Az Európai Uniónak miért nincs semmilyen lehetősége arra, hogy kizárjon egy tagállamot?
Ezt csak azért nem értem, mert az EU mintájára megalakult Afrikai Unióban simán felfüggesztik valamelyik ország tagságát bizonyos időre, ha olyan történik, ami a megegyezések ellen van. Legutóbb Guinea tagságát függesztették fel mert katonai puccs volt. Amíg a tagság fel van függesztve, addig Guinea nem tag.
Az EU-nak miért nincs semmi ilyesmire lehetősége? Tudom, hogy ez nem olyan egyszerű, hogy egyik napról a másikra fel van függesztve a tagság, de kizárni egy tagállamot rendszeres szabálysértés miatt szerintem nem lenne rossz.
Hatalmas blődség, vagy leginkább hiszti, hogy a magyarok és a lengyelek szét akarnák verni az EU-t. Talán még hasznos is lehetne a magyar és lengyel ellenkezés az ellen hogy Brüsszelből (és Berlinből) olyan dolgokat erőltessenek ránk, amikről nem volt szó a 2004-es csatlakozáskor vagy a Lisszaboni Egyezmény aláírásakor.
De a jelenlegi helyzet sajnos az hogy Orbán és Kaczynski nem a kisebb tagállamok érdekeiért harcolnak hanem azért hogy zavartalanul visszabonthassák a demokráciát és annyit lophassanak a közpénzekből amennyit nem szégyellnek.
Meg hát az EU-t nehéz is lenne "szétverni", egyetlen tagállam sem gondolkozik kilépésen, a britek elrettentő kálváriája hatékonyan lehűtötte a kedélyeket minden tagállamban ahol voltak ilyen törekvések az euroszkeptikus pártok részéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!