Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért mondják egyesek Közép-Ke...

Miért mondják egyesek Közép-Kelet-Európa országaira, hogy Németország háztáji gyarmatai?

Figyelt kérdés

2021. máj. 3. 15:12
 1/9 anonim ***** válasza:
41%
Kik egyesek? Mert én speciel ezt még nem hallotta..
2021. máj. 3. 15:13
 2/9 anonim ***** válasza:
32%
Mert jól hangzik. És sokan elhiszik. Azokat az "egyeseket" ha megkérdeznéd (nem érdemes, nem válaszolnak), kiderülne, csak azt nem tudják, mi az hogy "háztáji" és mi az hogy "gyarmat".
2021. máj. 3. 15:46
 3/9 anonim ***** válasza:
96%
Mert rengeteg ember dolgozik német cégeknél (boltok, autógyárak, stb.) Egyébként nem igaz, hogy ettől már gyarmat vagyunk, mert így Németország is függ a közép-európai országoktól.
2021. máj. 3. 15:49
 4/9 anonim ***** válasza:
96%
Mert gazdaságilag függünk a németektől, és bâr ők is függnek, nekik ez a felállás sokkal jobb, mert oda megy a lóvé. A németek kb. ebből élnek...
2021. máj. 3. 15:54
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A gazdasági függés miatt.

Magyarországon a külföldi tulajdonú cégek a az összes vállalkozás kb. 2,5-3%-át képviselik, de a hozzáadott érték, árbevétel, beruházások kb. felét hozzák létre/kapják/teszik. A külföldi országok közül természetesen toronymagasan Németország vezet.

Ezzel csak Írország előz minket, ahol csak adózási célból vannak jelen a globális óriások európai leányvállalatai. AFacebook, Google, Apple, Microsoft, stb. az EU-ban hivatalosan mind dublini székhelyűek.

2021. máj. 3. 16:21
 6/9 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem ez egy groteszk állapot. Németország 2 világháborúban is agresszor volt, és napjainkban is tőle függ Európa, és számos európai állam. Ha lett volna esze az akkori vezetőknek, a második világháború után egy Trianon léptékű békét kellett volna ráerőszakolni Németországra.
2021. máj. 3. 16:47
 7/9 anonim ***** válasza:
78%

én azt szoktam hallani hogy-mo európa kis indiája-

az összeszerelő státusz miatt.

2021. máj. 4. 00:02
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
Magyarország csak szeretne Németország háztáji gyarmata lenni. :)
2021. máj. 4. 09:17
 9/9 anonim ***** válasza:
68%
8as, én pont h örülnék ha ennyire se lennénk azok...
2021. máj. 4. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!