Megemlékeztél a 20 éve az Afgánok által lerombolt WTC áldozatairól?
Szomorú évforduló ez a mai nap. Idestova már 20 éve történt az afgán terrortámadás, melyben az Amerikai Egyesült Államokban hajtottak végre rengeteg polgári áldozattal járó terrorcselekményt Afgán szeparatisták.
Gyertyagyútás? Ima Istenhez a holtak lelki üdvéért? Hála, hogy modern, felvilágosult társadalomban élhetünk? Te hogyan emlékeztél meg erről?
Nem, megvallom számomra ez egy kellemes nap.Ha végiggondolod hogy világszerte az amerikai beavatkozásnak hány százezer halottja volt akkor inkább te is ezeket a halottakat fogod gyászolni.
Sőt ha megtennéd akkor átlagosan minden hónapban gyásznod kéne..
ma 15:33
Azért elég undorító dolog ártatlan emberek halálának örülni. Szerinted tényleg bűnös minden civil a kormánya által elkövetett morális bűncselekményekért? Akkor elég nagy szarban vagyunk mi is.
Többségében szaúdiak voltak és nem afgánok, végképp nem afgán szeparatisták. Az al-kaida megtűrt helyzetben volt Afganisztánban a tálib uralom idején, mivel egy volt a gyökerük, mind szovjet megszállás ellen harcoló mudzsahedek voltak korábban. Afganisztánban voltak az al-kaidának a kiképzőközpontjai, illetve ott tartózkodott Bin Laden, aki egyébként maga is szaúdi származású volt. 9/11 után az al-kaidát korábban támogató országok mind elhatárolódtak a szervezettől, Afganisztán azonban nem és a tálib kormány nem volt hajlandó kiadni Bin Ladent az USA-nak. Így történt az, hogy az USA megszállta az országot.
Minthogy, nekem nem halt meg senkim a támadásokban és közvetlenül nem érintett, nem értem, miért kellene megemlékeznem az eseményről komolyabban.
Nem, mert számomra nem jelent semmit.
A világháborúkról szoktam megemlékezni, mert az valóban számít a világ szempontjából, egy ilyen "kis" incidensnek mint a szeptember 11-i terrortámadás, 100 év múlva már semmi jelentősége nem lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!