Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Amerika hol rontotta el?

Amerika hol rontotta el?

Figyelt kérdés
Kínai nagyon gyorsan fejlődik és az előrejelzések szerint le fogja hagyni amerikai GDP ben olyan 2030 körülre(legalábbis elvileg) de Amerika mégis mit rontott el hogy Kína ennyire fel tudott jönni? Gondolom ez egy hosszabb több évtizedes rossz politikának az eredménye Nem egy egy-két évvel ezelőtt meghozott rossz döntés következménye

2022. jan. 29. 13:23
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A kínai fejlődést a külföldi tőke indította el.

Elsősorban amerikai és nyugat-európai tőke.

A kínaiak ügyesen csinálták, ugyanis csak vegyesvállalattal lehetett Kínában egy külföldi cégnek letelepednie ott(azóta ez már változott).A tulajdonrész miatt, hozzáfértek a K+F-hez, gyártástechnológiához és kb mindenhez.

Viszont, már meg önállóan is nekik.

2022. jan. 29. 13:28
 2/9 anonim ***** válasza:
50%
Ott hogy kiszervezték keletre a munkát. Így más országok GDP-jét növelték vele. Hiába a kabzsiság győzött. A multik rövid távon több profit, hosszú távon le van szarva szemlélet ilyen
2022. jan. 29. 13:30
 3/9 anonim ***** válasza:

"az előrejelzések szerint le fogja hagyni amerikai GDP ben olyan 2030 körülre(legalábbis elvileg)"

Teljes GDP-ben lehet, na de mi lesz az egy főre jutó adattal? 1,4 milliárd lakossal lenyomják majd a 330 milliós USA-t? Ez lesz majd a nagy siker? :D

2022. jan. 29. 13:42
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Azzal, hogy kiszervezték a gyártást oda, és hagyták "ellopni" a know-how-t.

A gyártást visszaszervezni lehet, nem az a problémás rész. Viszont oda a technológiai fölényből származó versenyelőnyük. Ha az nincs, akkor meg marad az árverseny, amiben nehéz a kínaiak alá vágni.

No meg, Kína esetén egy 1,4 milliárdos népességű egységes belső piacról beszélünk. Ez önmagában nagyobb potenciált jelent, mint az USA 0,33 milliárdos népességű belső piaca. Ha nem csinálnak semmit rosszul, akkor az a normális, ha Kína gazdasága a lesz a nagyobb előbb-utóbb.

2022. jan. 29. 13:46
 5/9 anonim ***** válasza:
30%
Egész USA a hitelekre épül, hogy ezt lásd el kell menni oda mert így európai fejjel nem lehet felfogni. Annak ellenére hogy gyakorlatilag a kapitalizmus fellegvára nem igazán van magán tulajdon sem
2022. jan. 29. 14:01
 6/9 A kérdező kommentje:
#5 Kínának is rengeteg adósság van. Egyszerű emberenek felfoghatatlan mennyiségű pénzzel.
2022. jan. 29. 14:26
 7/9 anonim ***** válasza:
46%
#6 én nem állam adósságról beszéltem
2022. jan. 29. 16:49
 8/9 A kérdező kommentje:
Jaa akkor bocsi én értettem rosszul 😁
2022. jan. 29. 17:21
 9/9 MDaniel98 ***** válasza:
Szerintem mire feleszméltek abból, hogy a kínai buliból már baj lehet, elég mélyen bevoltak ágyazódva, hogy a kiszállás elég problémás legyen, és ne nagyon érje meg egyik félnek sem ezen gondolkodni.
2022. jan. 31. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!