Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért támogatják ennyien a...

Miért támogatják ennyien a BLM mozgalmat?

Figyelt kérdés
Azt látom, hogy borzalmasan sokan támogatják a BLM mozgalmat, és nem látnak át a szitán. Hogy ez nem az "egyenjogúságra" épül, hanem a feljebb valóságra. Konkrétan ha egy fekete ellen követnek el valamit az rasszizmus, de ha egy fehér ellen az semmiség, de ha ilyenkor megszólod a fekete elkövetőt egyből rasszistának könyvelnek el. Konkrétan az egész egy olyan embernek a "halálából" indult ki aki már akkor is szép bűnlajtstrommal rendelkezett,gondolok itt például egyedülálló nők kirablására/bántalmazására csak ezt valahogy senki nem említi ugyebár ,hogy hiába jogtalanul meg rossz módon de csak egy bűnüzőt öltek meg nem egy ártatlan embert. Hozzáteszem undorítónak tartom, hogy több millió dolláros kártérítést kapott a családja, és még a Fehérházba is meghívták a családját az évforduló alkalmával egyszerűen gyomorforgató. És valaki emögé beáll, és nem veszi észre, hogy konkrétan "letérdeltetik" az embereket mint a kiskutyát, hogy tisztelegjen előttük, csak mert más a bőrszínűk. Komolyan aki ezt a mozgalmat támogatja mondja már el nekem, hogy miért? És hogy ennyire naív, vagy csak még mindig hisz abba hogy amit csinál az jó? Tudom hogy a magyarok nagyrésze képes ezekben a témákban racionális gondolkodásra, de engem nagyon érdekelne, hogy aki nem, az miért nem?

2021. máj. 27. 00:16
A kérdező szavazást indított:
Támogatom a BLM-et.
Nem támogatom a BLM-et.
45 szavazat
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
87%

Sokan?

Az szerintem csak a "füst". Az emberek nagy többsége leszarja az egészet.

2021. máj. 27. 00:19
 2/29 A kérdező kommentje:
Én ezt onnan látom, hogy sokan hogy ez folyik a csapból is, és bármikor bekerülök valami társaságba, és szóba jön meg vannak lepődve, hogy én nem? Akkor rasszista meg antiszemita vagyok? Meg ha megfigyeled mostanság arra van kihegyezve minden is, hogya kisebbségeknek legyen jó, nem a többségnek. Nekem nagyon b*ssza a csőröm már ez az egész, és kíváncsi voltam, hogy hány hasonlóan "nem gondolkodó ember" van. Remélem is, hogy sokan szarnak bele, csak eddig nem így észleltem.
2021. máj. 27. 00:21
 3/29 anonim ***** válasza:
74%
Az emberek igazodnak a trendekhez, nem akarnak kilógni a sorból, jó fejnek akarnak látszani, nem gondolkodnak, megbélyegzik őket, ha nem támogatják a BLM rasszizmusát, bűncselekményeit. Sokan tényleg elhiszik, hogy ez valami jó ügy.
2021. máj. 27. 02:00
 4/29 anonim ***** válasza:
61%
Mert sok a birka.
2021. máj. 27. 02:19
 5/29 anonim ***** válasza:
27%

"Konkrétan az egész egy olyan embernek a "halálából" indult ki"

Konkrétan a BLM mozgalom 2013-ban alakult és végtelenségig lehetne sorolni, hogy hány igazságtalanul megölt fekete amerikai esete ihlette. De a tények ne zavarjanak, rugózattok csak George Floyd esetén, aki semmi olyasmit nem követett el, amivel kiérdemelte, hogy egy rendőr majd kilenc percig a nyakán térdeljen és megölje. Remélem rárohad a disznóra a műanyag lakat.

2021. máj. 27. 08:29
 6/29 anonim ***** válasza:
73%
#6 nézzük objektíven a dolgot. Ha lekell tartóztatnod egy kétméteres tiszta izom csávót akiről köztudott hogy többszörösen vissza eső erőszaktevő. Te sem szeretnéd hogy megmozduljon
2021. máj. 27. 11:11
 7/29 Fero89 ***** válasza:
58%
#7 Jó nézzük objektíven, lehet hogy igazad van, lehet hogy én is ezt tettem volna, lehet nekem se lett volna jobb ötletem, hogyan fékezzem meg. De én NEM vagyok rendőr, én NEM kaptam kiképzést! Vagy ha őt úgy képezték ki, hogy ha nincs jobb ötleted térdelj addig a nyakán amíg nem moccan többet, akkor azzal komoly baj van. A rendőrség egy különleges kategória kéne hogy legyen, a társadalom felruházza őket az erőszak alkalmazásának jogával, de el is várjuk hogy ezen jogukkal felelősséggel bánjanak.
2021. máj. 27. 11:37
 8/29 anonim ***** válasza:
69%

7!

Az lenne az alapvető viselkedési norma, hogy nem követek el bűncselekményt?!

(tudom tudom nem is tudta, hogy bűncselekmény kirabolni egy boltot, illegálisan fegyvert tartani, drogozni)

Nem az lenne az alap, hogy nem szegülök ellen a rendőri igazoltatásnak, mert nem követtel el semmit.

Alapvetően így él a társadalom nagyobb része, nem is éri inzultus(egy két kirívó esetet leszámítva ami persze probléma, de jogilag (és nem fizikailag) kezelhető).

Akik nem az elfogadott társadalmi normák szerint élnek (nevezzük így a mindenkire kötelező érvényű törvényeket, jogokat) azok miért várják azt, hogy ugyanezek az általuk figyelmen kívül hagyott jogok, törvények szerinti eljárásban részesüljenek?

Az, nem furcsa hogy ez a "mozgalom" "B"lm lett és nem "W"lm? Mi lenne, ha nem a gombhoz lenne a kabát szabva? Igen biztosan lehet előítélet a rendőrben, de ez előítélet vagy tapasztalat?

2021. máj. 27. 11:49
 9/29 anonim ***** válasza:
73%
[link] Egy 5 percet érdemes rászánni erre a videóra
2021. máj. 27. 11:57
 10/29 Fero89 ***** válasza:
82%

A lényeg az hogy egy civilizált társadalomban különválasztjuk a rendőrséget a bíróságot és az ítéletvégrehajtást, még ha egy bűnöző olyasmit követ is el amiért később halálra lehet ítélni, a rendőr feladata nem az hogy végrehajtsa a bűntetést hanem az hogy a bíróság elé állítsa. Ehhez pedig ARÁNYOS MÉRTÉKBEN alkalmazhat erőszakot. Az utcán vaktában lelőni feketéket kiképzés nélkül is megy azért kár adódollárokat pazarolni a felkészítésükre.

A mozgalom pedig azért lett "B"LM és nem "W"LM mert míg történt olyan hogy egy bevásárlóközpontnál történt lövöldözésnél a kiérkező rendőrök lelőtték az első fegyveres feketét, akiről később kiderült, hogy egy szabadnapos biztonsági őr volt aki segített kiterelni az embereket, addig Kyle Rittenhouse, 17 éves fehér férfi, aki két embert megölt egy tüntetés során, bár félautomata fegyver volt nála, hazamehetett, a rendőrség csak másnap tartóztatta le.

2021. máj. 27. 12:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!