A migrációhullám miért pont nyugat Európa felé indult meg?Nem akar sokat a szarka?
Miért nem az ugyanolyan fejlett ès talán közeli Ázsia felé indulnak el?
Nem abban lenne a ráció,hogy minél gyorsabban emigralni egy közelebbi országba ahol nem utálnak az ázsiai származásom miatt??
Nyugat eu-ba csak a pénzért mentem ki őszinte leszek... Annyira pocsék hely,hogy nem igaz.Unalmas ès sótlan..a kaja is pocsék.
Soha nem èlveztem ott egyetlen percet sem. Nem tudnék máshol èlni .
"Hidd el,hogy tőlem jobban nem ismeri senki jobban a földrajzot ès a történelmet.."
Remélem nem haragszol meg, ha ezt nem hiszem el.
"Azért nem ülnek kolduskènt egy pályaudvaron mert nekem van önbecsülését ès úgy gondolom,hogy nem hiába tanultam. Èn szakemberként dolgoztam külföldön."
Érdekes, akkor mégis csak vannak másként gondolkodók, akik másként akarnak élni, mint a honfitársaik. Akkor miért is várod el, hogy több millió ember, nem gondolhat másként, mint te?
"Annyira pocsék hely,hogy nem igaz.Unalmas ès sótlan..a kaja is pocsék."
#egyediszocprobléma
22-es
De..megharagszom mert elmèletből ès gyakorlatból is a kisujjamba van az atlasz.. 1 perc alatt elrepelem neked az európai országok fővárosát ha kell . Èrettsègiből is jelesre vègeztem föcibol ès töriből..kérlek ne mondj butaságot hisz nem ismersz..
Na de ennyit rólam.
Oke .egyének ès vannak másként gondolkodók mint èn.. de nem biztos,hogy az a helyes .
Ha te mondhatsz butaságot, akkor megengeded nekem, hogy én is azt tegyem vagy esetleg ez csak a te kiváltságod?
Az, hogy helyes vagy nem, megint a egyéni vélemény. Én meg még mindig fényesebben látom a jövőmet és remélhetőleg leendő gyermekeim jövőjét Belgiumban, mint Magyarországon.
De mondok meg egy személyes példát ha már nèha meg lettem szólítva.
Meg a 70-es èvek végén az egyik családtagomnak olyan szerencséje volt,hogy egy bizonyos cég által sikerült kijutni a mennyei NDK-ba (Halle) városába dolgozni valamilyen nehézipari dolgozókènt.
Az ürge egy tök csóró borsodi srác volt ès valahogy ott ragadt. Olyannyira,hogy összejött egy helyi német báró lányával, lett idővel 2 gyerek ès német állampolgárságot is megszerezte.
Gondoljunk sak bele..király fejlett német.o , bárki család, jól fizető állás,család stb..
Igen ám .de sosem volt boldog.. pedig európai keresztény fehér ember volt. Mai napig lenézik a magyarokat.. de nem csak ezért nem èrezte jól magát ott kint. Hanem mert ő mindig is MAGYAR volt legbelül. Hazafi. Nem is olyan rég itt hagyott csapot papot ès X ève újra itthon èl.
Ezzel a példával csak azt akarom mondani,hogy nem tudom elhinni,hogy ezek a tökre más vallású ès felfogású emberek boldogak lennènek európában. Rövid távon oké..
Szerintem azért nem bírod elhinni, mert nem bírod elfogadni, hogy mások meg vannak ezek nélkül és nekik nem ebben keresendő a boldogság.
Nekem van olyan török ismerősöm, aki iszlám vallású, mégis nagyon szereti a sört és egyéb alkoholos italokat, ugyanolyan jól meg van a napi ötszöri imádkozás és mecsetbe járás nélkül, mint én a templom nélkül. Nem mondom, hogy nem hiszek Istenbe, de a hitem köszöni szépen jól meg van csilivili templom nélkül és a pap nélkül, aki a farzsebéből prédikál.
Ez tiszta sor..
Èn is èletemben max 3X voltam templomban.. nem is a templomba járás itt a lényeg..
De te vagy èn nem patkoltunk el menekülés közben heteken vagy hónapokon át.. Ez a különbség..
Ha èn menekülni akarok egy jobb èlet reményében nem a távoli bizonytalanságot választom..de mondom meg 1x..a migránsok között nem csak fiatal èleterős ffiak vannak..hanem öreg nènik akik nem méltók a világ végére menekülni.
Èn csak ezért gondolom azt,hogy jobb lenne közelebb is nekik..
Törökországot hoztad példának parancsolj:
Ez neked a létbiztonságot jelentené, ahol majd a családodnak legalább azt, de még magasabb életszínvonalat tudsz biztosítani munkával? Esetleg annyit félretenni, hogy később hazatérve jobb életminőséged legyen?
Nekem nem azt sugallja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!