Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A szovjetunió nélkül mennyivel...

A szovjetunió nélkül mennyivel később nyeri meg az USA a II. világháborút?

Figyelt kérdés

2022. márc. 16. 18:47
 1/7 anonim ***** válasza:
42%

Soha nem nyerte volna meg.

Akkor mostanra egy jobb új világban élnénk.

2022. márc. 16. 18:50
 2/7 anonim ***** válasza:
85%
Az Egyesült Államokban bőven volt annyi potenciál, hogy megnyerje. Kérdésre: 1945-46-ra befejezheti.
2022. márc. 16. 19:35
 3/7 anonim ***** válasza:
71%
Az Egyesült Államok nélkül a Szovjetúnió hogy tartott volna ki a németek ellen? Ez is egy jó kérdés ám :)
2022. márc. 16. 19:41
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább fordítva kérdezném meg. 😉

Tudom, hogy most nagyon sokan vagy az oroszokat vagy az amerikaiakat utálják, de a II. világháború teljesen más téma, történelem, így ne keverjük bele a mai dolgokat. Feltéve, ha az az igazság a lényeg. Amerika nem sikerült volna legyűrni a németeket. Természetesen nem a két szép szemünkért jöttek át Európába harcolni, hanem saját magukért. '39-ben még ódzkodtak a britteknek is segíteni, mivel féltek, hogy szívni fognak újra. Az I. világháborúban hatalmas veszteségeik volnak, a s*ggükben sem volt harcolni. De aztán a japcsik (német szövetségesek) megtámadták őket, úgyhogy nem volt választásuk. Az oroszok bár a végén a jó ügyért harcoltak, de előtte (a többivel ellentétben) lepaktáltak a németekkel. '41-ig ment is az oroszok h*lyítése. Azt nem mondom, hogy egy szinten voltak a németekkel (gonoszságra), döntse el mindenki maga... Az én dédapám szovjet gulágban halt meg, úgyhogy nekem egy fokkal nem voltak jobbak.

Tény és való, hogy a németeknek is sok tartalékuk elfogyott, ez is közrejátszott a bukásban, de a nyugati fronton lévő nyomás főleg, ahol amerikaiak, brittek stb voltak. Természetesen nem sok olyan háború van, ahol az amerikaiakat hősöknek tekintik,de pl. a II. világháború az. És csak amiatt, mert máshol szemetek voltak, még azon a katonák, akik ott és akkor az életüket adták, szerintem azok voltak. Nem csak amerikai persze, brit, kanadai, holland stb...

2022. márc. 16. 20:17
 5/7 anonim ***** válasza:
71%
*Amerika nélkül nem sikerült volna
2022. márc. 16. 20:17
 6/7 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem 1-2 évvel tovább tartott volna a háború, de nyertek volna.

Viszont fordítva legkésőbb '44-re nyertek volna a Németek.

2022. márc. 16. 20:42
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
A német (és szövetségesei) hadigépezettel nem bírtak volna el. Valószínű, hogy a németek a brit szigeteket elfoglalják, ezáltal nem jut Európába az amerikai fegyver, az európai hadszíntéren totális német győzelem. Amerika túl nagy, túl erős a nacionalizmus, és túlságosan jól védhető az akkori kor fegyvereivel, így a megszállására nem került volna sor. Inkább valami békeféle lehetett volna a vége. Legvalószínűbb, hogy később a Szovjetunióval összefogva megtámadja Európát, de ha addigra a németek kiheverik a károkat, akkor egy fronton nem lett volna túl sok esélyük, főleg, ha az atombombát is kifejlesztik. A németek tekintélyes mérnöki fölénnyel rendelkeztek. Valószínű, hogy pár háború nélküli év alatt óriási technikai fejlődést érnek el. A ballisztikus rakéták, és az atombomba együttese miatt nem biztos, hogy a Szu-USA meg merte volna támadni a németek utakra
2022. márc. 16. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!