Mit gondoltok a média működéséről a háború kapcsán?
Szerintem elszomorító, hogy egy igazi háború egy valóságshow élményben merül ki. Hogy a háború a tiktokon, a twitteren és az instagramon zajlik. Hogy egy kijevi metróban felfedezett lány 12 ezer ember előtt tart koncertet , hogy egy focista átadja az instagram csatornáját egy kijevi korház orvosának, hogy minden kegyetlen háborús borzalomról bulvárhíreket gyártanak, hogy a coca cola azzal akar tetszeni mindnekinek, hogy kivonul Oroszországból stb. Hogy Zelenszkij zöldháttér előtt adja elő a megindiító beszédét, hogy imázsfilmet gyártanak Ukrajna felemelkedéséről a háború közepén. Hogy Zelenszkij fotósokkal fotóztatja magát az instagramra.
Csak nekem gyomorforgató az egész globális média?
nem csak neked!
de úgy látom - főleg a baloldali "emberbarátok" - élvezik
Persze, hogy gyomorforgató, viszont az összes háború ilyen volt.
A háború nem ,,csak" arról szól, hogy emberek gyilkolják egymást, hanem információs háború is zajlik, azzal versenyeznek a felek, hogy ki tudd, jobb dezinformációt gyártani, ki tudja, jobban megtéveszteni a világot.
Azt azért a hülye (na jó ők lehet hogy nem) is lássa, hogy mind a két fél, gátlástalannul hazudik, minden téren.
De ez szinte mindig igy volt a történelemben, nem véletlen hogy globális történelmi eseményekre kb annyi narratíva van, ahány ország, mindenki a saját szájize szerint meséli el a történteket.
Végre valaki hasonlóan gondolja mint én. Már csak olyan cikkeket vagyok hajlandó megnyitni, ahol ténylegesen szakmabeli ember ad ki értelmes publikációt.
Az olyan húzásokon viszont - pl hogy Zelenszkijt meghívták az Oscar gálára beszédet mondani, vagy hogy Mila Kunis könnyes szemmel beszélget Zelenszkijjel az Instagramon- nem tudom sírjak vagy nevessek. Hányás.
3 És ennek mégis mi köze a kérdéshez?
Nekem meg az a gyomorforgató, hogy léteznek még szegény emberek, létezik még éhínség, léteznek még háborúk.
Most te jössz.
Most az ostoba boomerkedésen kívül mit szerettél volna mondani? Attól, hogy téged az angolkisasszonyok neveltek és öltönyös, 65 éves monoton hangú bemondókat szeretnél a tévében látni, a valóság még az, hogy eltelt 30 év mióta ez utoljára a módi volt.
Nem kell fafejű technofóbnak lenni, a felsorolt social media felületek legfőbb értéke a történésekhez való közvetlen hozzáférés és a tartalomfogyasztókban emiatt kialakuló erősebb kötődés. Hogy te a kőbányai panel 8. emeletén meg tudod látni, hogy mi a valóság a szomszédban és ezért komolyabban veszed, mintha csak a híradókat bámulnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!