Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Csak engem zavar az orosz-ukrá...

Csak engem zavar az orosz-ukrán háborúba a sajnálkozás?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essen én is sajnálom az áldozatokat és a háború nem a legjobb emberi megoldás. De ez a konfliktus évek óta megy és előtte senki nem sajnálkozott. Illetve a kárpátaljai és Donyeck, Luhanszk lakosságát senki nem sajnálja(sajnálta) az elnyomott orosz illetve magyar kissebbséget?

Ukrajna EU tagállam szeretne lenni de olyan törvényekkel mint az oktatási és a nyelvtörvény ami az EU elveivel teljesen szembe megy. Nemtudom ki emlékszik rá amikor az Orosz gáz nem jött meg mert Ukrajna lecsapolta egy részét. Meg amikor 2014-be az odesszai szakszervezet székháza leégett (48 halál, 200 sebesült, lehet nem sok számokba de minden emberi élet számít).Donyecki Népköztársaság, Luhanszki Népköztársaság többségébe orosz lakosságú és ott is 2014-be több tízezrek halála volt.(Sok mindent nem említettem még) Remélem vannak akik egyet értenek velem csak kimaradnak a folyamatos posztolgatásból és próbálnak értelmes érveket is figyelembe venni. Ha sokan fognak szídni leszedem a kérdést nem szeretnék vitát.

2022. febr. 28. 21:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Mi a kérdés?

Hogy sajnálom-e a ha orh áldozatait? Igen

Nem gondolom hogy Ukrajna szent, de engem meg az idegesít, hogy pár hatalommániás idióta politikus miatt a civilek szívnak. És nem csak Putin-ról van szó.

2022. febr. 28. 21:19
 2/7 Humor Herold ***** válasza:
100%

Sokan nem ismerik az előzményeket. Azért védik az ukránokat,és kb. azt hiszik hogy a semmiből támadt rájuk Putyin. Ami valóban elítélendő.Mert ez sosem szabadna hogy opció legyen ugyanazon faj között.

De teljesen jogos a meglátásod.

Pedig ebben a pár napban is voltak olyan események, amelyek nem túl szimpatikusak ukrán részről...

Milyen szedett vedett ország benyomását kelti az,aki egy háború második napján a civileket szólítja fel arra hogy mindenféle képzettség nélkül álljanak harcba és mindenki adnak fegyvereket. Önmagában ez is sokat elárul a vezetésről.A "jobb helyeken" erre hadsereg van, akiknek ez a munkájuk.

És egészen más az mikor évekig elhúzódó háborúban kérik a lakosság segítségét...itt a második napon kb. kötelezték a lakosságot.Röhej!

2022. febr. 28. 21:23
 3/7 anonim ***** válasza:
85%
Nem csak téged zavar. Putyin egy rohadék, egy nagy rakás szar, amit képvisel, de az ukránok egy fokkal sem jobbak nála. A nyugati médiumok kettős mércéjét láthatjuk munka közben!
2022. febr. 28. 21:25
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálatos ami történik, mindkét oldalon emberek halnak, sebesülnek meg, értelmetlenül. Ukrajna most szeretné beerőszakolni magát az EUba hirtelen, anélkül, hogy egyébként eddig olyan nagyon európai módra viselkedett volna és megfelelne egy csomó követelménynek amit más országoknak végig kellett járni. Nyelvtörvény, kisebbségek helyzete stb. Az oroszok gondolom ezt afféle erődemonstrációnak szánták volna és hamar végezni akartak (előbb utóbb szerintem fognak is) vele.

Igazából az lenne a legjobb ha ez a konfliktus mihamarabb véget érne, vagy azért, mert Putin rájött, hogy túllőtt a célon, vagy azért mert Ukrajna belátja, hogy valószínűleg nem győzhet. Amennyiben elhúzódik a konfliktus még többen fognak szenvedni, meghalni és magában hordozza a lehetőségét, hogy eszkalálódik a helyzet, amiből mi jól nem tudunk kijönni.

