18 év körüliek, mások is úgy érzitek az idősebb generáció itt hagyott nekünk egy tönkretett világot, és most még háborúk kirobbantásával az életünket is elvennék? Miért nem lázad a fiatal generáció az idősebb ellen - globális szinten?
gondolom te is 18 év körüli lehetsz ha így fogalmaztad meg a kérdésed. hát ennyi idősen nem sok eszed van az biztos. ilyenkor örülök kicsit magamnak hogy nem voltam ilyen idősen ekkora hülye mint te.
és igen ahogy fentebb írták az internet, okostelefon stb, nagyon szívesen, biztos nem a csecsemők tervezték fejlesztették stb.
de azt valami konkrét érvvel mondd már meg hogy miért az idősebb generáció tehet a jelenről? hogy pl a magyar nyugdíjas korosztály tehet arról hogy környezetszennyezés van egy kontinenssel odébb?
vagy valami példát írj már, mert lehet mi nem értjük a kérdésed.
11, most konkrétan az volt az érvleésed, hogy
1. A pozitív innovációkat, kényelmi funkciókat az idősebb generáció hozta létre, a fiataloknak hálásnak kell lennie érte
2. A negatív dolgokat, amik jelen vannak, az miért annak a hibája lenne, aki már korábban itt volt?
Értem én, hogy egy köszönömöt akartok kicsikarni a fiatalokból, de azért ne hárítsátok már a felelősséget, ha kérdőre von a negatívokért is, amit tőletek kap. Mert honnan máshonnan kapná? Az csak úgy.. ide materializálódott?
A világ úgy ahogy van, pozitív és negatív tartalmával együtt az előző generációk műve. Ez tény, nem is lehetne másképpen.
A kérdező épp a negatív dolgok miatt haragszik. Hogy mennyire jogos vagy nem, az más kérdés, de azért a tényt ne próbáljuk már el mismásolni, hogy ez is az előző generációk munkájának eredménye.
12:
1: nem jól gondolod, nem azért találták fel pl az okostelefont hogy a fiatalabbak hálásak legyenek, az mindenkinek van. nem csak a fiatalok használják, öregebbek is.
kell a halálnak a köszönömjük, szíve joga vergődni.
de példálózik a szomszéd országban történtekkel. a civil emberek akarták? kétlem. ezt eldöntötték anélkül hogy megszavaztuk volna stb. szóval hiába panaszkodik az idősebb generációra, sok olyan dologban ami történik és rossz hatással van ránk, nem az idősebb generáció tehet.
Nah.
1. Mindenki azzal jön h boruljunk térdre a nagyságos boomer meg X generáció előtt mert hogy ők méltóztattak feltalálni a számítógépet és a mobiltelefont... ez nem az ő kiváltságuk egyszerűen egy technológiai ugrás következett be, amikor egy fejlettségi szint elér egy bizonyos szintet egyszerre több találmány is megszületik, olyanok amik akár már 60-70 éve ki voltak dolgozva matematikailag, csak nem volt igény rájuk. Ha a boomerek még ahhoz is tehetségtelenek lettek volna hogy feltalálják a számítógépet, akkor Cukember vagy Elon Musk nem a Facebookról vagy a Tesláról lenne híres hanem hogy feltalálta a számítógépet. Tehát lényegében nem fogjuk ezt nekik megköszönni, mert előbb utóbb bárki jött volna aki feltalálja ezt. Arról már nem is beszélve, hogy mi tartott 60 évig azon hogy a szoba méretű számológéptől eljussanak oda h otthoni számítógépek legyenek? Ma már egy ilyen fejlődés max 10-15 évet venne igénybe.
2., Úgy adjátok elő mintha a mértéktelen pusztítás és önzőség a fejlődés alapfeltétele lenne de ez hülyeség. Azok a kultúrák akik nem zsigerelték ki 100%-ban a környezetüket esetekben még hatékonyabban fejlődtek mint más kultúrák, persze ez az ókorra igaz. A kapitalizmus és globalizmus mindent felborított, de azért ez is főleg a boomer generáció végtelen pénzéhségének köszönhető.
3. Kérdezz meg 1000 18 év alattit hogy akar-e háborút. Akar-e rosszat az oroszoknak, vagy az ukránoknak, araboknak vagy bárkinek.. majd kérdezz meg 1000 boomert.. a felük az oroszoknak venné a vérét, a másik felük az ukránokat gyűlöli, a többiek meg az afgánokat meg a cigányokat gyűlölik. Nem azt mondom hogy ezt a gyűlöletüket nem sikerül átoltani a gyermekeikbe sikeresen, de azért ez a gyűlölet dolog igencsak a boomer generáció sajátja..
És igen nekem ne 70 évesek mondják meg h ölessem meg magam miattuk. Menjenek ők harcolni, ha kell akkor járókerettel üssék egymást bánom is én. És ha megkérdezel 100 fiatalból 100 így gondolkozik. És felőlünk a mobiltelefonotokat is megtarthatjátok, csak hagyjatok ki minket a csetepatéból. Menjetek el a Holdra, teljes boomer generáció, ott lőjetek ki egymásra atomot, mi meg addig itt a Földön egy fenntartható világot fogunk teremteni.
Kérdezz meg 1000 18 év alattit hogy akar-e háborút: sokan azt nem tudják mit tanuljanak tovább, ha választottak egy év után rájöttek hogy nem tetszik nekik, mit csináljon? (és nem tettem gúnyos megjegyzést hogy pl milyen apple telefont vegyen :D) röviden: nincs még annyi tapasztalata hogy ítélkezzen, míg a boomer élt már meg dolgokat.
Pont ez a probléma hogy pl az eu eldönti hogy tökönszankcionálja magát, aminek mi, dolgozó emberek, civilek isszuk meg a levét.
Hogy fent eldöntik hogy visznek fegyvert hogy megvédje magát ukrajna, csak aztán megunják az oroszok és odapörköl az eunak.
Szóval a kérdésed van rosszul megfogalmazva szerintem, mert nem az idősebbek ellen kéne lázadnod, hanem a hatalmon levőkre gondolhattál.
Ez remek.
Kitombolta itt magát a sok fingszagú, kőbuta boomer.
Szervilis, kényelemszerető, hányingerkeltő senkik. A pofájukat bezzeg járatják, nyomják a hülyeséget, az önfelmentő, kamrejsz, simlis dumát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!