Olvastam valamint hallottam, hogy Ukrajna és Oroszország között egyfajta konfliktus éleződik. Ez igaz?
"Ukrajna a modern Lengyelország,mindenki szalad megvédeni(papíron) de valamiért senki sem ér oda."
Lengyelországnak volt védelmi szerződése a nyugati nagyhatalmakkal, Ukrajnának nincsen. Csak álmodoznak a NATO tagságról és Amerika is csak hitegeti őket. Biden megígérte, hogy egy orosz-ukrán háború esetén segíteni fog Ukrajnának, de ez nem feltétlen jelenti Amerika hadbalépését, erre minimális az esély. Politikai, diplomáciai, pénzügyi segítségre számíthat Ukrajna és katonai téren esetleg fegyverszállítmányok, hírszerzés, katonai tanácsadás merülhet fel, mint 2014-ben is.
Nem kevés, csak nem érdekelt egy közvetlen konfliktusban.
Annyi a tény, amit biztosan tudunk, hogy az oroszok sokat mozgolódnak az ukrán határnál. Elég gyanús.
Az amerikaiak sok mindent megígérhetnek, de szerintem egyik nyugati ország sem akarja most sok állampolgára halálát, határmenti területek lepusztításárt egy szerencsétlen exszovjet országért, amire megint szemet vetett a medve. Főleg, hogy semmilyen komoly gazdasági érdekeltség nincsen ott (pl. olaj).
Ha az oroszok bevonulnak a a Donyec-medencébe "az orosz nemzetiségűek védelmében", az USA és az EU maximum gazdasági szankciókkal sújtaná az oroszokat.
Ezt valószínűleg belülről sem néznének jó szemmel, például a papíron NATO és EU tag Magyarország kormányfője nemcsak hogy elég jó viszonyt ápol Putyinnal, de ezen kívül országunknak gazdaságilag is elég fontos az orosz földgáz és kőolaj.
Nyugati források szerint csak pár ezer ember van ott.
El ne kezdjetek Google earthes képeket küldeni mint azt az ukránok lapok csinálják mert azok 15 évesek. Akkoriban valóban volt egy nagy hadgyakorlat.
„...Még azt halottam, hogy ennek a háborúnak Magyarországra is lenne hatása”
Hajaj, de még mekkora! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!