Az oroszok szerintem eléggé takaréklángon támadtak a eddig lehetőségeikhez képest, sok orosz nemzetiségű is van arra. Viszont, ha a nyugat teletömi fegyverekkel Ukrajnát akkor még hamarabb végezni akarnak majd vele és erőszakosabban lépnek fel, mielőtt még több veszteséget szenvednek el.

Eléggé durván beszakcionálták az oroszokat már, szóval azt is gondolhatják, hogy a támadás árát már megfizették, akkor ki kell hozni belőle amit lehet.

Remélem, hogy a nyugat és Oroszo. lesz annyira értelmes, hogy nem robbant ki egy globális háborút.

2022. febr. 28. 21:46
 5/7 anonim ***** válasza:
78%

Igen, mindig van másik oldal. Ugyanakkor egyrészről aki onnan el akart volna jönni, az megtehette, akár orosz, akár magyar ajkú, tehát nem gondolnám, hogy annyira a szívünkre kellene venni, hogy milyen elnyomásban éltek ott nemzetiségek. Mindkét anyaország tárt karokkal várta az övéit. Másrészről az oroszok legalább akkora bolsevikok, mint amekkora neonácik az ukránok. Harmadrészről, ha itt tényleg csak az orosz ajkúak lakta területekről van szó, akkor mit keresnek Csernobilban, Kijevben?

Félreértés ne essék, értem a másik oldal motivációit is. De ne próbáljuk hirtelen az ukránokra kenni a dolgot, pontosabban felmenteni Putyint azzal, hogy mocskoljuk az ukránokat. Nekem ez kicsit olyan, mint a vietnámi háború. Az is az USA-ról és a Szovjetunióról szólt, nem Vietnámról. Itt sem Ukrajna a lényeg, hogy a NATO és így az USA terjeszkedése.

2022. febr. 28. 21:49
 6/7 anonim ***** válasza:
86%

És a politikáról azok a kisemberek tehetnek, akiknek most el kellett menekülniük, fogva gyereket, kutyát, macskát, lebombázták az otthonukat? Őket sajnáljuk, nem a politikusokat.

Amúgy meg, igen, Ukrajna szégyenteljes politikát folytatott.

És erre a háború a megoldás???

2022. márc. 1. 10:47
 7/7 anonim ***** válasza:

Én elmondom szerintem ez miről szól.Vegyen mindenki kezébe egy szép kis világatlaszt.Sosem volt másképp, mind hogy voltak nagyhatalmak, azok mellett meg kisországok, akikkel taktikáztak,előrenyomúltak vagy véddtek valamit.Biztos jatszottatok Rizikót.Tulajdon képpen egyedhatalomra játszik Amerika.Ez a végső terv, és azmellett népírtás,mivel jrlenleg az amerikai gyarmatok kb 6 milliárd embert tartanak el, míg az orosznak kb 2 milliárd, plusz mínusz.

Most elmagyarázom ,hogy miért fontos Ukrajna, vagy igazságszerint miért kell visszaálítani a keleti szektort.Hogy minnél jobban ki tudják tolni a határokat.A Krim félsziget az oroszoknak egy véddőbástya ,mondhatni a leggyengébb pontjuk.Szerintem szó sincs arról ,hogy kik lakják és miért.Arról van szó, hogy az egész Volga völgye az Urál hegység közepéig ,olajmező.A leggyorsabb letámadást ebből a kapuból a Krím vagy Ukrajna felől lehet megkezdeni.Ha a Fehéroroszokat megnézitek, ők is véddőbástyává alakultak.Tehát ha ez mind igaz, hogy oroszok arra reagálnak ,hogy megvédjék az olajmezőjüket.Tehát ők egy véddelmi pozicióba próbálnak állni valamiért.Véleményem szerint megfenyegették őket.Vagyis azt jelenti ,hogy nemsokára kitör a 3. VH.

2022. márc. 2. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!