Mi a probléma forrása az Orosz Ukrán konfliktusban?
Janukovics megbuktatása után polgárháborúba süllyedt az országuk, az USA / EU vs. Oroszország pénzelik a saját feleiket, és nem értem, hogy mire jó ez a szurkolósdi, meg ahogy látom, belelovalltad magad a témába.
# John_McClane
Ha szerinted annyira nagyszerű az Új Ukrán Kormány, mármint a Poroshenkó és Zelenszkij, a Janukovics leváltására, akkor az egyszerű és katonakorú Ukrán miért Záhonynál adja be a menekültkérelmet, nem pedig nacionalista indulatok fűtik ?
"akkor az egyszerű és katonakorú Ukrán miért Záhonynál adja be a menekültkérelmet, nem pedig nacionalista indulatok fűtik ?"
Ó, hát lehetsz te akármilyen nacionalista, ha egy szegény ország pusztulat hadserege néz szembe a világ harmadik legnagyobb haderejével. Szerintem ki a rosseb választja az esélytelen harcot és az orosz hadifogságot ha van lehetősége másra is? Aki tőlünk '56-ban lelépett az nem volt hazafi, mert nem akart a szovejet alatt szívni?
#13:
"Janukovics megbuktatása után polgárháborúba süllyedt az országuk, az USA / EU vs. Oroszország pénzelik a saját feleiket"
Janukovics megbuktatása miatt süllyedt az országuk polgárháborúba vagy azért mert az oroszok elkezdték a szeparatistákat tolni aminek a végkifejletét most láthatjuk?
"meg ahogy látom, belelovalltad magad a témába."
Dehogy, én pont leszarom. Csak fáj olvasni ezeket.
Azért a tegnapi ukrán bejelentés, hogy atomfegyvert akarnak betett az oroszoknál. Szerintem feltette az i-re a pontot. Putyin ezt ki is emelte.
Ha már a Nato rakétákra hivatkozva is felsorakoztak a határnál.
"Ó, hát lehetsz te akármilyen nacionalista, ha egy szegény ország pusztulat hadserege néz szembe a világ harmadik legnagyobb haderejével. Szerintem ki a rosseb választja az esélytelen harcot és az orosz hadifogságot ha van lehetősége másra is? Aki tőlünk '56-ban lelépett az nem volt hazafi, mert nem akart a szovejet alatt szívni?"
Ukrajnát a 8. éve istápolja a NATO, mind leszállított fegyverekkel, mind beléjük ölt pénzügyi erőforrásokkal, de egyrészt szakszerűtlen használják őket, másrészt elsikkasztják, ahogy Mi az EU-s támogatásokat. Ukrajnában pl. az eddigi harckocsi veszteségek jelentős részéért az útmenti improvizált robbanóeszközök és aknák felelősek, aknaforgató ekékkel elkerülhetők, de még ilyen alapvédelmet is képtelenek applikálni, ilyen szintű hozzánemértést és nemtörődömséget ...
Amúgy Hogyan jön ide 1956, megint ?
"Janukovics megbuktatása miatt süllyedt az országuk polgárháborúba vagy azért mert az oroszok elkezdték a szeparatistákat tolni aminek a végkifejletét most láthatjuk?"
Az egész Ukrán Polgárháború igazából arról szól, hogy a Köznép egy része azt hiszi, hogy ha a NATO-hoz / EU-hoz tartoznak, majd jön vele az Európai életszínvonal is, ahogy mi hittük a rendszerváltás idején. Más részük meg Status Quo ante Bellum-ot akarja, enyhén Oroszpárti elhajlással és ezért kezdtek el lázongani.
"Dehogy, én pont leszarom. Csak fáj olvasni ezeket."
Mit fáj olvasni ? Hogy nem pártoljuk az Ukránokat és nem akarjuk őket látni itt a klubbunkban ?
"Amúgy a NATO és az EU is szabálytalanul akarja csatlakoztatni Ukrajnát"
Emlékeim szerint én népszavazás útján fejeztem ki belépési szándékomat mindkét szervezetbe, ahogy a szavazók többsége is. Ha nem így tettünk volna akkor most egyiknek sem lennénk a tagjai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!