Putyinnak nincs joga a biztonsághoz?
Amikor Kubába atomfegyvereket akart telepíteni Szovjetunió, akkor azt mondta Kennedy, hogy joguk van a biztonsághoz és akkor atomháború lesz.
Ukrajna Oroszország szomszédja kérem szépen!
"Megtámadta valaki Oroszországot? Az ukrán (vagy más) hadsereg átlépte Oroszország határát?"
Amerika mikor várta meg ezeket valaha is mielőtt támadott? Sokkal hamarabb sokkal kevesebbért megtette mint azt most Oroszország! Az embereknek a kettős mérce szúr itt is szemet és jól teszik ha nem agymosásra várnak hanem gondolkodnak picit a világon.
22. Akkor légy szíves, részletezd, hogy Ukrajna mit követett el pontosan Oroszországgal szemben, hogy szuverén államként akart a NATO-hoz csatlakozni saját maga által választott kormányt, miniszterelnököt nem lecserélni egy orosz bábra?
És ha az orosz kisebbségekkel szembeni támadásokra gondolja, akkor kérnék forrásokat is.
Ha ez megvan, jöhet, hogy az USA milyen más hasonló vagy kisebb fajsúlyu esetben hogyan járt el, és ez miben indokolja vagy teszi jogossá Oroszország bármiféle olyan lépését, amit nem közvetlenül az USA ellen tesz.
Próbálnék gondolkozni, de úgy tűnik tűl nehéz a fejem ahhoz, hogy megértsem, hogyan nem az a hibás és az elítélendő háborús bűnös, aki atomháborúval fenyegetőzik és civileket öl.
#22 az USA-ra rá lehet mondani, hogy önkényesen eljátszotta a világcsendőrt, mert ez igaz. De minden esetben olyan diktátorok megdöntéséről volt szó, akik a saját népüket öldökölték.
Ezt azért nem tudom egy lapon említeni azzal, hogy Oroszország megtámadja egyik szomszédját, azzal a céllal, hogy egy demokratikusan megválasztott vezetést bábkormányra cseréljen. És ennek érdekében lakótelepeket bombáz.
Ha Oroszország csak a Donyeckbe vonult volna be, hogy "megvédje" az övéit, akkor mindenki csúnyán nézett volna, kaptak volna erőtlen szankciókat, de semmi több. Viszont itt nem ez történt.
#22-nek teljesen igaza van.
Én is úgy voltam vele mikor először mentem ovodába, bementem - láttam hogy Józsika belerúg Julcsikába hát gondoltam ha neki lehet nekem is - odamentem Marcsikához és megfejeltem mert csak.
Teljesen normális ez...
Amúgy meg én pl. direkt kisbetűkkel írom az usa szót.
Minden amit képviselnek, teljesen szembe megy az én érték rendemmel.
Törvényesítették a korrupciót - ami miatt demokrácia helyett királyság van ott most, csak éppen a cégek a királyok és a politikusok a s...nyalói, akik lesz...ák mit szeretnének a választóik mert arra szavaznak amiért fizetnek.
És demokratikusnak hívják magukat - ami a demokrácia szó megcsúfolása.
De Putyin más téma - itt egy új hitler/sztálin éledt fel, aki ebben a korszakban sokkal, de sokkal veszélyesebb mint anno a tankok idejében volt. Ilyesmit csinálni egyáltalán nem normális.
- Értem én, hogy eddig is volt háború és van most is máshol - de azokat azok vívják akik maguk is háborúzni szeretnének mert vallási fanatikusok és primitívek.
27. pont ezért nem szabad ezt hagyni oroszországnak, már 2008-ban sem lett volna szabad hagyni, mikor Grúziában háborúzott, sem a 2014-ben nem lett volna szabad hagyni, hogy elfoglalja a Krímet és a fehéroroszországi eseményeket is meg kellett volna akadályozni.
Putyin azért terjeszkedik tovább most Ukrajnában, mert ezekből az jött le neki, hogy megteheti. Ha most elfoglalja Ukrajnát, nem áll meg, sőt, Kína, India, Észak-Korea stb. is nekiindul a saját területi igényeiért és az egész világ lángba borul.
Ezért indokoltak a gazdasági szankciók és a jóval határozottabb NATO-fellépés is az lenne szerintem.
"Ukrajna Oroszország szomszédja kérem szépen!"
Na és ki telepített atomfegyvereket Ukrajnába te gyok2?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!