Ha egy srác nőnek képzeli magát, bemehet az iskolában a lány WC-be?
Ugyanis kártérítést kapott emiatt USÁ-ban egy transznemű, mert kitíltották a WC-ből. 1,3 millió dollár kártérítést kapott az őt diszkrimináló iskolától.
Amikor x-et rákényszerítették, hogy iskolájában a biológiai nemének (lánynak született) megfelelő mosdót használja,
„megbélyegezték és elszigetelték”.
A szövetségi bíróság 2019-es döntése szerint az iskola Grimmet is érintő tilalma erősen diszkriminatív volt.
Itt most fordított nemmel történt, de ugye nem lehet diszkrriminálni így ofrdítva is történne. Szal ha én mint fiú úgy azonosítom magam, mint lány, akkor megyek is minden szünetbe a lány mosdóval a többi kislánnyal? [link]
"Szal ha én mint fiú úgy azonosítom magam, mint lány,"
Azt azért tegyük hozzá, hogy ez nem úgy működik, hogy fiúként belépsz az iskolába, szünet előtt gyorsan átértékeled az életed és lánynak gondolod magad, majd szünet után újra fiú leszel. Ennek akkor van létjogosultsága, ha valóban így gondolod, ahogy előttem írták beszélsz az igazgatóval, tudnak róla a tanárok, minden más helyen nőként jelensz meg, stb. Ilyen esetben valóban diszkriminatív lenne. De ha fiú vagy és fiúként élsz, majd kitalálod hogy de jó lesz így belógni a lány wc-be akkor nem lesz diszkriminatív ha az iskolából is eltanácsolnak.
Ez nem úgy megy, hogy gondolsz egyet és csak besétálsz oda (mint sokan már leírták).
Ilyenkor tényleg engedélyt kell kérned az iskolától és még akkor sem lesz biztos, hogy megengedik. Ha meg csak kanosan kukkolni akarod a lányokat mint valami perverz, akkor felejtős a dolog. Mert tudom, hogy egyes férfiak erre is képesek volnának csak azért, hogy ki éljék a perverz kukkolási vágyaikat...
Rendszerint ilyen kérdésekben amúgy komoly piszchológiai vizsgálat van, hogy kiderüljön, hogy melyik eset az igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!