Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Egy atomháború esetén, mi a...

Egy atomháború esetén, mi a teendő a közembernek?

Figyelt kérdés

Ideje lenne erre felkészíteni az embereket, még akkor is ha most ebből nem lenne mégsem háború. Mit tegyünk? Én pl tanár vagyok a külvárosba, így túlélem, mivel a város közepébe irányítják az atomot és Bp elég nagy város, ide már nem jut el az epicentumba fellépő pusztító hullám. De mit tegyek? Menjek másnap iskolába? AZ igazgató összeírja a túlélteket hogy utalják a fizetést rendesen?

Aki stratégiai vállatnál dolgozik (bank,vizszolgáltató, rezsiszolgáltató, belügy) az nyilván megy mert várják, de a közember mit tegyen? Honnan várható ételosztás? Vízosztás? TV nem lesz, mobil, rádió szintén nem. Beszéljük meg most

2022. márc. 1. 13:59
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Pont ezt írtam, hogy nem lesz rádió sem. Olvas el a kommentem, ezért kérdezem most hogy mi a túrót kell majd tenni
2022. márc. 1. 14:12
 12/23 anonim ***** válasza:
63%

"Egy atomháború esetén, mi a teendő a közembernek?"

Huzd ki az elektromos csatlakozokat az dugaszolo aljzatbol mint villamcsapas idejen! :)))

2022. márc. 1. 14:18
 13/23 anonim ***** válasza:
62%
Nem tudom miert felsz az atomhaborutol ... majd jonnek a Marvel hosok es Tarzan, aztan ugy is megmentik a Vilagot.
2022. márc. 1. 14:20
 14/23 anonim ***** válasza:
91%
Menj pincébe, ha nincs, de 5 percen belüli távolságra van, akkor fuss! Ne nézz a fénybe! Ha nincs pince, lapulj a földre, a fejedet is szorítsd oda, és próbálj olyan helyet keresni a kecóban, ami a leginkább körülvett falakkal. 2 hét múlva elhagyhatod a bunkered, és húzz Új-Zélandra.
2022. márc. 1. 14:24
 15/23 A kérdező kommentje:

12 "uzd ki az elektromos csatlakozokat az dugaszolo aljzatbol mint villamcsapas idejen! :)))"

De miért?

2022. márc. 1. 14:27
 16/23 anonim ***** válasza:
88%

15.

Fene tudja ... megszokasbol? :)

2022. márc. 1. 14:29
 17/23 A kérdező kommentje:
Most ha hallok egy krva nagy csattanást meg gombafelhőt az égen, nem dugaszokat fogok dugdosni
2022. márc. 1. 14:31
 18/23 anonim válasza:
100%

Ez a kérdés engem is foglalkoztatott a napokban, egy angol videót találtam róla. Röviden ennyi volt benne:

Ha éjjel történik és a szabadban vagy, akár 30 perc is lehet míg visszanyered a látásod, nappal olyan 5-10 perc. Fontos, hogy minél hamarabb védett helyre érj, mert perceken belül lehullik a radioaktív por. Emeletes ház esetén, menj az alsóbb szintekre mert a por összegyűlik a háztetőkön.

Ha van rá lehetőség, akkor azonnal zuhanyozz le és moss is hajat ha nincs akkor palackos vízzel mosakodj meg. Ha nincs nálad víz, akkor is vedd le az összes ruhád, tedd be egy zsákba és azt tedd a szoba/óvóhely legtávolabbi pontjára. Torlaszold el a szellőzőket, ablakokat és várj. Ha 1 óra után elkezdesz hányni akkor valszeg nem fogod túlélni.

De olvastam egy férfiról is, aki anno mindkét atombombát túlélte: [link]

2022. márc. 2. 19:23
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Semmi teendő nincs.

Ha villanást látsz,tenyér vízszintesen a szemöldök vonal fölé.

Hogy ne folyjon a sisak a szemünkbe...

2022. márc. 3. 03:12
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Olvadtam, hogy az elektronikus eszközök megdöglenek, az azt jelenti, hogy gyakorikerdesek és iwiw sem lesz?
2022. márc. 3. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!