Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Angliában miért nem tér...

Angliában miért nem tér vissza a szabadság 21.-én ha már többen halnak bele késelésbe mint koronavírusba?

Figyelt kérdés

Ez nem a járványról szól már?

Az angol nép mit sem sejtve beoltatta magát majdnem teljesen, a kórházak sincsenek leterhelve mert 10-15 körül van a heti elhalálozás, még sincs szabadság.

Ezt hogy lehet értelmezni jól?

2021. jún. 15. 15:36
1 2
 11/13 sadam87 ***** válasza:

" az emberek meg nem fogna hullani mint a legyek ahogy Svédországban, Afrikában és máshol sem hullanak. Nem a korlátozás a megoldás. "

Mondjuk Svédországban és Afrikában is voltak bőven korlátozások... (Svédországban az első hullámban enyhébbek, mint a legtöbb európai országban. Volt is halálozás (még ha nem is extrém magas). Afrikábna meg olyan korlátozások voltak már az első hullám alatt, hogy pár ott ragadt kutató és utazó alig tudott hazajönni.)

"Az embereknek immunitást kell szerezniuk vagy természetes uton vagy vakcina által."

Hosszú távon valóban a védettség kialakulása a megoldás. Optimálisan vakcinával, három okból is:

1. Több ország megpróbálta elérni a nyájimmunitást természetes fertőződéssel. Aztán meggondolták magukat, mikor teljesen leterhelete a járvány az egészségügyet és durván megugrottak a halálozások.

2. A természetes úton kialakuló védettség nagyon bizonytalan. Van, akiben erős, tartós védettség alakul ki és van, akiben szinte semennyi. A vakcinák okozta védettség (az eddigi eredmények alapján) megbízhatóbbnak tűnik.

3. Ha hagyjuk terjedni a vírust, rengeteg ember fertőződik meg, ami rengeteg alkalmat ad új mutánsok megjelenésére. Amik fertőzőbbek, és/vagy az addigi védettséggel szemben ellenállóbbak lehetnek. (Ezért is volna jó fenntartani a korlátozásokat (legalább annyira, hogy az esetszámok ne tudjanak megint felmenni), amíg nincs elegendően magas védettség.)

"Mint írtam Angliában mert 75%-nak van antitestje."

Mint írtam: forrás?

Mint írtam: ez legfeljebb alsó hangon elég a nyájimmunitáshoz.

"Ennél jobb állapot sosem lesz. "

Ezt az alapján mondod, hogy...?

"Az agresszív tesztelések és utazáskor megkövetelt 3 teszt miatt 2000-ről 7000-re emelkedett a pozitív esetek száma de ami a lényeg az az elhalálozások és kórházba beutalások száma ami nagyon alacsony."

Forrással bizonyítzottam, hogy jelentősen emelkedett a pozitív tesztarány. Ellenben a tesztek száma kb. stagnált az utóbbi időben. Magyarul az állításaid nem igazak.

[link]

A halálozások száma egyelőre valóban nagyon alacsony. Mindjuk én azt hittem, mostanra már mindenkinek feltűnt, hogy a halálozások száma (elég logikus módon) késve követi az esetszámok változástá, nagyjából 2-3 héttel. Mikor kezdtek Angliában újra növekedni az esetszámok? Május végén, nagyjából 2-3 hete...

"Most az esetszámok enyhe emelkedése miatt 1 hónappal hosszabbítottak."

Decemberben nem tették. Meglett az eredménye...

"Ez azt bizonyítja, hogy sosem lesz olyan az állapot hogy teljesen eltöröljék a korlátozásokat, és azt, hogy ettől arrafele bármikor hosszabbíthatnak ha akarnak."

Nem, ez azt bizonyítja, hogy az angol vezetők kezdik végre kapisgálni, hogy mik azok a járványügyi előrejelzések. Meg azt, hogy még időben kell döntést hozni, nem akkor, amikor már elszálltak a számok.

2021. jún. 16. 14:22
 12/13 anonim ***** válasza:

"Svédországban, Afrikában és máshol sem hullanak."

De hullanak. Ott hullanak csak igazán.

Ha bedugod a fejed a homokba, akkor is.

2021. jún. 16. 14:22
 13/13 sadam87 ***** válasza:

Még egy:

"és kórházba beutalások száma ami nagyon alacsony."

Az tény, hogy elég alacsony. Meg az is, hogy növekszik (bár egyelőre szerencsére csak lassan). Amúgy tavaly szeptember elején alacsonyabb volt, mint most...

2021. jún. 16. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!