Kinek a nevéhez köthető a történelem legnagyobb népirtása?
Aki olyan marhaságot, írt hogy 40 millió boszorkány halt meg, az bukhatott töriből. Az eretneküldözések 300 éve alatt 600 ember halt meg. Ez szinte minimális, de persze ez is fel van fújva.
Indiánokból néhány 10 ezer halt meg pár száz év alatt. Hol marad ez a 20. század nagy háborúihoz? Csak ott a saját népüket küldték halálba a kapzsi vezetők. A tömeghalál jelensége is itt került előtérbe. És ezt már igazán nem lehet a keresztényekre fogni.
Válaszolva a kérdésre, európaiként nyílván Sztálint látom annak. Persze Mao is pályázhatna a címre, de ő inkább Kínában ténykedett, Sztálin meg nálunk (is). Több 10 millió embert ölt meg. Hitlert is lekörözi. Csak ő nem faji alapon ölt, mint Hitler (ezért is nem utálják annyira), hanem mindenkit, akit pártellenségnek vélt. És legfőképpen a kulákság és a középosztály megsemmisítésével törődött. Sokan szívták meg miatta.
utolsónak: ha nem lett volna a klasszikus liberalizmus (nem az ami most van), akkor ma lehet h te sem lennél! :D
"mert tényleg nem németeket írtott)" ha-ha jó vicc! Végülis csak a németeket küldte ki harcolni, hogy meghaljanak a vízióiért! Mi is volt egyik utolsó mondata? Ha a német nép nem képes győzni, akkor pusztulnia kell! -.-
"Az eretneküldözések 300 éve alatt 600 ember halt meg. Ez szinte minimális, de persze ez is fel van fújva.
Indiánokból néhány 10 ezer halt meg pár száz év alatt. Hol marad ez a 20. század nagy háborúihoz?"
Épp erről beszéltem, pl egy tízezerfős ókori társadalomban nehéz lenne 100millió embert kiirtani, ezért kértem hogy az áldozatszámot százalékosan viszonyítsátok. Mert ha pl egy fáraó kiirtja egyiptom 90% át (ez csak példa) ahhoz képest hol van a hitler 2-3 milliója?
"vuvuzela válasza:
Amcsikat lehet hogy mostmár Hitler elé kéne helyezni ja! de mikor válaszoltam véletlen sorrendben írtam"
Értem, azthittem rangsorolsz. :)
14:52
"Csak a boszorkány áldozatokat 40 milliónak saccolják, de a legkisebb felmérés szerint is 30 millió csak a boszorkány néven megölt emberek száma !!!"
A történészek a boszorkányság vádjával kivégzettek számát 35 és 65 ezer közé becsülik (három nullával elnéztél valamit) abban a kb. 300 évben, amíg ez ment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!