Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szerintetek mikor lesz vége...

Szerintetek mikor lesz vége ennek az orosz-ukrán háborúnak? Mire tippeltek? Meddig húzódik még? Meddig mennek az oroszok (területileg Ukrajnában)?

Figyelt kérdés
2022. márc. 8. 21:18
 1/6 anonim ***** válasza:
79%
Jelek szerint nagyon sokáig.
2022. márc. 8. 21:19
 2/6 A kérdező kommentje:
#1 Tényleg? 😟 Mennyire tippelsz? Időbelileg?
2022. márc. 8. 21:21
 3/6 Fsms ***** válasza:
100%
Maga a háború hetek, esetleg hónapok. Viszont az ellenállás az oroszok ellen mint Afganisztánban, Irakban addig a míg ki nem vonulnak.
2022. márc. 8. 21:28
 4/6 anonim ***** válasza:
85%

Jelenleg úgy tűnik, hogy még hetekig-hónapokig eltart, aztán nem tudom, hogy mi jöhet egy tűzszünet után.

Azért nem látszik a vége, mert nem világos, hogy mik Oroszország céljai és meddig hajlandó elmenni ezek elérése érdekében, illetve egyáltalán van-e esélye elérni ezeket.

2022. márc. 8. 21:32
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet tudni, de valószínüleg, ha Kijev és vele együtt a kormány is elesik, kénytelenek lesznek az Ukránok feladni, ezek eddigi számítások szerint hetek kérdése, hogy utána mit tervez Putyin még nem lehet tudni.

A legelfogadottab teória, hogy egy másik kormány áll az Ukrán állam élére (egy oroszbarát kormány), ezt a lakosság nem tudjuk mennyire fogja tolerálni, lehet, hogy gerillaháborúk fognak kialakulni és hasonló szituáció fog fent éllni mint a közel-keletei országok némelyikében, amik polgárháborúkhoz fognak vezetni. Ezáltal lehet Ukrajna még sok ideig háborús környezet maradhat.

Eddig viszont minden csak spekuláció

2022. márc. 8. 21:34
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Bízom benne, hogy legkésőbb áprilisban véget ér.

Budapesten élek, közel a Keletihez, de home office miatt nem igazán kell elhagynom a lakást (a bolt is 100 méteren belül van), de ma hosszú idő után bementem a belvárosba, utána a Keleti környékére, majd a boltba, ahová járni szoktam. Teljesen sokkolt, hogy mennyi ukrán ajkú és egyéb etnikumú diák/munkavállaló menekült van a városban. Ahogy a boltba értem, rá is kerestem hol és milyen árukat várnak, be is vásároltam és elvittem a Keletihez.

Videókon keresztül látni is borzasztó a háborút, de ahogy a valóság arcul csap a menekültek által, annál szívszaggatóbbat még nem láttam életemben (ahogy babakocsit tologató anyukák kétségbeesett arccal azt sem tudják mit hoz a holnap, a férjük otthon, idős, beteg emberek, akiknek egy egész élet veszett oda, fiatalok, akik nem tudják mit hoz a jövő...)

Borzasztó, hogy a 21. századi Európában mindez megtörténhet.

2022. márc. 8. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!