Szerintetek mikor lesz vége ennek az orosz-ukrán háborúnak? Mire tippeltek? Meddig húzódik még? Meddig mennek az oroszok (területileg Ukrajnában)?
Jelenleg úgy tűnik, hogy még hetekig-hónapokig eltart, aztán nem tudom, hogy mi jöhet egy tűzszünet után.
Azért nem látszik a vége, mert nem világos, hogy mik Oroszország céljai és meddig hajlandó elmenni ezek elérése érdekében, illetve egyáltalán van-e esélye elérni ezeket.
Nem lehet tudni, de valószínüleg, ha Kijev és vele együtt a kormány is elesik, kénytelenek lesznek az Ukránok feladni, ezek eddigi számítások szerint hetek kérdése, hogy utána mit tervez Putyin még nem lehet tudni.
A legelfogadottab teória, hogy egy másik kormány áll az Ukrán állam élére (egy oroszbarát kormány), ezt a lakosság nem tudjuk mennyire fogja tolerálni, lehet, hogy gerillaháborúk fognak kialakulni és hasonló szituáció fog fent éllni mint a közel-keletei országok némelyikében, amik polgárháborúkhoz fognak vezetni. Ezáltal lehet Ukrajna még sok ideig háborús környezet maradhat.
Eddig viszont minden csak spekuláció
Bízom benne, hogy legkésőbb áprilisban véget ér.
Budapesten élek, közel a Keletihez, de home office miatt nem igazán kell elhagynom a lakást (a bolt is 100 méteren belül van), de ma hosszú idő után bementem a belvárosba, utána a Keleti környékére, majd a boltba, ahová járni szoktam. Teljesen sokkolt, hogy mennyi ukrán ajkú és egyéb etnikumú diák/munkavállaló menekült van a városban. Ahogy a boltba értem, rá is kerestem hol és milyen árukat várnak, be is vásároltam és elvittem a Keletihez.
Videókon keresztül látni is borzasztó a háborút, de ahogy a valóság arcul csap a menekültek által, annál szívszaggatóbbat még nem láttam életemben (ahogy babakocsit tologató anyukák kétségbeesett arccal azt sem tudják mit hoz a holnap, a férjük otthon, idős, beteg emberek, akiknek egy egész élet veszett oda, fiatalok, akik nem tudják mit hoz a jövő...)
Borzasztó, hogy a 21. századi Európában mindez megtörténhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!