Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ezek az emberek ugye az oltás...

Ezek az emberek ugye az oltás után teljesen véletlenül haltak meg? Az oltásnak az ég világin semmi köze hozzá?

Figyelt kérdés
[link]

2021. jan. 14. 21:05
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

Igen pontosan erre célzok. Pont ezzel írtad le, ez mennyire jó mondjuk torokfájással maszkban dolgozni. Innentől nem anekdota, hanem bizonyított, hogy miért nem 3 nap alatt hevertem ki. “Összeköpködtem” képletesen a maszkot baktériumokkal, és a 8 órában azt szívtam. Másoknak persze ez hasznos volt, de amennyivel nekik jobb, nekem annyival rosszabb.

Persze makk egészséges embernél feltehetően ez a gond nincs.

2021. jan. 15. 14:38
 22/37 anonim ***** válasza:
27%

A járvány miatt az emberek nem viselik napi 8 órában a maszkot, és persze lehet közben tisztítani/cserélni is. És persze nem a maszktól kaptad el eredetileg a betegséget, hanem valaki mástól. Aki feltehetőleg nem viselt maszkot. :)

Amúgy ja, ha fiatal vagy és egészséges, lehet, hogy a maszk neked személy szerint nettó hátrány. Lehet azt mondani, hogy lesz*rom ha meghal nagymama meg nagypapa, összeomlik az egészségügyi ellátórendszer, bedől a világgazdaság, nekem melegíti az arcomat és azt nem szeretem, úgyhogy nem viselem. Nem egy tiszteletre méltó álláspont, de legalább őszinte. Nem kell a maszlagot tolni, hogy hoax a járvány, meg igazából a maszktól lesznek betegek az emberek, mikrocsipp van a vakcinában etc. Tessék tökösen kiállni és felvállalni.

2021. jan. 15. 14:57
 23/37 anonim ***** válasza:

[link]

#22 a linkelt videó Thaiföldön készült. Ott nincsenek korlátozások ráadásul tüntetések vannak mégsem haltak meg tömegek, nem omlott össze az egészségügy stb. Erről ennyit.

2021. jan. 15. 15:02
 24/37 A kérdező kommentje:

22 azt nem tudom mit higgyek a járványról, de hogy sokaknak jól jön az biztos. Lehet hogy a maszkot emeltem ki, de egy sor sokkal értelmetlenebb intézkedést tudnék mondani. Most németeknél az van, hogy lehet mászkálni, amíg a napi érték el nem éri a 200-at a 100000 főre. Ha eléri akkor lekorlátozzák az utazásukat 15 km-re de ez csak javaslat. A körzet tehet mást is. A kollégáméknál azt mondták, nem tudják kontrollálni, inkább legyen 8 után kij. tilalom. Ők nem mehetnek ki, viszont ha én arra tévedek, erre nincs szabály. Rám a tilalom nem vonatkozik mert 35 km-rel arrébb lakok.

Vagy a másik okosság, 4 fős család nem mehet nagymamához, mert csak 1 ember mehet látogatni. De ha nagymama megy a 4 fős családhoz, az már rendben.

Vajon ennyire inkompetensek lennének mindenhol a döntéshozók? Vagy mi az oka ennek?

2021. jan. 15. 15:19
 25/37 anonim ***** válasza:
0%
#23-mas, ja persze, Türkmenisztánban meg Észak-koreában meg egyáltalán nincs is járvány, egy eset se. Érdekes módon a fertőzöttek száma valahogy fordítottan konvergál a sajtószabadság mértékéhez a világon mindenhol.
2021. jan. 15. 16:42
 26/37 anonim ***** válasza:
0%

Ja, meg persze az se igaz, hogy ne lettek volna korlátozások:

[link]

2021. jan. 15. 16:45
 27/37 A kérdező kommentje:

25 akkor most Magyarországon nagyobb a sajtószabadság mint németeknél?

Mindig is sejtettem, hogy ezt csak az ellenzék próbálja súlykolni.

2021. jan. 15. 16:54
 28/37 A kérdező kommentje:
Mármint hogy Magyarországon nincs.
2021. jan. 15. 16:55
 29/37 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, ezzel meg nem tudom mire akarsz kilyukadni. A kormányok a világon mindenhol kötéltáncot járnak, próbálják úgy alakítani az intézkedéseket, hogy a járványt is nagyjából kordában tartsák, meg a gazdasági hatást is minimalizálják. Ezért megy a húzd-meg-ereszd-meg napi szinten, ezért delegálják a döntést helyi szintre, hogy mindenhol a helyi viszonyoknak meg számoknak megfelelően tudják csak szükséges minimum korlátozásokat meghozni. Ellentmondások és kiskapuk sokszor még az évekig előkészített jogszabályokban is vannak, miért pont most ne lennének.

Az, hogy lehetne ezeket a megszorításokat következetesebb/jobban is menedszelni, még nem jelenti azt, hogy ne lenne hasznuk. Ez nem mindent vagy semmit játék, ha csak felével-harmadával csökkentik a fertőzések számát, már az életek tíz- vagy százezreit mentheti meg.

2021. jan. 15. 16:56
 30/37 anonim ***** válasza:
60%
#28, nem, nem nagyobb. Nem tudom ezt miből szűrted le. Ha megnézed amiket korábban linkeltem láthatod, hogy nálunk jóval nagyobb a különbség a halálozási delta és a hivatalos adatok között, tehát nálunk nagyobb valószínűséggel/jobban vannak kozmetikázva.
2021. jan. 15. 16:59
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!