Szerintetek van esély arra hogy a NATO lezárja Ukrajna légterét az oroszok elől?
Tegnap jött Orbán ezzel a veszéllyel megint, na én utánanéztem, de sehol, egyetlen külföldi portálon sem találtam, hogy ez napirendi pont lett volna. A lengyelek vergődnek ezért meg az ukránok, a Nato álláspontja szilárd, 2 vagy 3 napja jelentették ki. Amiről szó volt a tegnapi EU-csúcson, az az olajembargó(ezt is csak a baltiak akarják), a békefenntartók és az ukrán légtér megerősítése(gondolom adnának nekik gépeket, stb). Légtérzárról nem olvastam. De ha valaki igen, linkelje be!
Ehhez egyébként az összes NATO-tagállam beleegyezése kell, plusz az ENSZ-határozat, amihez Oroszországnak vétójoga van. Szóval na...
Tök jól meglennénk itt Európában magunk között, Oroszországnak van az ami nekünk európaiaknak kell, mi kifizetjük, ők abból a pénzből vesznek maguknak valami szépet (Putyin egy kabátot akár), elmegyünk egymás országaiba kirándulni és szent a béke. Aztán jön USA. Nem is értik szerintem még az amerikaiak sem, hogy mit sertepertélnek ők itt Európa közepén? 7-8 ezer kilométerre az ő hazájuktól két ország összeugrott, és ők dollárszázmilliókat érő fegyverekkel segítik az egyik felet. Miért tennének ilyet az adófizetőik pénzéből? Mi a nagy tervük, mi a cél ami akkora, hogy ez egy busásan megtérülő befektetés? Mert, hogy nem a jó szívük és szeretetük szólal meg, azt azért bizonyították az elmúlt évtizedekben, sőt, évszázadokban.
Arra baromi kíváncsi vagyok a lengyel vezetést ki és mennyiért bízta meg azzal amit művel, megafonba ordít, hogy beszállhasson a háborúba. Számomra ez az egyik legmegdöbbentőbb az egészben, illetve a kócos Borisz angol min.elnök a legnagyobb pofával osztja az észt, hogy kinek mit kellene csinálni. Egy másik földrészről, jó távol, úgy, hogy nem is EU tag már. Elmentek hozzá/magához parancsolta a v4es minisztereket, komolyan, mintha a főnök berendelte volna a melósait, hogy kiossza a feladatot meg a miheztartás végett legyen egy kis fejmosás. Ültek ott az asztalnál, mint a madarak. Orbán is vagy szorította a zabszemet, vagy már be is volt kakálva.
De kérdésedre válaszolva nincs esély. A tűsarkúban táncoló manusz olykor-olykor követeli, de ez nem vállalható senki részéről! Attól még megtörténhet, hiszen csak bejelentik, és kész. A mai hírekben a vénember Biden már orosz hekkertámadás esetére is NATO terveket szövöget. Oroszország megroggyan a szankciók alatt, Európa megroggyan a nyersanyagárak miatt amit az orosz megvonása okoz, bye-bye búza, takarmány, földfémek, amerika meg röhög a markába. Jövő ilyenkor egy dollár három euró lesz.
Nonszensz lenne beavatkozni, olyan ez, mintha nem fizetek lakásbiztosítást, fullra beázok és megyek a biztosítóhoz a felújítás/újjáépítés díjáért. Sivákolok az ajtó előtt, hogy kérem, követelem, hogy fizessen a biztosító, kapnék ugyanannyit, vagy majdnem annyit, mint aki 15 éve fizeti a biztosítását, de előtte megfelelt a biztosító feltételeinek. Ha ez így megy minek lenne NATO tag bárki is? Átadtuk a honvédelmünk egy részét, az infrastruktúrát, fizetjük a klubbtagságot, ha valamelyikünket megtámadják megyünk, vagy jönnek. Erre itt ez az eset, még gondolat szinten sem merülne föl, hogy egy tagságon kívülinek egy csúzlit is adjunk. A civilek segítése az oké, mindennek ellenére!, de a többi nem. Pofázhatnak (mert azt csinálják), hogy így-úgy mi leszünk a következők, kivéve, ha most őket megvédjük, de ezt a harcot nekik egyedül kell megvívni.
Itt egy videó, hogy mit csinál velünk, illetve a kisebbségekkel az az állam, akinek most a menekültjeit szívvel-lélekkel segítjük, az a vezető kér, sőt követel, aki vastagon benne van a gyalázatos viselkedésben, hogy miért is beszélt az orosz elnök nácimentesítésről: https://www.youtube.com/watch?v=LaxBXBlQgug
magyarsimogató: https://www.youtube.com/watch?v=x_TFYuJO3vQ&t=8s
Lehet, hogy túl rég volt már az 1-2 vh és elfelejtették az emberek, hisz meg sem élték. De mostanra az emberi élet egész más értéket kapott. Nem fognak a férfiak háborúba menni, mert az öltönyösök -ugyan hosszú tanácskozás után és nagyon fájó szívvel- úgy döntöttek. Szóval a lengyel sivákolással tuti nem ért egyet a nép, ők sem akarnak embert ölni és meghalni sem egy olyan háborúban ami valahol Ukrajnának területén zajlik. Oroszország a Föld kb. 10%-ának területét birtokolja, majd 200 millió emberrel, elképesztő mértékű ásványkincsekkel, gazdag kultúrával. Szoktam "utazni" a google mapsal, Moszkva igazán szép város, talán a legszebbek egyike Európában. Impozáns épületek, tiszta utcák, emberek ugyanolyanok mint bárhol. Én az értéket látom. Mindezt mi európaiak magunktól miért óhajtanánk bántani? Ha a NATO tag ukrajna keleti határaira feltelepítik a rakétákat az usa álmai szerint, abból mi lenne szerintetek? Mert vagy most ez ami lett és imádkozzunk, hogy megmarad ukrajna területén a harc, vagy 5-6 év múlva Európát a földel egyenlővé teszi Oroszország és a NATO háborúja. Ezt el is mondta Putyin februárban, hogy 5 percre lennének Moszkvától a szipi-szupi rakéták, és azt azért már nem. Melyikünk nem védené meg ettől a saját nemzetét? Ukrajna nem lehet NATO tag, kell az orosz és a nyugat közé egy semleges földterület.
A végére egy kis limonádé, nem függ a témához, kis felüdülés, tegnapi hír, Times cikk, magyarul kimásolom, a link alatt fotók is vannak. A magyar vámosok arcát megnéztem volna amikor a hölgy felpattintja a bőröndöket:DD :
Akadt némi költőpénz az egyik volt ukrán képviselő feleségénél
Az ukrán média szerint az 52 éves Igor Kotvitszkij volt ukrán képviselő felesége 29 millió dollárral (körülbelül 9,5 milliárd forint) és 1,3 millió euróval (körülbelül 490 millió forint) próbált átkelni az ukrán–magyar határon. Az információk szerint Anasztázia Kotvitszkaját hárombőröndnyi pénzzel kapcsolták le a magyar határőrök. A Times azt írja, a volt politikus feleségét büntetőeljárás alá vonták, mivel nem jelentette be a vámhatóságnak a hatalmas mennyiségű pénzt.
Rogán Barbi meg Rogán Tóni ukrán kiadásban kb. :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!