Milyen előnyei vannak a mai világban az elektori rendszernek?
Azt tudom hogy miért alakult ki, de szerintem mára már teljesen értelmetlen, viszont könnyen nyerhet olyan jelölt aki kevesebb szavazatot kapott összességében ( 2016-ban Trump 3 millióval kapott kevesebbet ami azért elég nagy szám)
Véleményem szerint elég elmaradott rendszer és bizonyos szempontból nem túl demokratikus
Szerintem nem csak érthetetlen, hanem rossz.
Mint ahogy sok más is, pl.
az angolszász jogrendszer helyett jobb a római jogrendszer.
a mértékegységek átvétele
Szerintem is módosítaniuk kellene az alkotmányon, de ez náluk a legkörülményesebb.
Az, hogy kevesebb szavazattal is lehet(ett) nyerni igaz.
Vedd figyelembe viszont, hogy vannak stabilan demokrata és stabilan köztársasági államok. Ahol emberemlékezet óta a demokraták nyernek, ott nem tölt el egy köztársasági másfél órát szavazással azért, hogy a demokrata jelölt ne 60 %-ot kapjon, hanem csak 59,999999%-ot és demokrata sem biztos, hogy szavaz azért, hogy a jelöltje 60,00000000001%-ot kapjon. Ugyanez megvan fordítva is.
Csak az országos szavazásesetén lehetne biztosan többségi választást tartani.
Nekik megfelel ez a rendszer.
És a kétpárti rendszerben valójában működik is.
Hogy szerintünk rossz? Pont lesz.rják.
Ahhoz, hogy megváltoztassák az elnökválasztás menetét, alkotmányt kellene módosítani, ahhoz pedig pont ellenérdekelt SZEMÉLYEKNEK kellene azt támogatni hatalmas többséggel.
Tehát egyáltalán nem az a kérdés, hogy megfelel-e nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!