Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ukrajna EU-s felvételét...

Ukrajna EU-s felvételét hogyan képzelik el?

Figyelt kérdés
Egy korrupt, csóró, maffiaállam, ahol dübörög a feketegazdaság. Most, hogy háború sújtja, még jobban elmaradott lesz... Az unió hogyan akar egy olyan államot felvenni, amelynek határvitái vannak, és háború kellős közepén van most? Mit gondol a balliberális kormányfő? Felveszik egy cseppkorra? Szerbiában nincs háború, mégis 15 éve vár.... Törökország meg már vár vagy 50 éve....

2022. márc. 1. 16:07
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

"Tehát rosszabb az anyagi helyzetük? Ki mered jelenteni?"

Az EU jelenti ki, jobban tudják, hidd el :)

"Mivel megválasztották őket, törvényesen, igen."

Ez nem azt jelenti, hogy ki lehet szemeket lövetni. Olvastam, hogy a Jobbikra szavaztál, ezért is meglepő, hogy egy akkori szemléletű Jobbikos, hogyan képes egy ilyen ellenzéki összefogásnak mondott förmedvényre szavazni.

"Ellenzéki linket, mint a Mandiner és a Pesti srácok? :)

22-es válaszom ;)"

Még mindig nem érted, de negyedszer nem írom le, az előző három is bárkinek teljesen világos :)

2022. márc. 3. 16:06
 32/37 anonim ***** válasza:

"Az EU jelenti ki, jobban tudják, hidd el :)"

Forrás? :)

"Ez nem azt jelenti, hogy ki lehet szemeket lövetni. Olvastam, hogy a Jobbikra szavaztál, ezért is meglepő, hogy egy akkori szemléletű Jobbikos, hogyan képes egy ilyen ellenzéki összefogásnak mondott förmedvényre szavazni."

Hogy a Fideszt rosszabbnak tartja.

"Még mindig nem érted, de negyedszer nem írom le, az előző három is bárkinek teljesen világos :)"

Mármint, hogy elfogytak az érveid? Világos.

Azt, hogy te közlöd, hogy én nem fogadom el a kormánypárti linkeket, miközben azokkal is érvelek, nem engem minősít:)

2022. márc. 3. 16:25
 33/37 anonim ***** válasza:

32

"Forrás? :)"

Portfolio: "Ki keres jobban Közép-Európában?"

"Hogy a Fideszt rosszabbnak tartja."

Kimentem röhögni :D

"Mármint, hogy elfogytak az érveid? Világos."

Hol? XD

"Azt, hogy te közlöd, hogy én nem fogadom el a kormánypárti linkeket, miközben azokkal is érvelek, nem engem minősít:)"

Nem érveltél, csak gúnyolódtál rosszindulatból.

2022. márc. 3. 18:26
 34/37 anonim ***** válasza:

És felhoztam példának Szlovákiát, Horvátországot és Csehországot.

Te erre hozol egy Portfoliós cikket, melyben szerepel Románia, Bulgária, Szlovákia és Szovénia. Tehát háromból egy. Úgy véled, ez egy jó érv volt?

"Kimentem röhögni :D"

Pedig ennek nem sok értelme van. Miért nem abba megyünk bele, miért gondolom így? Persze oké, elmehetünk troll irányba, de annak mi értelme?

"Nem érveltél, csak gúnyolódtál rosszindulatból."

Kiváncsi vagyok, mit tekintesz gúnyolódásnak.

Alap állításom:

"2/3-os többséggel olyan törvényeket hoznak, amelyek legalizálják az intézmény szintű lopást."

Erre a véleményed:

"Erről az ellenzék is tud. Hol maradnak a feljelentések?"

Erre én:

"Pont hogy vannak. Csak Polt, ki Orbán hű szolgája, nem vizsgálja ki."

Erre te:

"Amikor példát kérek, mindig az Elios féle üggyel jöttök, mással nem (amiről kiderült, hogy nem is loptak, hanem a pályáztatás volt hiányosan kiírva). Ha itt tombol a lopás, akkor tudnátok sorolni rögtön vagy 10 féle esetet."

Itt kértél példát, amely nem az Elios ügy. Nem részletezted, milyen forrást kérsz, hanem úgy vélted, tudnom kéne mondani kapásból 10 példát.

Erre 8 példát hoztam fel, melynek nagy része valóban ellenzéki hangvételű. Ennek elsődleges oka, hogy a kormánypárti sajtó kevésbé szokott beszámolni az ilyen ügyekről. Persze az ellenzéki sajtó is szeret kihagyni dolgokat, de hát itt az alap kérdés az volt, az ellenzék tesz-e feljelentést.

