Évről évre csökken a nyugati országok (EU) lakóinak IQ-ja. Ez a migráció miatt vagy az eltunyuló mobilozás miatt van?
Itt a hazánkban egyre jobbak az életkörülmények. Az öngyílkosság is 2015-ben rekord alacsony volt. Az index is megírta. Viszont nyugaton (eu) évről évre csökken az I.Q. Milyen tényezők játszanak szerepet benne?
1 - MIGRÁCIÓ: Alacsony képzettségű, alacsonyabb kompetenciával, értelemmel rendelkező válogatatlan lakosság beengedése és keverése a nemzetiekkel
2 - HEDONISTA: Tv előtt üldögélő, mobilon pötyögős, unalomból soppingoló életmód meghozta a gyülölcsét?
Én meg azt olvastam Murphy törvénykönyvében, hogy
"A Földön az intelligencia mennyisége állandó, a népesség növekszik".
Nem tudom a valaszt a kerdesre. De ami azt illeti, az utobbi 20 evben eleg sokmindent fedezett fel az emberi intelligencia. Pld, hogy par millo ev mulva a Nap "fejlodese" miatt a Foldon mar nem lehet elet.
En mindenesetre hiszek abban, hogy addigra az emberiseg meg fogja talalni a lehetoseget annak, hogy egy masik naprendszerben egy fold-szeru bolygon megteremtse a tuleles lehetoseget.
Mas szavakkal hiszek az emberi fejlodesben.
Bármely tetszőleges kommentfal belterjes fórum. Ugyanaz a néhány száz ember szól hozzá.
Kicsit sem reprezentálják sem az emberiséget, sem az ország lakosságát.
Nem szűkíteném a kütyükre. A tudomány jelen álláspontja szerint az IQ 40%-ban szerzett, 60%-ban genetikai adottság. Kb 17 éves korig fejleszthető feladatokkal, ingergazdag környezettel, tököm tudja.
A modern gyerekeket ugyanakkor nem nagyon engedik önállóan játszani, nem bíznak rájuk feladatot, nem mesélnek nekik eleget.
És igen: helyette ott vannak a tv, meg a kütyük, akik lefoglalják a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!