Egyetértesz e azzal hogy akár egy 4 éves gyerek(!) dönthessen a saját neméről a szülők jóváhagyása nélkül? Miért?
Skóciában az új LMBTQ-törvény értelmében még a tanároknak is tilos megkérdőjelezniük az eféle szándékot, mindössze annyit kérdezhetnek hogy a kisgyerek milyen nevet és mely névmásokat szeretné.
Ez alapból nem törvény, csak ajánlás.
Másrészt a "gyerekkori nemváltás" amiről itt beszélünk az csak annyi, hogy ha a gyerekhez hozzászólnak akkor milyen névmást és nevet mondanak. Pont annyira nincs jelentősége, mint amikor valakit a családja Béluskának hív, de ő a suliban azt szeretné, ha Bécinek szólítanák. Semmi hatása nincs a gyerekre. Ha hóbort akkor kinövi, túl jut rajta, mint mindenki , akinek volt valami kínos korszaka bármilyen módon(pl nekem volt olyan,hogy oviba egy időben macska jelmezben jártam, és megkértem mindenkit, hogy cicusnak becézzen. Bajom nem lett tőle, nincs hatással a mai életemre, de akkor tök boldog voltam tőle), ha nem hóbort, hanem tényleg transz, akkor meg tök jó, később talán kevesebb ezzel kapcsolatos problémával kel megküzdenie.
#12-nek igaza van.
De annyit bele szólnék, hogy az utolsó mondata végén az KELL és nem KEL. Igaz hasonlít a két szó, de eltér a jelentése. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!