India miért hiszi magáról hogy szuperhatalom?
Mikor voltunk Delhiben néhány éve, azt láttam hogy az ottani emberek többsége úgy él mint közép Afrikában. Nem értem hogy lehet egy szuperhatalom ha az emberek 80%-a szegénységben élnek.
Amit a saját szememmel láttam az teljesen elképesztő volt. Egész ország egy szemétdomb. Delhiben az emberek csak úgy az utcán végzik a dolgukat, mert a városnak nincs csatornarendszerük, ergó 10 lakásból 8-nak nincs mosdója ami nagyon hihetetlennek hangzik a mai világban. Ha egy ország még ilyen problémákat küzd, hogy lehet szuperhatalom? Az 1 főre jutó GDP szinte Afrikával van egy szinten.
Nem szuperhatalom,de katonai és atomhatalom.Emellett Usa-nak is szövetségese.Bármennyire is nem tetszik ez egyeseknek.
Indai atomnagyhatalom, hatalmas hadserege van, Telekommunikációban és informatikában is a világ élvonalában van.
Gyógyszergyártásban szintén a világ élvonalát erősíti.
igaz hogy rengeteg szegény van, de az ország hatalmas, majdnem akkora mint egy kontinens.
Egyébként ha már statisztikát akarsz írni szegénységről a kína oroszország után indiában él a legtöbb gazdag ember...szóval van ott jómód is, hidd el.
“ Viszont India és USA pont Kína miatt van jóban egymással.”
Nem értem hogy ez hogy jön ide, a kérdés nem arról szólt India jóban van-e az USA-val. De ha már itt tartunk, ne feledkezzünk meg arról hogy USA legnagyobb befektetője Kína! Ha Kína kivenné a befektetéseit az USA-ból, előbb a részvényük menne tönkre, aztán a gazdaságuk. Az USA-nak szüksége van Kínára, és ugyan úgy fordítva.
Ez az ellenségeskedés csak egy nagyhatalmak közötti f*szméregetés. És egyébként az USA-nak mi köze van ázsiához? Biden inkább foglalkozzon a saját országával, ha már nemsokárra egy civilháború fog kialakulni a fehérek és feketék között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!