Mekkora az esély az orosz-ukrán háború kitörésére?
Kedves 4-es válaszoló,azt mondod minden ország felszólítja polgárait,hogy hagyják el az országot? A magyar hiradó is ezt üzente ma az Ukrajnába utazni készülőknek,hogy ne utazzanak ide. De mi akik itt vagyunk,mi mit csináljunk? Ez a nagy kérdés. Amúgy mi nem félünk egyáltalán,annak örülnénk ha az orosz eltaposná végre ezt a köcsög ukránt,mármint a politikusokat legalább,az álag emberekkel nincs gond.
21-es,szerintem megállna Ukrajnánál Putyin,ha úgy alakul. Ukrán meg az orosz állítólag testvérnép. Igazán jól éltünk míg oroszpárti elnökünk volt,volt olcsó energia,olcsó élet, jó fizetés. Hiába istenititek amerikát,amióta itt sündörögnek azóta nagy nemzeti érzelműek lettek a politikusok,mindent a szabadságért,de hogy mi éhendöglünk az nem érdekli őket,amíg kapják a jó pénzt amerikából,
Igen,valóban,az utóbbi időben sokan átköltöztek. Volt egy nagy hullám a 90-es években,aztán javult a helyzet és kezdtük összeszedni magunkat. Minden 2008-ban kezdődött a narancsos nacionalista forradalommal. Az eredmény infláció volt,de még ezután is javúlt a helyzet,aztán jött 2014,krim elcsatolás ,háborús helyzet,óriási infláció,ekkor figyelt fel ránk a világ, úgyhogy a többit már mindenki ismeri. Szóval 14 után meredeken zuhanni kezdett az élet színvonal és ez hozta az újabb kivándorlási hullámot,ami még most is tart.
Zömében fiatal családok mennek,hogy legyen munkahelyük, szerintem ez erősíti a magyar gazdaságot,na meg a plusz 25 ezer itteni,akik csak vendégmunkásként járnak dolgozni,de az év nagy részét ott töltik,ott adóznak,ott vásárolnak,növelik a forgalmat. Szóval szerintem ez pozitív,mivel egy a kultúránk,a nyelvünk,így nem kellenek a migránsok. De ne politizáljunk.
Megemlíteném még a nyugdíjasokat,akik állítólag elveszik az ottani nyugdíjasok pénzét. Nagy tévhit. Aki átköltözik,vagy átviszi a nyugdíját úgymond,de itt él tovább,annak le kell mondania az ukrán állampolgárságról és mivel itt fizetett adót míg dolozott,az ukrán állam küldi utána a nyugdíját az új hazájába.
Nameg a számok,amivel Gyurcsány kombinált anno. Állítása szerint több tízezer nyugdíjas veszi fel a pénzt illetéktelenül. Egy itteni újságíró utána járt.10 év alatt 7 ezer nyugdíjas költözött Kárpátaljáról külföldre,ezek zöme Csehországba,mivel ukrán nemzetiségűek. 2,5-3ezer Magyarországra,sokan csak papiron,de sokan visszajöttek Gyurcsány úr akciója után.
én ebben a témában pártatlan vagyok de ha putyin le akarná rohanni ukrajnát akkor símán körösztül tudna hajtani rajt
de egy érdekesség az orosz nem akar háborút ők csak hadgyakorlatoznak
az ukrán se akar háborút mert a feje felett lenne az egész
az eu se akar próbálják diplomácián keresztül megoldani a hejzetet
egyedül akinek érdeke volna az az usa nekik kell valahol háborúzni mert ők ebből élnek
a másik mondták a hírekben hogy a hétvégéig fog tartani a hadgyakorlat utánna mindenki megy vissza a saját bázisára
és a kérdése a válasz
szerintem nem ha csak az amcsik ki nem robbantyák
de akkorájuk nincsen hogy direkt az orosznak mennyenek nekik pedig csak allig 10 km választja el őket egymástól
nem mellesleg az oroszok észrevették a saját vizeiken amerikaki atom tengeralattjárót
ez mi más mint provokáció?
és az amcsi katonákat sehol se hívják hogy jöjjenek segíteni ők csak úgy oda pofátlankodnak
sőt gondolom a hírekből elhalgatták hogy biden robbantotta ki a jugoszláv háborút is amit utánna ők állították le
de ez is érdekes mert itt nálunk minden féle bombát tudtak használni ami utólag rákot okoz és most meg lehet nézni mennyi a rákos ember
és azt is elég jól elhalgassák hogy miért hagyták abba a bombázást
na miért?
mert túl sok vesztességük volt amit azóta se könyveletek el
és tényleg az usa mit csinálna ha az oroszok elkezdenének cirkálni az ő vizeiken atom tengeralatjáróval?
az oroszok és a kínaiak megeggyezek hogy kölcsönössen támogatják egymást
na és ezek után azt hiszi a biden hogy volna bármi esélyük is?
Ha nincs háború,nem veszik a fegyvereket,amit ugye amerika gyárt nagy tételben. Üzlet. Világháborúkor is ezt csinálták,megszették magukat,európát letarolta a háború,náluk egyetlen puskalövés se történt,aztán az újáépítésben is "segítettek",ami kamatait utána elég volt kinyögni. Mi itt kárpátalján szovjetekhez kerültünk,sok szörnyűséget műveltek velünk is,itt is a komcsik,de felfeljesztették az országot,mindenkinek volt munkája,senkit nem hagytak elkallódni,nem voltak hajléktalanok,senki nem fázott télen stb. Az,hogy pofa be volt,az egy másik dolog. Akik a 70-es,80-as években éltek és dolgoztak,még ma is nosztalgikus hangulatba vannak azokkal az időkkel,mert ahhoz képest fisszafejlődött a szociális rendszer. Jó h szabadság van meg minden. Az a néhány ember,aki meggazdagodott, természetesen nem vágyik vissza,jól elvannak,de a legtöbb ember igen.
Az előző választ is én írtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!