Miért megy fel a gáz és a kőolaj ára?
Főleg gázról olvastam cikkeket EU-s viszonylatban hogy az EU-s országok csökkentették a kitermelést, USA inkább Ázsiába viszi a palagázt(mert ott még magasabb az ára), oroszok kevesebbet hoznak ... DE ez szerintem nem teljesen magyarázza a kialakult helyzetet, mert ha valaminek jó az ára akkor a szabadpaci elvek alapján pont az kéne történjen, hogy mindenki rááll ezerrel kitermelni.
Most ehhez képest meg csak azzal riogatják az embereket, hogy a gáznak és a kőolajnak is tartósan magasan marad az ára.
Miért nem kezd pl. az USA többet kitermelni palagázból? (Oroszok mondjuk nem jó fejek és zsarolni akarnak minket, okés ezt "értem" de nagytestvér miért nem ment meg minket amikor pár éve bagóért adták a palagázt csak hogy az oroszok beszívják)
A kőolajkitermelő országok miért nem kezdenek meg többet kitermelni, hogy ne szálljon úgy el az ára a benzinnek?
Ha tudtok erről cikkeket linkelni akkor szívesen olvasgatnék a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!