Miért félnek annyian egy atomháborútól?
Oroszország készültségbe helyezi elrettentő nukleáris erőit. Ez nem azt jelenti, hogy használni is fogja! Ez csupán egy válasz az őt ért fenyegetésre. Nem fog atomot dobni azért, mert Ukrajnába repülőket küldenek vagy mert szankciókkal sújtják őket. Ennél rizikósabb helyzetekben sem dobott atomot Putyin. Ez az egyik.
A másik pedig, hogy nem véletlen nem robbant ki atomháború a hidegháború idején is. A kölcsönös megsemmisítés elve most is érvényben van: Putyin nem fogja elpusztíttatni az országát és a szeretteit. Szerintem ez csak egyfajta reakció arra, hogy Oroszország megvédi magát, ha támadás éri.
Nektek erről mi a véleményetek?
(+ egy atombomba ledobása sem egyenlő a világ megsemmisítésével. Szinte naponta teszteltek ilyen bombákat a hidegháború idején, Nagasakiról meg Hiroshimáról ne is beszéljünk a világháborúban…)
Mindenkinek joga van félni.
Attól, hogy így volt a múltban, nem garancia arra, hogy a jövőben is így lesz.
Egyébként attól tartanak a legtöbben, hogy Putyin ebből a háborúból csak vesztesen kerülhet ki (1, ha meghátrál és visszavonul akkor szinte biztos, hogy elveszíti a hatalmat... 2, ha tovább folytatja és több életet kiont akkor előbb utóbb fellázadnak és megölik Putyint). Aztán az ad okot az aggodalomra, hogy Putyin úgy van vele, hogy ha ő veszít akkor mindenki veszítsen.
Sajnos a történelemből már megtanulhattuk, hogy a korlátlan hatalom, főleg egy ekkora ország esetében mennyire el tudja venni az ember eszét.
Ez pszichológia.
"egy atombomba ledobása sem egyenlő a világ megsemmisítésével"
Csak hogy nem fognak megállni egynél.
Ha Oroszország elkezdi, lesz válasz is. Onnantól pedig kész a káosz.
Kérdező, bszki, dobják a fejedre az atomot, aztán utána okoskodjál.... ha nem érted, miért kell félni tőle.
Én is jelentettem a kérdésedet. Háborús időkben ne kérdezzünk már ilyeneket, mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!