Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mit gondoltok a média működésé...

Mit gondoltok a média működéséről a háború kapcsán?

Figyelt kérdés

Szerintem elszomorító, hogy egy igazi háború egy valóságshow élményben merül ki. Hogy a háború a tiktokon, a twitteren és az instagramon zajlik. Hogy egy kijevi metróban felfedezett lány 12 ezer ember előtt tart koncertet , hogy egy focista átadja az instagram csatornáját egy kijevi korház orvosának, hogy minden kegyetlen háborús borzalomról bulvárhíreket gyártanak, hogy a coca cola azzal akar tetszeni mindnekinek, hogy kivonul Oroszországból stb. Hogy Zelenszkij zöldháttér előtt adja elő a megindiító beszédét, hogy imázsfilmet gyártanak Ukrajna felemelkedéséről a háború közepén. Hogy Zelenszkij fotósokkal fotóztatja magát az instagramra.

Csak nekem gyomorforgató az egész globális média?

2022. márc. 21. 15:38
1 2 3
 1/24 XX.XX ***** válasza:
59%

nem csak neked!

de úgy látom - főleg a baloldali "emberbarátok" - élvezik

2022. márc. 21. 15:49
 2/24 felkelhetetle ***** válasza:
73%

Persze, hogy gyomorforgató, viszont az összes háború ilyen volt.

A háború nem ,,csak" arról szól, hogy emberek gyilkolják egymást, hanem információs háború is zajlik, azzal versenyeznek a felek, hogy ki tudd, jobb dezinformációt gyártani, ki tudja, jobban megtéveszteni a világot.

Azt azért a hülye (na jó ők lehet hogy nem) is lássa, hogy mind a két fél, gátlástalannul hazudik, minden téren.

De ez szinte mindig igy volt a történelemben, nem véletlen hogy globális történelmi eseményekre kb annyi narratíva van, ahány ország, mindenki a saját szájize szerint meséli el a történteket.

2022. márc. 21. 15:52
 3/24 anonim ***** válasza:
65%
Nekem meg az a gyomorforgató, hogy a magyar közpénzen fenntartott köztévében dől a Fideszes és orosz propaganda és az ellenzéket, legyen az az Ellenzéki összefogás, Mihazánk vagy bármelyik másik párt, nem engedik be őket, csak maximum 4 évente 5 percre... Ez a mai magyar demokrácia és a mai magyar közmédia. Legutóbb ilyen a 90-es évek előtt volt.
2022. márc. 21. 15:56
 4/24 anonim ***** válasza:
81%

Végre valaki hasonlóan gondolja mint én. Már csak olyan cikkeket vagyok hajlandó megnyitni, ahol ténylegesen szakmabeli ember ad ki értelmes publikációt.

Az olyan húzásokon viszont - pl hogy Zelenszkijt meghívták az Oscar gálára beszédet mondani, vagy hogy Mila Kunis könnyes szemmel beszélget Zelenszkijjel az Instagramon- nem tudom sírjak vagy nevessek. Hányás.

2022. márc. 21. 15:58
 5/24 felkelhetetle ***** válasza:
88%

3 És ennek mégis mi köze a kérdéshez?

Nekem meg az a gyomorforgató, hogy léteznek még szegény emberek, létezik még éhínség, léteznek még háborúk.

Most te jössz.

2022. márc. 21. 15:59
 6/24 A kérdező kommentje:
mi a gátlástalanabb? adóforintokból gazdagodni, vagy emberek nyomorúságából, szenvedéséből, halálából lájkokat és kattintásokat varázsolni? az első sem ideális ezzel egyetértek, de az utóbbi hányadék.
2022. márc. 21. 15:59
 7/24 anonim ***** válasza:
78%
6# Már ne is haragudj, de Orbán napi tízszer posztol a Facebookon a szerencsétlen menekültekkel, mintha nem lenne elég gondjuk. A youtubon minden második videó szintén Orbánról és a menekültekről szól. Kicsit legyünk már kritikusak saját magunkkal is... Orbán is csak lájk, nézettség, támogatás és szavazatvásárlásra használja fel a kialakult helyzetet.
2022. márc. 21. 16:05
 8/24 anonim ***** válasza:

Most az ostoba boomerkedésen kívül mit szerettél volna mondani? Attól, hogy téged az angolkisasszonyok neveltek és öltönyös, 65 éves monoton hangú bemondókat szeretnél a tévében látni, a valóság még az, hogy eltelt 30 év mióta ez utoljára a módi volt.

Nem kell fafejű technofóbnak lenni, a felsorolt social media felületek legfőbb értéke a történésekhez való közvetlen hozzáférés és a tartalomfogyasztókban emiatt kialakuló erősebb kötődés. Hogy te a kőbányai panel 8. emeletén meg tudod látni, hogy mi a valóság a szomszédban és ezért komolyabban veszed, mintha csak a híradókat bámulnád.

2022. márc. 21. 16:18
 9/24 felkelhetetle ***** válasza:
7 Szerintem eddig sem vitatta senki sem, amit leírtál.
2022. márc. 21. 16:18
 10/24 anonim ***** válasza:
9%
Amúgy mi ez a boomerezés mostanában? Ez az új nácizás? Engem is leboomereztek már itt, pedig 30-as vagyok :D
2022. márc. 21. 16:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!