Ha egyes válaszolók szerint az oroszoknak minden joguk megvan ahhoz, hogy katonákat sorakoztassanak fel az ukrán határtól nem messze, akkor Ukrajnának miért nincs joga ahhoz, hogy eldöntse melyik katonai szövetséghez akar tartozni?
8-as!
Csak hogy megnyugtassalak: Te sem vagy magyar, ez 100%, éppen ezért felesleges arra verni magad, hogy "magyar" vagy. Halkan megsúgom, hogy bizonyára szinte minden népből van benned vér, mint mindenki másban.
Még mindig ezzel a "mikor lett ukrán nemzeti öntudat" dologgal jössz? Annyira szánalmas, ember.
Amúgy inkább vagyok "libbant", mint egy befásult, múltban élő b@rom, aki képtelen haladni a fejlődéssel.
Kérdező, ugye rájöttél arra, hogy egy ország pusztán addig tud a saját sorsáról dönteni, amíg azt a nagyhatalmak engedik? Persze elméletben nagyon jól hangzik, hogy minden ország azt csinál, amit akar és senkinek semmi köze hozzá. Viszont a realitás nem ez. Oroszország nem engedi, hogy Ukrajna csatlakozzon a NATO-hoz ugyanúgy, ahogy mondjuk az USA se engedné, hogy Mexikó vagy Kuba csatlakozzon bármilyen más rivális nagyhatalmi katonai szervezethez. Képzeld, akkor az USA fenyegetőzne ugyanígy. És ha már ennyire véded az országokat, akkor ajánlom, hogy ténylegesen lapozgass történelemkönyveket és alaposan tanulmányozta át a nyugati hatalmak 20. századi történelmét is. Garantálom, hogy nagyon sok olyat fogsz találni, ami teljesen törvénytelen és más országok belügyeibe való beavatkozás. De tudom, az olyankor nem probléma. Nekik szabad, ők alkották a nemzetközi játékszabályokat, akkor veszik csak figyelembe őket, amikor az érdekeik úgy kívánják. Ha nem érted miért van feszültség most Ukrajna körül, akkor a kubai rakétaválság részleteit is nyugodtan olvasd át.
Persze az oroszokat se kell félteni, pusztán azt mondom, hogy viselkedésre nem biztos, hogy olyan sok mindenben különböznek. És ha már itt tartunk, akkor a helyedben elovasnam az orosz-ukran konfliktus elmúlt 8 évének történéseit, meg fogsz lepődni, de Kelet-Ukrajnában és a Krím-félszigeten is a lakosság egy jókora része nem vágyik arra, hogy a hősies ukránok felszabadítsák őket a rossz, csúf és elnyomó orosz uralom alól.
Még csak annyit, hogy van igazság abban, amit mondasz, de olyan gusztustalan stílusban teszed azt, hogy az valami iszonyat. Nem tudom, hogy ez a liberálisoknál valamilyen alapkövetelmény, hogy azt hiszik morálisan felette állnak mindenkinek és mindent jobban tudnak, de elég szarul jön ki, amikor kiderül, hogy fogalmad sincsen Ukrajna történelméről vagy jelenlegi politikai viszonyáról.
#14 Ez a hazám, jó reggelt! Ez is magyarázni kell, hogy miért? Mert akkor nagyobb baj van, mint hittem. Te meg ha nem érzed magad jól Magyarország, jöhetsz ide. Messzire könnyű ítélkezni, okoskodni, ki kell próbálni mindent és azután nyilatkozni. Míg f!ngod sincs az itteni életről, mit dumálsz bele, milyen jogon, alapon? Mióta vagy ukrán állampolgár, hogy bármibe is beleszólhatsz? És igen, ukrajnai magyar vagyok, kárpátaljai, határontúli, ahogy tetszik. Nem lehordom, tényeket állítottam, amit mindenki tud a nagyvilágban, Ukrajna a legkorruptabb államok egyike, a nép utál mindenkit, főleg ha hozzád hasonlókat, de nagyon
'91 óta a saját bőrömön érzek mindent, te nem. Itt élek, én tudom, nem te. Én sem beszélek arról, ami Magyarországon folyik, ugyanis nem az én dolgom, hírek, tv alapján nem leszek olyan b*lond, hogy nyilatkozzak olyasmiről, amit a 20. kézből hallottam a hírekből. Na de itt vagy te nekünk, aki pont ezt teszi. Érted már miért vagy nevetséges?
15-ös!
A legviccesebb az egészben, hogy te és pár magyar társad (pár tízezer) az összes ukrán nevében beszélsz, holott több mint 44 millióan vannak. Te beszélsz arról, hogy nekem mi jogom van beleszólni ilyen ügyekbe. Neked mi jogod van 44 millió ukrán állampolgár véleményét felülírni?
#16 Ez ritka baromság volt.
TE nem vagy sem ukrán sem ukrajnai magyar.
Nem értesz az ottani helyzethez, fogalmad sincsen arról mit gondolnak, éreznek az ott élők, mégis belepofázol és megpróbálsz minderről kioktatni valakit aki meg ott él és valóban testközelből ismeri a helyzetet, mert ez az élete maga.
Még csak közöd sincsen ahhoz, mit kezdenek magukkal, a helyzettel az ukrán állampolgárok, ahhoz meg aztán végképp nincsen jogod, hogy teljesen kívülállóként egy ukrán állampolgár jogát megkérdőjelezni bármilyen Ukrajnát érintő kérdésben a véleményalkotásról.
17-es!
Ez egy fórum, ahol az emberek szabadon véleményt nyilváníthatnak ilyen dolgokról. Ne áltasd magad, ugyanúgy mindenkinek van véleménye a világ bármely országából a fenti esetről.
A másik: Attól, hogy ott él még nem jogosult arra, hogy az ő véleménye felülírja a másik 44 millió ukrán véleményét, főleg úgy, hogy az ukránok száma még Kárpátalján is 10-szer több, mint az ukrán-magyaroké.
"Ez egy fórum, ahol az emberek szabadon véleményt nyilváníthatnak ilyen dolgokról. "
Igen.
Pontosan ezért nevetséges, hogy TE kétségbe vontad egy UKRAJNAI magyar véleményét az UKRÁN helyzetről és kioktattad.
19-es!
Te miről beszélsz? Mivel ukrajnai magyarról van szó ezért feltétlen mindenben egyet kell érteni vele? Ellenérve senkinek sem lehet? Te jó ég, vannak bajok a fejben, nem is kicsit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!