Mennyire valószínű hogy Kína a jövőben demokratizálódik?
Mondjuk a következő 30-50 évben?
Várható-e és ha igen akkor mikor, hogy megszűnik a cenzúra, az egypártrendszer, és véget vetnek a szociális kreditrendszernek?
És az átlag kínaiaknak örülnének a demokráciának, vagy megvetik azt?
"... sem kívánnak ..." nincs kívánságműsor
De egyébként azt hallottam/olvastam h boldogan/jólétben szeretnének élni és tökmindegy nekik h milyen politikai rendszer biztosítja ezt.
Értem a válaszokat.
Szóval van egy "társadalmi megállapodás" hogy a növekvő életszinvonalért cserébe el kell fogadni a diktatúrát.
És arról ki tud valamit hogy mit gondolnak a Kínaiak a szociális kreditrendszerről?
(Értelemszerűen azért nem Kínaiakat kérdezek mert nem tudok a cenzúra miatt.)
"Még nem volt diktatúra, ami nem dőlt volna meg, szerintem csak idő kérdése."
Azok a diktatúrák dőltek meg, amik nem voltak képesek változni, vagy amiket idegen hatalom hozott létre.
A kelet-európai diktatúrák mesterségesek voltak, egy idegen birodalom megszállásának következményei.
Kína viszont nincsen megszállva.
Változni is képes, hiszen nem ugyanaz a rendszer, mint Mao idején.Jóval konszolidáltabb, az átlagembernek jobb az élete, több dolgot megtehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!