Erre elképesztően gyomorforgató stílusban ezt írtad:

"Akkor most leszel kedves nem ellenzéki propaganda portálokról linkelni. Ti sem fogadtok el hivatkozásnak egy 888-at vagy egy Magyar Nemzetet."

A "leszel kedves" kitétel mélységesen leereszkedő volt, de nem vettem fel a kesztyűt, hanem gondoltam linkelsz olyan, számodra elfogadható forrású cáfolatot, ami megsemmisíti a példáimat. Nem éreztem volna inkorrekt lépésnek, hogy mindketten a saját szemszögünkből közelítsünk.

Írtál egy ilyet:

"Felőlem higgy amit akarsz, de oldaltól függetlenül a politkai médiafelületek nem tekinthetőek megfelelő forrásnak, legyen az kormánypárti vagy ellenzéki."

Tehát olyan forrást kérsz tőlem, mely nem politikai, de politikával foglalkozik. A kérésed megvalósíthatatlan, amit vagy te is tudsz, vagy nagy butaságot írtál.

Ezt követően 6 linket hoztam kifejezetten kormánypárti internetes oldalakról, amik meglepő módon azt támasztják alá, hogy az ellenzék tett feljelentést ilyen-olyan ügyekben, sőt, olyan is van, ami azt támasztja alá, hogy Polt nem nyomoz utána.

És ezek után ezt írod:

"Nem érveltél, csak gúnyolódtál rosszindulatból."

Nos, nem, nem gúnyolódtam. Én úgy látom (javíts ki bátran), hogy bár nem értesz egyet velem, de érdemben cáfolni nem tudsz. Minden kérésednek igyekeztem eleget tenni, kivéve azt, hogy nem politikai médiából hozzak kifejezetten politikai tartalmú cikket. Nos, igaz ami igaz, a kertészeti honlapokról nem fogok tudni igazolni olyat, hogy történt-e feljelentés.

Ezen kívül úgy látom, hogy te valami féle ellenséget látsz bennem. Ez megint butaság. Tény, a Fideszt le szeretném váltani, de nekem te nem vagy ellenségem. Sőt, teljesen meg tudom érteni, miért a Fideszre szavazol. Amit nem értek, hogy miért nem vitázol korrekt módon? Ha kértél valamit, én igyekeztem teljesíteni. Beidéznéd azokat a példákat, amikor kértem valamit, és teljesítetted? Pl. hogy cáfold meg, hogy az ellenzék tesz feljelentéseket törvénysértésekkel kapcsolatban?

Szerintem fújjuk ki kicsit a levegőt, lépjünk kettőt hátra, és kezdjük újra. Alaptézisem, hogy az "Egy korrupt, csóró, maffiaállam, ahol dübörög a feketegazdaság" bár tökéletesen illik Ukrajnára, ha mindenféle kontextus nélkül elővesszük ezt a mondatot, akkor sokan asszociálhatnak 2022 Magyarországára.

2022. márc. 3. 19:58
 35/37 anonim ***** válasza:

"Alaptézisem, hogy az "Egy korrupt, csóró, maffiaállam, ahol dübörög a feketegazdaság""

Az igaz, hogy korruptak vagyunk, de nem akkora mértékben, mint amiről áradoznak egyesek. Eleve nincs megbízható mérce, ami ezt alátámassza, ha már olyan gyakran jönnek az ellenzékiek #bezzegnyugattal, és hozzájuk méricskélnek minket. De számomra rejtély, hogy miként akarja megoldani egy olyan ellenzék a korrupció felszámolását, ahol a főnök nyakig sáros volt pár korrupciós ügyben, amíg ő volt a regnáló miniszterelnök?

Ha már a mércénél tartunk, akkor Magyarországon mitől számít valaki csórónak? Ha mondjuk az átlag magyart nézzük, és nem Rikárdóékat. Mert ha az a fokmérő, hogy nem jutunk el minden nyáron a trópusokra, akkor itt bajok vannak :)

Nem, nem maffiállam, mivel olyan, hogy magyar maffia már régóta nincs. Sőt a szemét fideszes bíróságok is folyamatosan az ellenzéket hozzák ki győztesnek sajtóperekben, a Kúria meg egyenesen elvett egy mandátumot a fidesztől 2018-ban. Elég fura maffiaállam, ahol még a legfelsőbb bírói testület is a fideszt szivatja :)

Ha itt dübörög a feketegazdaság, akkor miért van egyre több bevétele a kormánynak a munkások után járó adók és járulékokból?

