Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért van ekkora diktatúra a...

Miért van ekkora diktatúra a nyugati országokban?

Figyelt kérdés

Nem szidalmazom őket, vagy ilyesmi, de olyan furcsa nekem, hogy mindig ők vannak példaként felhozva, de én éltem ott és láttam hogy mi megy, ez nekem puszta diktatúrának tűnik ami ott megy. Minden áron, erőszakkal, vagy súlyos pénzbirságokkal, de betartattják a szabályokat, de már olyan szinten hogy nekem ez teljesen elnyomásnak tűnik... És az emberek azért "viselkednek", mert félnek a következményektől. Míg itthon minket úgy emlegetnek, hogy xarunk a szabályokra, meg ilyesmi, ami valahol lehet hogy igaz is, de azért itt sincs anarhia, csak valahogy a saját nézeteinket vegyítjük az előírt szabályokkal, szóval nekem sokkal szabadabbnak tűnik Magyarország.

Ti mit gondoltok erről? Inkább beállnátok a sorba, csak hogy anyagilag jobb életetek legyen, vagy maradnátok itt és kevésbé jó anyagi élettel, de szabadabban élhessetek? A politikát most hagyjuk, mert lényegtelen...

2021. okt. 31. 20:25
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

az a diktatúra, hogy ennyire betartatják a szabályokat, nem csak a közlekedésit, és ha te nem úgy cselekszel, akkor meg olyan büntetést rádvernek hogy több havi fizetésed is rámehet. Ez korrekt dolog? A hülye szabályok miatt egy hónapig nem eszel, neked hogy tetszene? Amikor ennyire nincs szabadság, hogy még csak nem is lehetsz önmagad, követned kell azt amit mondanak, ez nem diktatúra ?! Hitlernek nem lehetett túl nehéz dolga annak idején... De úgy tudom Svájcban minden állampolgár tartalékos katona is egyben, bármi van jön a behívó és kötelesek harcolni. Azért megnézném itt magyarban mi lenne ha hirtelen jönnének a behívók, gyanítom a fél ország menekülne amerre lát, meg inkább menne börtönbe.

Én fizettem már németországnak több száz ezer forintnyi büntetést, olyanért amit el sem követtem, csak épp arra jártam, pár rendes német állampolgár meg azt állította, hogy én kárt okoztam valamiben, és hiába mondtam hogy nem történt semmi ilyen, még bizonyítékot se láttam hogy miről is lenne szó konkrétan, csak jött a levél, hogy na akkor most vagy 1000 eurót kiperkálok, vagy 30 nap börtön A SEMMIÉRT. De ugye nincs diktatúra, meg elnyomás meg semmi, napfény és szivárvány van arrafelé. Az az 1000 euró pont 2 havi fizetésem volt annak idején :)

Vagy Olaszorszárban, vagy Romániában, egy előzni tilosban előzésért több hónapra elvehetik a jogosítványod. De nem okoztál semmilyen balesetet, nem számít, ez a szabály és kész. Az meg hogy mi lesz veled kit érdekel? Mert ha esetleg felborítod a szembejövőt mert barom voltál, oké, megértem, de ez mi? Franciaországban ha elfelejted feltüntetni hogy veszélyes árut viszel terrorcselekménynek minősül, gondolhatod mi jár érte. Angliában a bevásárló központokban konkrétan fel van festve a padlóra a sorok között, hogy merre LEHET közlekedni. Ha a sor végére értél, és nem vetted észre hogy az elején van amit kerestél nem mehetsz csak úgy vissza, meg kell kerülnöd AZ EGÉSZET. Volt hogy visszamentem arra a 10 méterre, és konkrétan majdnem kiküldtek a boltból.

És most azt állítjátok, hogy ez így van jól, mindenkit szarrá kell büntetni vagy mert épp hibázott, vagy mert épp egy kis rosszaságot elkövetett amiből senkinek semmi baja nem lett? Csak azt nem értem, hogy akkor mit kerestek itt, ha ennyire szar ez a hely miért nem mentek el? Szerintem pont ez az egészséges állapot, hogy kb minden szabályt betartunk, nem lopunk, nem ölünk, nem okozunk másnak szándékosan kárt, de egy kis rosszaság van, 70 helyett 90-el megyünk, vagy épp előzni tilosban előzünk, na bumm, most aztán össze fog omlani a társadalom...

2021. okt. 31. 22:02
 12/17 anonim ***** válasza:
95%
Tehát akkor még mindig arról beszélünk, hogy vérig vagy sértve amiért nem engednek szabadon szabálytalankodni akarom mondani "rosszalkodni" jó balkáni módra?
2021. okt. 31. 22:05
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Ezekben az országokban is van 4-5 évente képviselőválasztás. Biztosan vannak olyan képviselőjelöltek is akik úgy gondolkodnak mint te kérdező.

De akkor miért nem ők vannak már régóta többségben a parlamentekben ?

Talán azért mert a választópolgárok jelentős része szerint ostobaság amit te leírtál és nem akarnak olyan világban élni mint te.

2021. okt. 31. 22:07
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

A magyar közlekedéssel kapcsolatban a Bp-i Autósok Közössége vagy a 112 Press youtube csatornát ajánlom.

A szabályok nem véletlenül vannak, például az autós közlekedésben, ahol emberi életek (akár a sajátod is) kerülhetnek veszélybe, ha valaki nem tartja be a szabályokat.

2021. okt. 31. 23:45
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Amiért itt is.
2021. nov. 1. 00:06
 16/17 anonim ***** válasza:
98%
El vagy tévedve. A közlekedési szabályok betartása nem diktatúra. Ha olyan rossz és diktatúra van, akkor miért kint élsz? Lehet jönni haza, ha nem tetszik. Komolyan nem értem az ilyen ostoba embereket. Kiköltözik valahova, aztán azt várja, hogy a helyiek az ő otthoni értékrendjét kövessék. Válassz olyan országot, ami egyezik az értékrendeddel. Mehetsz Romániába, vagy Bulgáriába is, ha szabad akarsz lenni. Nem emlékeztet ez a hozzáállás téged valakire, kérdező? Mert engem azokra az afrikai bevándorlókra emlékeztet, akik Franciaországban is otthoni értékrend szerint akarnak élni.
2021. nov. 1. 10:15
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván bizonyíték nem kell ellened, csak fizess, persze... Oké, lehet szerencséd volt, de ez nem a diktatúra, hanem a hozzád hasonló idegengyűlölő, aki azért is jobban tudja. Esetleg valamit kifelejtesz a meséből.

Ahogy közlekedsz, azért meg dögölj meg, te fogyatékos

2021. nov. 1. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!