Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A Zöldek miért atomenergia...

Jeffrey Spender kérdése:

A Zöldek miért atomenergia ellenesek ?

Figyelt kérdés
2021. jún. 6. 15:42
1 2 3
 21/28 molnarmarcell21 ***** válasza:
46%

Ezt nem itt kell megvitatni, ez a szakértők feladata.

A kérdés az volt, hogy a zöldek miért vannak ellene az atomerőműveknek, erre a válaszok nagy része erre arról szól, hogy a ződek hüjék - és az a benyomásom, hogy a kérdező is csak vitatkozni akar és nem igazán érdekli a válasz.

kedves válaszolók, próbáljatok mindig a kérdésre válaszolni és tartsátok meg magatoknak a laikus véleményeiteket :) Ha majd lesz olyan kérdés, hogy a zöldeknek miért nincs igaza atomerőmű-témában, oda kommenteljetek.

köszi-puszi :*

(Választ amúgy pl. itt találsz, öt másodperc gugli keresés, feltételezem ennyi intelligenciád amúgy neked is van, de nyilván nem erről szólt a kérdés, csak te is sötétződezni akartál egyet: [link]

2021. jún. 6. 21:59
 22/28 anonim ***** válasza:
90%

A kérdés általános állítást tartalmaz, ami nem feltétlen igaz. Én is "zöld" vagyok, mégse vagyok "sötétződ", én speciel támogatom az atomenergiát. Sőt, a fúziós erőműveket is, és szeretnék már eredményt is látni belőlük. Mert eddig kötve-fűzve annyit látunk, hogy a nagy lóvét elköltik, és lópikulát se csinálnak (szerintem a jórészét elsikkasztják, de ezt nem tisztem eldönteni).

Az pedig vitán felül áll, hogy nem lehet MINDEN atomerőművet kiváltani zöldségekkel. Nincs mindenhol sebes folyó, tomboló szélvihar, a nap se süt 24/7, és a fortyogó magma helyenként iszonyú mélyen van.

Ehhez is bőven elég középiskolai földrajztudás, hogy az ember ezzel tisztába jöjjön.

Azokat hívom amúgy "sötétződnek", akik kárognak az atomerőművek ellen, de azt már magasról leszarják, hogyha minden utcába szénerőművet raknánk, mennyivel szennyezettebb lenne a bolygó. Az őket nem érdekli, atomot ne, és punktum, eddig látnak el.

2021. jún. 6. 22:09
 23/28 A kérdező kommentje:

#22:

Németeknél Politikai / érzelmi alapon van nagy hagyománya a Zöld mozgalmaknak.

Sokak csalódtak a klasszikus SPD - CDU/CSU (bal - jobb) váltógazdaságban, meg 1946 - 1991 között Ütközőállamként szolgált Nyugat-Németország a NATO és Varsói Szerződés között, súlyos harcokat látott volna, a Vegyiektől a Taktikai Atomig, és az ilyen politikai helyzet kitermelte a radikális baloldali szólamukat és követelésüket, minthogy le az Atommal, de akkor minek is NATO tagjai, és képtelenek voltak a Hidegháborús dacpolitikájukat túllépni, azóta is Sötétzöld irányvonalat vallanak.

Rápillantottam a Wikis szócikkre:

- Atomerő balesetek, erről én is írtam hosszan a #7-es hozzászólásomban, de te is csak a magadét hajtogatod,

- a Nukleáris üzemanyag ugyanazt tudom mondani, Atomerőben nem csak Polgári célra dúsítják, hanem Katonaira is, ezért is bányásztak, hogy 6,000 + robbanófejbe elegendő atom legyen, és mégis tudják biztonságosan tárolni,

- a kiégett fűtőelemet DU lőszernek használják (A-10 Warthog / M1 Abrams), vagy akár lehet belőle Project Orion, és legrosszabb esetben vissza viszik oda, ahonnan eredetileg bányászták ki,

- az Atomfegyverek terjedése a Nagyhatalmakon múló dolog, nem lehet csak úgy házilagosan, Made-in-Hátsóudvar tákolni atombombát,

- az Atomerőművek elleni támadások, és a Polgári jogok megkurtítása védőintézkedésként, erre nem mondok semmit, te csak azt akarod kihozni, hogy márpedig az Atom rossz.

2021. jún. 6. 22:20
 24/28 A kérdező kommentje:
#21-nek ment a hozzászólásom, molnarmarcell21-nek.
2021. jún. 6. 22:21
 25/28 anonim ***** válasza:

Sok zöld addig jut fejben, hogy az atom rossz és pont. Gyakorlatban meg a legtisztább és legkevésbé avatkozik be a természetbe megfelelően kezelve.

Ja napelem, szélerőmű... Vajon annak nincs semmi kölcsönhatása ha a napfényből kevesebb éri a talajt, vagy épp a szeleket lassítjuk le azzal, hogy felfogjuk a szélerőmávekkel?

2021. jún. 6. 22:35
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

"Ja napelem, szélerőmű... Vajon annak nincs semmi kölcsönhatása ha a napfényből kevesebb éri a talajt, vagy épp a szeleket lassítjuk le azzal, hogy felfogjuk a szélerőmávekkel?"

Nincs. Ugyanis globális skálán olyan minimális a kivont energia, hogy kb. mérni sem tudnánk. Rengeteg probléma felmerül a megújuló energiaforrásokkal - ez pont nem az.

2021. jún. 6. 22:41
 27/28 anonim ***** válasza:
0%
Igen, jelenleg, de ha eljutnánk arra a szintre, hogy mindent ilyen forrásból fedezni... akkor már lenne.
2021. jún. 6. 22:43
 28/28 anonim ***** válasza:
44%
Akkor sem lenne.
2021. jún. 7. 07:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!