A szovjetunió nélkül mennyivel később nyeri meg az USA a II. világháborút?
Soha nem nyerte volna meg.
Akkor mostanra egy jobb új világban élnénk.
Én inkább fordítva kérdezném meg. 😉
Tudom, hogy most nagyon sokan vagy az oroszokat vagy az amerikaiakat utálják, de a II. világháború teljesen más téma, történelem, így ne keverjük bele a mai dolgokat. Feltéve, ha az az igazság a lényeg. Amerika nem sikerült volna legyűrni a németeket. Természetesen nem a két szép szemünkért jöttek át Európába harcolni, hanem saját magukért. '39-ben még ódzkodtak a britteknek is segíteni, mivel féltek, hogy szívni fognak újra. Az I. világháborúban hatalmas veszteségeik volnak, a s*ggükben sem volt harcolni. De aztán a japcsik (német szövetségesek) megtámadták őket, úgyhogy nem volt választásuk. Az oroszok bár a végén a jó ügyért harcoltak, de előtte (a többivel ellentétben) lepaktáltak a németekkel. '41-ig ment is az oroszok h*lyítése. Azt nem mondom, hogy egy szinten voltak a németekkel (gonoszságra), döntse el mindenki maga... Az én dédapám szovjet gulágban halt meg, úgyhogy nekem egy fokkal nem voltak jobbak.
Tény és való, hogy a németeknek is sok tartalékuk elfogyott, ez is közrejátszott a bukásban, de a nyugati fronton lévő nyomás főleg, ahol amerikaiak, brittek stb voltak. Természetesen nem sok olyan háború van, ahol az amerikaiakat hősöknek tekintik,de pl. a II. világháború az. És csak amiatt, mert máshol szemetek voltak, még azon a katonák, akik ott és akkor az életüket adták, szerintem azok voltak. Nem csak amerikai persze, brit, kanadai, holland stb...
Szerintem 1-2 évvel tovább tartott volna a háború, de nyertek volna.
Viszont fordítva legkésőbb '44-re nyertek volna a Németek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!