Egyébként számomra fura, hogy ami ellen küzdött a Jobbik 2010-ben, na most azt pont az ellenzék akarja megvalósítani, és te rájuk szavazol. Egészen biztos, hogy te egy pillanatig is Jobbikos voltál akkoriban? :)

2022. márc. 4. 23:26
 36/37 anonim ***** válasza:

"Az igaz, hogy korruptak vagyunk, de nem akkora mértékben, mint amiről áradoznak egyesek. Eleve nincs megbízható mérce, ami ezt alátámassza, ha már olyan gyakran jönnek az ellenzékiek #bezzegnyugattal, és hozzájuk méricskélnek minket. "

1. Illene mutatnod egy olyan statisztikát, ami igazolja az állításodat.

Azért megy a "bezzeg a nyugat" szöveg, mert vannak ilyenek a birtokunkba.

[link]

Ezt pl. nem egy ellenzéki média linkje.

Ez alapján 2021-ben Magyarország ilyeneket hagyott maga mögött, mint Ukrajna, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Moldova, Szerbia, Törökország, Észak-Macedonia, Koszovó, Belorusz és Bulgária.

Ez alapján egyébként abban teljesen igazad van, Ukrajna korruptabb nálunk. Ebben csak az a poén, hogy ezt nem is tagadtam :D Annyit mondtam, az a bizonyos mondat, kontextus nélkül igaz Magyarországra is.

Viszont akárhogy nézem, a bezzegnyugat minden országa kevésbé korrupt a statisztikák szerint (tehát nem csak szerintem), mint Magyarország.

2. Egyébként jó lenne, hogy ha velem vitázol, akkor olyan dolgokkal érvelnél, amit én mondtam (írtam), nem amit az ellenzékiek szoktak :) Írásban kommunikálunk, simán tudsz tőlem idézni.

"De számomra rejtély, hogy miként akarja megoldani egy olyan ellenzék a korrupció felszámolását, ahol a főnök nyakig sáros volt pár korrupciós ügyben, amíg ő volt a regnáló miniszterelnök?"

Nem Gyurcsány Ferenc a főnök. Ez egy jól működő fideszes retorika, csak nem igaz. Én értem, hogy nekik lesz a legnagyobb frakciójuk a jelenlegi ellenzéki pártok között, de egyrészt

1. ez nem biztos. Nekik van a legtöbb induló jelöltjük. De mi van, ha DK-s jelöltek jelentős részét legyőzi a Fidesz jelöltje?

2. de ha mégis: és ha a DK egy nemzetnek ártó törvényt akar bevezetni, és Márki-Zay miniszterelnök ezt ellenzi, a valóban legnagyobb frakció, mely a Fidesz lesz, ebben nem segítene Márki-Zaynak megállítani?

"Ha már a mércénél tartunk, akkor Magyarországon mitől számít valaki csórónak? Ha mondjuk az átlag magyart nézzük, és nem Rikárdóékat. Mert ha az a fokmérő, hogy nem jutunk el minden nyáron a trópusokra, akkor itt bajok vannak :)"

Mivel pont a Fidesz megszüntette a szegénység mérését, így erre konkrétan nincs válasz hivatalosan. De ha gondolod, akkor akár együtt is kereshetünk szempontokat.

Itt most fogok egyet bezzeg nyugatozni: ha összevetjük ugyanazokat a munkaköröket a fizetés szempontjából és összevetjük az árakkal, akkor az derül ki, hogy a magyarok kevesebb dolgot tudnak venni a pénzükből. Erre most nincs statisztikám, kérésre szívesen hozok, ez a kint élők és az itt élők és saját tapasztalataim alapján felállított szempont. Tehát nem csak több a fizetés, de arányaiban is többet ér.

"Nem, nem maffiállam, mivel olyan, hogy magyar maffia már régóta nincs. Sőt a szemét fideszes bíróságok is folyamatosan az ellenzéket hozzák ki győztesnek sajtóperekben, a Kúria meg egyenesen elvett egy mandátumot a fidesztől 2018-ban. Elég fura maffiaállam, ahol még a legfelsőbb bírói testület is a fideszt szivatja :)"

Egyrészt, a maffiát mire érted? Toroczkai rendszeresen küzd a végrehajtó maffia ellen, amiről, hogy-hogynem, kiderültek fideszes kötődések.

A másik, hogy a sajtópereket miért ne engedné nyerni? Kifizetik közpénzből. De pl. a nagyon durva vádak alatt álló Völner Pál továbbra is szavazhat, míg a sokkal kisebb vádak alatt álló Hinvald Györgyöt rögtön és azonnal letartóztatták anno. Mindkettő gazdasági vádak alatt állt.

