Ezek az emberek ugye az oltás után teljesen véletlenül haltak meg? Az oltásnak az ég világin semmi köze hozzá?
Hát pedig már itt is kezd tele lenni az emberek hócipője, hogy nem mindent vagy semmit volt, hanem mindig késői reakció, és ígérgetés.
Mindenkitől azt hallom, hogy 2 hét seggenmaradás helyett csak a lightos verzió. Csak decemberig. Csak...
Most már szigrúbban. Most már csak 15 km-re. Mostjön az afrikai mutáns. A jelenlegi tempóval 10 év lenne oltani a 60%-ot. Lehet hogy az afrikai mutánsra nem hat a vaccina.
Lehet ki kell fejleszteni új oltást rá.
Ennyi hibát csak az halmoz egymásra, aki vagy dilettáns, vagy szalámitaktikával húzza az időt. Ha engem kérdenek, ha dilettánsok lennének már rég nem lennének a politikai színpadon. Majd figyeld csak meg, ha nem véd a mutálódott ellen az oltás, fejlesztenek tovább. Mire kész, jön a következő mutálódás.
Mindig kell adni az embereknek kis reményt, belátható időn belülre, aztán mindig közbejön valami.
Nem tagadom a vírust, mert haltak meg benne, de ez rég nem arról szól.
Érdekes, hogy a Föld egészsége miatt nem lehetett leállítani a gazdaság nagy részért pár napra, pedig ez elég lett volna egy jelentős regenerálódásra, viszont most tavasszal pillanatok alatt le lehetett állítani a légi közlekedés nagy részét, meg az óceánjáró luxushajókat. Nem hinném hogy komolyabb veszélyt jelentene a járvány, mint az hogy lassan majd országok tűnnek el a víz alatt. Vagy épp a metán szabadul el a jég alól, vagy ki tudja mi van bezárva a jég alá ami lassan elszabadulhat. Attól érdekesen nem rosál senki.
Figyu, azt jobb ha elfogadod, hogy amíg a járvány tart addig a korlátozások is lesznek. Képzelj el egy országot, ahol mindenkinek van valaki családtagja/ismerőse, aki a saját otthonában fulladt meg szépen lassan, mert hiába hívogatták a mentőket, sosem jöttek, mert már nem lett volna hova vinni úgyse. Ezt egyetlen olyan kormányzat se fogja bevállalni ahol egy kicsit is számít az emberek véleménye (és élete.)
Az is egy ilyen népszerű tévhit, hogy ha csinálnánk egy kéthónapos teljes karantént akkor végleg megszabadulnánk a vírustól, és utána mehetne mindenki a dolgára. Persze, jelentősen le lehetne szorítani az esetszámokat, de utána ugyanúgy kilőne mint most ősszel. Csak közben egy csomó kkv is csődbe menne, a nagy cégek meg kirúgnának egy csomó embert (mármint még többet mint most.)
A mutációval meg megint csak nem tudom mit akarsz. Igen, előfordulhat olyan is, hogy majd jön egy variáns ami ellen nem jó a vakcina, és újat kell fejleszteni. Az nagy szívás lenne. De mit csináljunk ellene? Tiltsuk be az evolúciót?
“ A mutációval meg megint csak nem tudom mit akarsz. ”
Azt hogy ez már a sumákolás része. Komolyan, decemberben meg voltam győződve róla, hogy mindenkit majd kényszeríteni akarnak az oltásra, most meg ahhoz képest vicc ami megy. Időhúzás. Vagy tényleg tökkelütöttek.
Szép lassan csinálgassuk, legyen idő a mutáció.
Sosem hittem, hogy eltűnne a bezárással. Amikor tavasszal bezárták az embereket, az volt az első kérdésem, hogy meddig? Mert az influenza sem tűnt el. Ha lazítanak, megint felfut. Persze sokkal korábbra tippeltem, nem gondoltam hogy csak novemberben lesz gond. A következő kérdésem az volt, hogy hány évig akarják játszani ezt a gáz-fék játékot?
Miféle sumákolás? A vírusok gyorsan mutálódnak. Az összes, nem csak a covid. Ez egy évtizedek óta ismert tudományos tény. Beszéltek erről a veszélyről már tavaly év elején is.
Időhúzást se látok sehol, tudtommal mindenhol olyan ütemben adják be őket, ahogy kapják a gyártótól. Egyszerűen ennyi most a kapacitás, ezeket specializált üzemekben állítják elő, nem lehet egyik napról a másikra megszázszorozni.
A korlátozások meg addig tartanak majd, míg el nem érünk egy olyan nyájimmunitást, hogy nélkülük is kordában tartható legyen a terjedés, ne roppanjon össze az egészségügy. Nem, eltűnni soha nem fog, velünk marad mint az influenza. Abban csak reménykedhetünk, hogy a vakcina mellett idővel hatékonyabb kezelések is rendelkezésre állnak majd.
Jelenleg nem tudjuk biztosan mennyire maradnak fertőzőek a beoltottak, ezt sokkal nehezebb nyomon követni mint a megbetegedéseket. Az biztos, hogy kevésbé mint az oltatlanok, de az is valószínű, hogy nem 0%-osan. Mindenesetre most azzal a feltételezéssel dolgozik a WHO meg a nemzeti hatóságok is, hogy a védőoltásokkal kialakítható a nyájimmunitás, mint ahogy pl. kialakítottuk a Covid-nál sokkal fertőzőbb kanyaró ellen is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!