Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Liberálisok! Mi a véleményetek...

Liberálisok! Mi a véleményetek a zsidó fasizmusról?

Figyelt kérdés
[link]

2021. márc. 8. 16:54
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 A kérdező kommentje:
Azért így írtam ki a kérdést, mert sok modern liberális, azt hiszi, hogy fasiszta, csak keresztény, fehér, európaiak lehetnek.
2021. márc. 8. 17:38
 12/63 A kérdező kommentje:

Később sok tagot bebörtönöztek, mint terroristákat, mert sokszor gyilkoltak brit letelepedetteket, afrikai feketéket, a heteroszexualitástól eltérőket vagy éppen csak valláselleneseket.

https://www.youtube.com/watch?v=-bVEDsHQAWM

2021. márc. 8. 17:49
 13/63 anonim ***** válasza:
63%

Egyik náció sem különb a másiknál. Nincs ebben semmi újdonság.

Mint ahogyan abban sincs, hogy mindegyikben van egy réteg, amelyik többre tartja a fajtáját másoknál. Persze alaptalanul, de ez most mindegy.

2021. márc. 8. 17:50
 14/63 A kérdező kommentje:
Ők nem tartották magukat többre, konnacionalisták voltak, csak képtelenek voltak elviselni, a legkisebb különbségeket is, legyen az faji, vallási vagy szexualitásbeli.
2021. márc. 8. 17:56
 15/63 A kérdező kommentje:
De ami azt illeti, az őket elítélő, reform, liberális vagy progresszív zsidóságot is utálták.
2021. márc. 8. 17:58
 16/63 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező, te egy palesztin-kommunista agitátormunkáját végzed.

Belinkelsz egy eseményt, ami

--80 évvel ezelőtt történt,

--és erősen VITATOTT, hogy hogyan történt,

--ha megtörtént egyáltalán.

Azon kivül sincs semmi fogalmad Izraelről. Ezt irod:

"Amúgy még mindig vannak követőik a zsidó fasisztáknak, főleg a Shas tagjai között, ami egy "Izraeli Mi Hazánknak" felelne meg, mert nagyon jó pajtik voltak régen a Likuddal."

Valószinűleg a Sász párt nevét hallottad valahol, és kitaláltál róluk valami abszurdumot. A párt támogatói elsősorban vallásos emberek, akiknek a felmenői afrikai arab vagy néger országokból tértek haza Izraelbe.

Te meg ezt irod:

"Amúgy ők az Izrael területén élő bevándorolt afrikaiakat és színes bőrűeket "nem szívlelték" (enyhe kifejezés)."

Vagyis SAJÁT MAGUKAT "nem szívlelték" .

Azon kivül nem régen voltak "jó pajtik a Likuddal", hanem Izrael függetlensége óta szinte mindig benne voltak a kormány-koalicióban, akár a Likud volt a vezető kormánypárt, akár más.

Magyarul: a kérdésed nem egyszerű troll kérdés, hanem palesztin-kommunista agitácios HAZUGSÁGOK garmadája.

2021. márc. 8. 21:05
 17/63 A kérdező kommentje:
Eseményt sehol nem linkeltem be, egy szervezetet linkeltem be, a Shas (latin betűkkel, helyesen így írják) tagjai pedig, ultraortodox zsidók, többségük askenázi vagy szefárd. Amúgy ezt az arab zsidó izét nem értem. Valaki vagy arab vagy zsidó, vagy félig ez, félig az. Az arabokra a muszlim vagy a kopt ortodox kereszténység a jellemző, míg a zsidókra a judaizmus. Amúgy ha megnézed, a párt amit linkeltem, Sztálin alatt, a fasizmus és a kommunizmus közé helyezte magát. És nem, olyat sem írtam sehol, hogy ők az arabokat üldözték volna, az arab nacionalistákat például támogatták, a feketéket üldözték, meg a melegeket, valláselleneseket stb.
2021. márc. 8. 21:20
 18/63 A kérdező kommentje:
Nem tudom, mit vannak sokan oda ezzel a 80 évvel ezelőtt történttel. A mozgalom igen, akkor létezett, mint a legtöbb fasiszta mozgalom, de az ideológia még létezik, pont mint a nemzetiszocializmus, hungarizmus, olasz fasizmus stb.
2021. márc. 8. 21:22
 19/63 anonim ***** válasza:
53%
Teljesen alaptalan propagandát fröcsögsz, mint egy papagály, aki nem tudja mit beszél.
2021. márc. 8. 21:51
 20/63 A kérdező kommentje:

*papagáj Pontos j betűvel írjuk... (Bocsánat kikívánkozott belőlem.)

Azért mert műveletlen vagy történelemből, még nem azt jelenti, hogy nem is létezett. A fasizmus eleve nem a fajgyűlöletről szól, hanem a nacionalizmusról, szocializmusról, tekintélyelvű, autokrata totalitarizmusról, a harmadikutas politikai elhelyezkedésről, illetve a forradalmiság és a tradicionalizmus egy ötvözetéről.

[link]

Ha tudsz angolul, elég szőrszálhasogatóan elolvashatod a fasizmus ezen ágának leírását.

Ebben a videóban is szó esik róla, de csak érintőlegesen:

https://www.youtube.com/watch?v=UEWtEOFlTHc

2021. márc. 8. 22:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!