Végül is miért tört ki az Orosz-Ukrán háború?
Végeredményben azért, mert Putyin megtámadta Ukrajnát :)
A hivatalos változat az orosz kisebbségek védelme, a valóság valószínűleg inkább stratégiai, kellett neki a Krím-félsziget és Ukrajna mint bábállam.
Krím megtartása (ami elég nehezen ment, mert a félszigetet ivóvízzel ellátó mesterséges folyót az ukránok elzárták), azt hiszem a gátat azóta fel is robbantották az oroszok. Egy évtizede sok olajat találtak Ukrajna területén (főleg Krím körül) és mivel az oroszok gazdasága nagyban függ ettől, eléggé tönkre mentek volna, ha hirtelen Ukrajna el kezd olajat szállítani Európa felé, ezért tartják fent a konfliktust az oroszok a térségben, hogy az olajipari cégek (pl Shell) ne menjen oda kutakat fúrni. Pluszban jön rá a kisebbségi oroszok elnyomása, de szerintem ez a legkisebb ok, amiért megtámadták (nyilván ez a hivatalos duma, hogy jobb színben tűnjenek fel).
Tehát összességében az oroszok az aggresszorok, az viszont szinte biztos, hogy ha nem ilyen idióta vezetőjük lett volna, mint most, hogy pattog a NATO tagsággal (holott ez az egy dolog amit semmiképp nem engednének az oroszok - szerintem jogosan), nem nyomja el agyon a kisebbségeket, akkor nem támadták meg volna őket, de még Krímet is megkockáztatom, hogy nem csatolták volna el. Az ukrán vezetőknek sikerült teljesen tönkre tenni az országukat, és mégis hősként dícsérik őket a médiában.
"Mert az ukránok irtották az orosz kisebbséget, és mert a NATO Ukrajnán keresztül Oroszország megtámadására készült."
Ez csak az indok. A valódik ok nyilván geopolitikai érdek. Az ukránok nagy pofájának köszönhetően összeért a kereslet és a kínálat.
https://www.youtube.com/watch?v=IuIoB--Al-I&ab_channel=NeLeg..
Amerika miatt, mert Ukrajna gazdag ásványkincsekben. Amerika akarta magának megszerezni ezeket a kincseket.
Oroszország kihasználta szerintem, hogy az ukrán nép egy színész választott meg, 0 politikai tapasztalattal, és amerika barát kormányzást csinál. És mivel Ukrajna jelenleg egy semleges ország (nem EU tag, nem NATO-tag), így nem is fog beavatkozni a világ talán ebbe a háborúba, úgy ahogy Oroszország.
Fentem videoban hallható, hogyan csinál(t) Amerika háborút, a mai napig is akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!