Támogatnád az Európai Egyesült Államok létrehozását? Miért? Miért nem?
Jelenleg az EU olyan gyenge, hogy még a jogállamisági normákat sem képes betartatni egyes tagállamokkal. Amíg az egész úgy néz ki, mint egy düledező kártyavár, addig nem érdemes nagyobb integrációban gondolkodni. Így az Eupai Egyesült Államok jelenleg csak egy utópisztikus elképzelés. Főleg, hogy az euroszkepticizmus is egyre növekszik, nem csak keleten, de nyugaton is.
A jelenlegi oltóanyagbeszerzési botrány is pont azért van, mert az EU töketlen és lassú. Az Európai Parlament is Ursula von der Leyen-t választotta az Európai Bizottság élére, aki szintén ontja magából az inkompetenciát, főleg az oltóanyagok beszerzésénél.
Ha a jelenlegi is működne még azt mondanám hogy ok próbáljuk meg de ez sem működik.
Egyébként amerikában sem működik olyan fényesen a dolog,rengeteg kissebb nagyobb konfliktus van a szövetségi törvények miatt mert vannak döntések amelyek egyes államoknak jók a többinek meg rohadt szarul jön ki.
Én nagyon EU párti vagyok, de a mostani állapot nagyon átmeneti, tulajdonképpen egy kátyúban vagyunk uniós politika és hatalom terén.
Innen vagy hátrafelé lehet mozdulni - gyengülő egység, kevesebb "közös ügy", vagy előre - erősödő integráció, egyre nagyobb összefonódás. Én ezt utóbbit támogatnám speciel. De ami most van, annak így sok értelme nincs. Ha ez egy fejlődési szakasz, akkor rendben van, de tartósan ez ne maradjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!