Mit gondolnak most azok a Trump- fanatikusok, akik megtámadták január elején a Capitóliumot, és most, hogy börtön elé néznek a tetteik miatt, még Trump is cserben hagyta őket azzal, hogy nem adott nekik elnöki kegyelmet?
#20: A két elnökjelölt a járványhelyzetet teljesen másképp látta. Trump végig abban a szellemben kampányolt, hogy a támogatói személyesen, Biden végig abban a szellemben kampányolt, hogy a támogatói levélben szavazzanak. Mindenki tudta, hogy a levélszavazatokat (technikai okokból) több idő feldolgozni, és ezért a személyesen leadott szavazatok hamarabb kerülnek összeszámlálásra, a levélszavazatok összesítése pedig napokig el fog tartani.
Ezt a két dolgot összekombinálva talán nem olyan nagy meglepetés, hogy minden billegő államban Trump vezetett a számlálás elején, aztán Biden elkezdett felzárkózni. Némelyekben Biden fordított (Arizona, Georgia, Michigan, Pennsylvania, Wisconsin), máshol pedig nem (Észak-Karolina). Mi ebben a gyanús? Gyanús, hogy a levélszavazatokat több idő feldolgozni? (Válasz: nem. A teljesen republikánus államokban is több idő, Wyomingban és Idahóban is több idő, technikailag több idő.) Gyanús, hogy a szavazók nagyobb részben az általuk preferált jelölt tanácsait követik a szavazás mikéntjéről? (Válasz: nem, ez teljesen természetes.)
A számlálás leállítása. (A legtöbb államban ez nem a kormányzó, hanem a Secretary of State felelőssége.) De vegyük akkor a kormányzót: a fent felsorolt 5 olyan államból, ahol Biden fordított, a kormányzó Arizonában és Georgiában is republikánus. És ott is leállították a számlálást. Továbbá mindenhol máshol is leállították a számlálást. A két óriásban, Texasban és Kaliforniában is, csak ott ezekből nem lett ügy, mert Texast simán vitte Trump, Kaliforniát pedig simán vitte Biden. Ha a csalás miatt állították volna le a számlálást, akkor miért állították le teljesen sima államokban? Miért állították le republikánus vezetésű államokban? A válasz megint egyszerű: mert nem a csalás miatt csinálták, ennek gyakorlati oka volt.
Mégpedig az, hogy a szavazatszámlálók is emberek, pihenésre van szükségük. A sok levélszavazatot nem tudták egyszerre feldolgozni. Ezért elmentek aludni, másnap folytatták. Ahol sok volt, még harmadnap is folytatták. Sajnos sok helyen nem volt nekik váltás.
Egyébként ebben Trumpnak van felelőssége, mert amikor az államok vezetői már nyáron jelezték neki, hogy a járvány miatt több levélszavazat lesz, mint szokott, ezért kellene extra kormányzati pénz a választási bizottságoknak, hogy a feldolgozási kapacitásukat növelni tudják, akkor ezt nem kapták meg. Ezért nem akarom Trumpot hibáztatni, ő döntött így, és ezzel önmagában nincs baj, még azt is meg tudom érteni, hogy a járványhelyzet miatt neki okosan kellett sáfárkodni a dollárokkal, és kellett kompromisszumokat kötni. Meg tudom érteni, ha azt a kompromisszumot kötötte, hogy nem segíti ki az államokat a választás lebonyolításában. De akkor ezért a döntésért vállalja a felelősséget (na, ez nagyon nem megy neki más ügyekben sem)! Az előállt helyzetben *mindenki* tudta, republikánusok és demokraták egyaránt, hogy a szokásossal ellentétben még pár napig el fog húzódni a számlálás. Ami gusztustalan, az az, hogy Trump ezt a teljesen természetes dolgot, amit mindenki tudott előre, és aminek az előállásában az ő döntésének szerepe volt, valami gyanús dolognak állítja be.
#20: (folytatva az előzőt, csak már túl hosszú volt így is)
Nem válaszoltál arra, hogy melyik államban, megyében, szavazókörben szavaztak többen, mint ahányan ott laknak? Azt mondod, volt ilyen. Mondd meg ezeket (vagy csak pár példát)! Akármelyik közigazgatási egység (kicsi vagy nagy) megfelel nekem, könnyű lesz utánajárni a lakosságnak és a leadott szavazatok számának, ezek nyilvános adatok.
Arra sem válaszoltál, hogy nézel-e teniszt, illetve hogy ki a kedvenced.
Aha, a levélszavazatokat több idő feldolgozni és jóval könnyebb visszaélni vele, főleg azok után, hogy a billegő államokban boldog-boldogtalannak kiküldte a posta, még a halottaknak is, és ezeket BÁRKI át is vehette. :d
Az pedig nem véletlen, hogy Trump azzal kampányolt, hogy személyesen szavazzanak. Pont azért mert mindenki tudja, hogy könnyű csalni velük.
Láttam F.book posztot mégpedig hires embertől, aki állitotta, hogy Trumpra szavazott és a hivatalos jegyzékben Bidenre ment a voksa California államban levélben ahol állitása szerint még nyomkövetővel is ellenőrizhető, hogy ott sem járt. Hiába hivta minden héten a választási szervezetet, semmit nem reagáltak. Érdekes visszafelé nem hallottam ilyenről. :d
Valaki más hozta fel a plusz szavazatokat, meg a teniszes kérdést is neki tetted föl.
Ja rosszul emlékeztem bocsánat.
Még megvan a bejegyzése.
Californiában levélben adta le a szavazatát Trumpra és eltünt a szavazata. :d
#24, #25: Melyik billegő államokban küldtek ki halottaknak szavazólapokat? Kik azok a halottak? Konkrétumot, kérlek. Talán nem jött át eddigi hosszas írásaimból, de az egyik fő kritikám a vádaskodást illetően, hogy pufogtatások a levegőbe. Ezen nem segítesz egy újabb általánossággal. Amit eddig halottszavazás ügyben konkretizáltak a republikánusok, ott kiderült, hogy nem volt semmi (14.000-es lista Michiganben és az a postás Georgiában - ezekről írtam korábban).
Ki volt ez a híres ember, akinek Kaliforniában rosszul számolták a szavazatát? Hátha megtalálom én is a sztorit. És főleg azt, hogy adott-e be keresetet Kalifonia államban az ügyben. És ha adott be, az is ki fog derülni, hogy azt elfogadták vagy elutasították, és hogy miért.
Nem elutasitották hanem válaszra sem méltatták. :d
Eltűnt a leadott szavazata.
F. Bookon továbbra is kint van a poszt és nem frissitett rajta semmit.
Tessék, beirod F. Book keresőbe: Tom Platz.
Az a helyzet, hogy már minden infót törölt a Fbook és a Youtube a csalásokról. Szép munkát végeztek :d
Hiába keresem Trump ügyvédeinek a hirfolyamában :d
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!