Mi az oka,hogy Törökországban nem akkora a GDP, mint egy nyugat-európai országban?
Azért csodálom, mert Törökországban nem volt szocializmus vagy hasonló gazdasági berendezkedés.
Az 50-es évek óta az USA szövetségese.Jók az adottságai kereskedelmi szempontból, tengeri kijáratuk is van.
Elvileg az elmúlt 60 évben semmi sem gátolta a gazdasági fejlődésüket, ahogy mondjuk Ausztriának sem.
#8, jó! Te gyüjtögesd a világban élenjáró európai cégeket én meg a törökök ez.
Hétfő este 8-kor tegyük ide, mit találtunk, OK?
"Miként a Spanyolokon is az EU tagság lendített elég nagyot."
A spanyol gazdaság igen nagyon lendült előre már előtte is 1958-1974 között.
Én most is szívesen sorolom neked a top cégeket nem kell hétfőig várnod, Volkskwagen, Airbis, Dior, BASF, Siemens, Shell, BP, Daimler, Allianz, AXA, Glencore, Nestlé, Compass, Unilever, Deutsche Telekom, DHL.
Tudsz egyetlen iparágat vagy török céget mondani, ami ezeket megközelíti mondjuk bevétel szempontjából?
Javítás, az Airbis természtesen Airbus akart lenni.
Mert a jelenlegi nagyhatalmak nem engedik. Oroszország többszáz éven át harcolt a törökökkel. Európa szintén. Tudják milyen az ha a törökök erősek, lásd Oszmán-Birodalom. Éppen ezért az USA sem engedi fejlődni. Valaki említette a puccsokat. Azok mögött mind az USA volt. A legutóbbi Gülen féle puccskísérlet is az USA műve.
Ugyanilyen okból kifolyólag Németországot és Japánt sem engedi a többi nagyhatalom hogy visszanyerjék korábbi politikai, katonai erejüket.
Erdogan viszont az utóbbi években jelentősen le tudta rázni a pórázt. Meg is látszik az eredménye. Törökország jelen van Irakban, Szíriában, Líbiában. Azerbajdzsán a török támadó drónoknak köszönheti a győzelmét az Örményország elleni háborúban.
Egyébként a török hadsereg benne a top 10-ben, a török gazdaság pedig a top 20-ban. Ezt annak mondom aki azt kérdezte mint gyártanak Törökországban.
Pl. a Vestel a tv-kről (Toshiba , Hitachi , JVC , Panasonic), Yatas a matracokról és ágyakról, ARÇELİK a BEKO háztartási gépekről lehet ismerős.
De ha egy Bosch hűtőszekrényt veszel, azt nagy valószínűséggel a törökök gyártották, ahogyan a Fiat Tipokat is.
Szóval van ott potenciál.
#15 és #16
Én nem mondtam, hogy nincsen potenciál,nem is azt kérdeztem, hogy mit gyártanak, szimplán csak én arra keresem a választ, hogy melyik azok a cégek, amelyek megfelelnek ezen állításnak:
"Török cég minden iparágban fent van az első 20-ban, Európáról ez már nem mondható el."
#17 Mondjuk a Yatas a világ egyik legnagyobb minőségi matracgyára...és az Arcelik sem piskóta...
Mindazonáltal ez a "Török cég minden iparágban fent van az első 20-ban" dolog valóban barokkos túlzásnak tűnik.
Én most csak tisztán számokat néztem, árbevételt, azok alapján nem is annyira nagyok világviszonylatba. Az, hogy egy matracgyártó mikortól számít minőséginek nem tudom, nincsen ilyen jellegű ismeretem, én a teljes 30 milliárd dollár matrac piacon belül vizsgáltam a céget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!