"Ha itt dübörög a feketegazdaság, akkor miért van egyre több bevétele a kormánynak a munkások után járó adók és járulékokból?"

A statisztikát írd meg kérlek, lehet kormánypárti, pl. KSH link is :) Ez így szélbe kiállított szó.

Mellesleg 5000 milliárd költségvetési hiány.

"Egyébként számomra fura, hogy ami ellen küzdött a Jobbik 2010-ben, na most azt pont az ellenzék akarja megvalósítani, és te rájuk szavazol. Egészen biztos, hogy te egy pillanatig is Jobbikos voltál akkoriban? :)"

A Jobbik jelenleg is az ellen küzd, mint 2010-ben. Egy nemzetnek ártó, megalomán kormányzat ellen. Nem változott, csak a szereplő.

Igen, nemzetnek ártó, hisz a korrupció egyenesen a nemzettől lop.

2022. márc. 5. 08:25
 37/37 anonim ***** válasza:

"Illene mutatnod egy olyan statisztikát, ami igazolja az állításodat."

Amit linkeltél az eleve engem igazol. Nem olvastál utána részleteibe menően, hogy miként vizsgálják pl egyes országokban a korrupció mértékét? Mármint, hogy milyen séma után mennek. Ezen a CPI-re gondolok, mint módszerre, amivel "vizsgálódnak". Ebben főként az elindított vagy lezárt ügyeket veszik alapul a bíróságokon. Így viszont véleményes pl Németország 10-es indexe, amikor náluk az autógyártás és az eü területén súlyos problémák vannak. Mint írtam, nálunk is van korrupció, de a CPI nem átfogóan vizsgálja az egész rendszert, mert csak bírósági ügyekre hagyatkozik, ezért állunk (ha jól emlékszem) 70 körül, ami nevetséges. Egyébként nem állítottam semmit Ukrajnáról, visszaolvastam amiket írtam neked.

"Nem Gyurcsány Ferenc a főnök. Ez egy jól működő fideszes retorika, csak nem igaz. Én értem, hogy nekik lesz a legnagyobb frakciójuk a jelenlegi ellenzéki pártok között"

1. De biztos, hogy nekik lesz a legnagyobb frakciójuk, elég megnézni a DK támogatottságát az ellenzéki táboron belül (folyamatosan nő). De erre visszatérhetünk kevesebb mint 1 hónap múlva.

2. MZP az eddigi nyilatkozatai és elképzelései alapján kritika nélkül mindent elfogad amit az ún. ellenzéki program magába foglal. Ennél fogva felesleges azon vitázni, hogy majd akkor együttműködik a fidesszel ha valami neki nem tetszik. Ja igen, mert ő már mondta, hogy keresztény és jobboldali. Kár a további szóért.

De ha már azt állítod, hogy a magyarok csórók, akkor csak kéne valami példa. Mert a csóró ott kezdődik, ahol nincs munkahely. Pl én a fizetésemből nem tudok venni egy új BMW-t, nem tudok elmenni a trópusokra, de van számítógépem, oled tévém és van 2 lakásom és 2 minőségi túrabicajom, van megtakarításom. Egy nyugati valszeg tud venni új BMW-t. Akkor én egy csóró vagyok? És ne tereljük el, nem a pénz értéke a lényeg, hanem, hogy ki mitől minősül csórónak? Milye nincs?

"Egyrészt, a maffiát mire érted?"

Bűnszövetkezetre értem, mint bárki a világon. Pl Németországban számos vállalkozásról kiderült, hogy a maffia adott nekik tőkeinjekciót. Az a vicc, hogy pl ők nem is akarták szabályozni a szervezett bűnözés elleni fellépést, így ott akadálytalanul terjeszkedtek egészen a legfelsőbb vezetésig. Ha már maffia, akkor legyünk vele tisztában, hogy mit jelent, és hol vannak tényleg jelen. Amiről te beszélsz, arra leginkább a kartellezés a legjobb szó. Egyébként pont a Portfolio írta, hogy Németországban óriási mértékeket öltött a kartellezés ( [link] Ennél fogva még mindig vicces a német korrupciós index mértéke :)

"A statisztikát írd meg kérlek, lehet kormánypárti, pl. KSH link is :)"

[link]

[link]

"A Jobbik jelenleg is az ellen küzd, mint 2010-ben. "

A Jobbik Magyarországért Mozgalom előtt álló elsődleges feladat a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból. - Khömm...ezek után újból kár a szóért.

2022. márc. 8. 11:59
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!