvezőbbek a feltételek.

Hiába vettek részt több háborúban is az elmúlt 30 évben, úgy tűnik egyszerűen képtelenek levonni olyan tanúságokat, amit még a cári Oroszországban tettek a 1905-ös Japán-Orosz háború után. Szerintem amíg nem jön egy újabb másabb vezetés, addig így is fognak maradni a dolgok.

Szerintem a kínai hadsereget többre fogják tartani, mint az orosz főleg, ha bebizonyosodik, hogy az ukrán felvételek igazak és egy komoly katonai drónba egy sima Canon kamerát tesznek.

"Ha az ukrán seregben lenne becsület akkor kimentek volna egy mezőre harcolni szemtől szemben ezzel megkímélve rengeteg civil életét."

Azért az meg van, hogy a világ ezen a hadviselésen már tovább lépett?

Az, hogy milyen az ukrán vezetés szerintem semmilyen köze nincsen az orosz haderő leszerepeléséhez.

2022. máj. 9. 18:28
 18/32 anonim ***** válasza:
30%

"A beáramló nyugati segítség ellenére is úgy gondolom, hogy az orosz teljesítmény gyenge, de ha ti elégedettek vagytok, az jó."

mihez képest gyenge? Ez az első olyan háború ahol mindkét fél elektronikai ezközöket használ, drónok műholdak stb. Gondolj bele mi lett volna Irakban is ha a védők nem első generációs RPG-ket használnak hanem Javelineket stb.

Egyébként vannak érdekes anomáliák. Például ami az olajat és a gázt illeti. Az oroszok még mindíg adnak nekik ami szerintem elég fura

2022. máj. 9. 18:30
 19/32 Jeffrey Spender ***** válasza:
65%

# Kérdező

Az Ukrán politikai vezetést nem sajnálom. De valóban, az Oroszok sokkalta elegánsabban megcsinálhatták volna a háborút, a haderejüket dilettáns módon vezetik, indokolatlan saját katonai, és Ukrán civil áldozatokkal, és félelmetesen primitív haditervekkel.

Ha hagyományos lézeres bombákra költötték volna ezeket a költségeket, nem pedig Iszkanderekre, meg tüzérségre, nem lennének indokolatlanul szétlőtt Ukrán falvak.

2022. máj. 9. 18:33
 20/32 anonim ***** válasza:
0%

"ha bebizonyosodik, hogy az ukrán felvételek igazak és egy komoly katonai drónba egy sima Canon kamerát tesznek."

Az egy propaganda videó, nehogy már ilyet beszopj. Nem az első eset hogy egy ilyen ukrán kézre került, már jóval a háború előtt használták ezeket donbasznál. Nemrégiben romániában is találtak egyet. Szerinted nem lett volna azonnal szenzáció?

2022. máj. 9. 18:37
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!