Szerintetek Szerbia lesz valaha EU tag? Olvastam többször már, hogy megnyitnak különböző fejezeteket, hogy teljesítsék a feltételeket a tagsághoz. Szerintetek valaha sikerül mindent teljesíteniük, hogy ők is tagok legyenek?
A vezetőség dönt róla, nem az ott élő emberek.
Ahogy mi sem döntünk most mit csináljunk.
Ahogy sem az Orosz nép, sem az Ukrán nép nem dönt semmiről.
Mindent a megválasztott vezető dönt el.
Nyílván ezzel tisztába vagyok. Csak arra voltam kíváncsi mint mi kivülálló emberek mit gondolunk.
Az egy dolog, hogy tag akar lenni, de az megint egy más dolog, hogy lesz-e az.
Ez konkrétan nem igaz. Népszavazás döntött a csatlakozásról. Nálunk is és máshol is.
Most ugyan a fidesz valamely okból kézzel lábban kapálózik, hogy a kilépésről ne dönthessenek az emberek, de attól a belépéshez kell, hogy az ott élők is akarják.
Az nem ezen múlik.
Mi is több mint 10 évig tárgyaltunk róla mire aláírtunk. Aztán még egy év kellett a népszavazásig és csak az utána következő évben élesedett, hogy bent vagyunk.
5: 2009-ben nyújtották be a felvételi kérelmet. 2014-ben kezdték meg a csatlakozási tárgyalásokat. A terv az, hogy 2025-ben válhatnak taggá.
De itt is arról írnak, hogy ennek lőttek:
6os:
Én úgy tudom, hogy 2012-ben nyújtották be a kérelmet és 2013-ban kezdődtek meg a csatlakozási tárgyalások.
7: [link]
Itt írták a 2009.évet. "2009. december 22-én Szerbia benyújtja az Európai Unióba való felvételi kérelmét."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!