Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Japán fasiszta ország?

Japán fasiszta ország?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, alig vannak bevándorlók, és nem igazán engedik őket kisebbségiként azonosítani magukat.

2022. febr. 2. 13:24
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:
#20: Helyben vagyunk. Tehát igazoltad, miszerint a liberálisok mindenkit fasisztának tartanak, aki bevándorlásellenes, így a japánokat is. Mások pedig leírták ennél a kérdésnél, hogy a japánok nem fasiszták, hanem nagyon is demokratikusak.
2022. febr. 2. 16:09
 22/39 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem, japán nagyon is demokratikus ország. A második világháborút megelőző években még annak lehetett nevezni, de mostanra már a legkisebb mértékben sem. Szimplán egy kicsit zárkózottab és hagyományszerető nép, de semmi egyéb.
2022. febr. 2. 16:11
 23/39 A kérdező kommentje:
#22: Rájöttem, végre. A liberálisoknak a fasiszta szó a hagyományszerető szinonímája. Ezentúl fordítom a beszédüket magamban, úgy jobban megértjük egymást.
2022. febr. 2. 16:13
 24/39 anonim ***** válasza:

"Épp erre próbálok rávilágítani, hogy a liberálisoknak a konzervatív már fasisztát jelent"

Ez simán nem igaz, és ezért sem fasisztázzák a japánokat. Azt fasiztázzák, akit kell, pl. téged, ha komolyan gondoltad, amit írtál.

"és aki itt akar élni, az fogadja el a befogadó kultúrát"

Ilyet pl. soha nem mond japán, sőt sokkal elnézőbbek az odaköltöző/utazó emberekkel.

Te ronthatsz bármit, ha japán követi el ugyanazt a hibát, akkor az konfliktust is szülhet.

Ez, hogy te rá akarod kényszeríteni a kultúrádat, ez már egy light-osebb fasiszta vonal.

Továbbá a kommentedben jelenleg megpróbálod összemosni egy ország bevándorlás politikáját és kultúráját. Az előbb írtam le, hogy Japán kulturálisan eléggé nyitott. A bevándorlás politika, ami konzervatív.

"minél kevesebb embert engedjünk be"

Egyébként erre reflektálva, ilyet se mondanak a japánok.

2022. febr. 2. 16:15
 25/39 Isti22 ***** válasza:

ma 16:09

Én végig azt állítottam, hogy amíg nem fasiszta okokkal magyarázod a bevándorlásellenességedet, addig nem leszel lefasisztázva. Mivel ezt a kitételt nem sikerült hoznod, nem a "buta libsi" a hunyó, egy jóérzésű jobboldali is lefasisztázna.

2022. febr. 2. 16:20
 26/39 anonim ***** válasza:
Vannak bevándorlók, de amelyik felveszi a japán állampolgárságot, azt japánnak tartják (papiron). Nem is tudnak kisebbségi jogokért felszólalni, mert a kormány csak annyit mond rá, hogy milyen kisebbség? Ti is japánok vagytok, ugyan olyan jogaitok vannak mint minden japánnak.
2022. febr. 2. 16:28
 27/39 A kérdező kommentje:
#26: De mint láthatod, a liberálisok szerint ez már fasizmus. Ha ilyen bevándorláspoltikát akarna elérni egy párt Európában, azt lefasisztáznák. Tehát maradjunk annyiban, hogy a liberálisok szerint Japán fasiszta, igazából meg nem.
2022. febr. 2. 16:30
 28/39 anonim ***** válasza:

Nem nekem írtad, viszont...

Nevezz meg EGY országot az EU-ban, ami teljesen olyan bevándorlás politikát akar, mint Japán.

Elmondom miért nem tudsz, mert nincs.

Nem ugyanolyat akar, amivel itt nálunk kampányoltak (az itt EU szinten értem), az igenis fasizmus volt.

2022. febr. 2. 16:34
 29/39 A kérdező kommentje:
#28: Terelsz. Ezt szokták tenni a liberálisok, ha érzik, hogy nincs igazuk.
2022. febr. 2. 16:38
 30/39 anonim ***** válasza:
Előbb utóbb valóban kénytelenek lesznek a Japánok jobban nyitni a bevándorlás előtt. Még nincsen olyan nagy gond a gond olyan 2040-2060 körül fog jelentkezni. Hozzáteszem Kínánál is a gond. Elöregedik a társadalom és nincsen utánpótlás. Ez Amerika Európa és a Távolkelet gondja egyszerre.
2022. febr. 2. 16:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!