Az ukránok magyarellenessége kezünkre játszhatja Kárpátaljánkat?
... hiszen csak végre egy határozott magyar vezetésre volna szükség, amely kitartóan a nemzetközi szervezetek elé tárja az ukrán sovinizmus magyarellenes megnyilvánulásait (magyar himnusz tiltása, halálos fenyegetések, kisebbségellenes oktatási törvény, stb.) és ezek alapján kiköveteli azon területünk visszacsatolását a magyar anyaországhoz, felszabadítva és biztonságba helyezve ezáltal végre az ottani honfitársainkat.
Az ukrán vadnacionalisták tehát könnyen öngólt lőnének maguknak a keménykedésükkel, hazánk pedig visszanyerne bő 10.000 km2-t elrabolt országrészeiből.
Nem ukrán érzelmű, maximum lesajnálják az ilyesmi témát.
(Több kárpátaljaival dolgoztam, mármint ruszinnal, vagy ha ez neked jobban tetszik: kárpátukránnal.)
Amúgy meg több ukrán területről származú ukránnal is dolgoztam egy időben. Egyik sem ukránnak mondta magát, hanem zsaporozsjezinek, kozáknak meg ilyesminek. De az igaz, hogy zömmel kárpátaljaiak még jobban nem tudták magukat definiálni.
És ha kibontanánk a témát, akkor lehetne boncolgatni, hogy az ukránság egyáltalán milyen mértékben létező etnikum.
A másik témával kapcsolatban: maximálisan egyetértek. Egy erős nemzetállamokra épülő politikai egység, Magyarországgal és Lengyelországgal az élen tudna olyan helyzetet elérni, hogy számítsunk.
DE!!!!!!!!!
Magyarországot éppen kilakják a cigány etnikum, és egyre kevesebb a gyerek. Szóval bármennyire is szar ebbe belegondolni, de ha nem vigyázunk ezt a maradék országot is elveszítjük.
A másik példa meg a híres lengyel katolikusság volt. Ott most habzó szájjal tüntetnek az abortusz liberalizációjáért. Tehát Lengyelország sem annyira erős morálisan, ahogyan azt innen hiszik sokan.
A másik, meg hogy a horvátok kb elfogynak a jelenlegi demográfiai mutatóikkal. Több cikket olvastam, hogy kelet-horvátO. kb kiürül (Szlavónia), és ugyanez igaz Szlovákiára, Csehországra, Szerbiára, meg persze őket is sújtja a cigánykérdés, Romániát meg főleg, de lakosságszámarányt tekintve ilyen téren nálunk rosszabb a helyzet.
A másik meg a Balti államok, ott is mindenki megy el nyugatra, és nem nő a népesség.
Ezt a rövid okfejtést azért írom, mert én is híve vagyok egy Közép-Európai Rendszernek, de ha megnézzük a dolgokat, fogyó népességű, mindenféle bajjal küszködő nemzetek vannak itt, növekvő cigány népességgel.
Következtetés:
Ha valamit akarunk Önmagunkért, és őrködni a külhoni magyarok felett (akik maguk is fogynak, mennek el, asszimilálódnak) előbb Magyarországot és a térséget kell gyökereiben, identitásában megerősíteni, és jó szomszédi viszonyt kialakítani, akivel lehet.
Ukrajnával ma nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!