Az Orbán kormány miért a mohamedán vallású Azerbajdzsánt támogatja a katolikus örmények elleni háborúban?
Szegény örmények,először a törökök irtották őket,mostanában az azeriek.
Igen mindkét esetben a mohamedánok tették.
Ennél a kérdésnél én nem a hülye kis magyar kormányt kérném számon. Egész nyugati világ cserben hagyta az Örmény közösséget és az a szerződés szégyen mindannyiunkra.
Nem meglepő, mindig is volt ilyen. Amikor Hitler ellen Kussba maradtak a háború előtt, vagy 1956 nálunk. Trianonnál még Wilson legalább felszólalt, most már csak beszélni se mernek Amerikából
Azt nem értem,mi van Azerbajdzsánban,ami miatt nem mernek neki szólni?
Semmi nincs ott,ami olyan nagy dolog lenne a Baku-t leszámítva,ami valljuk meg másnak is van /Olaj/
Utoljára Garri Kaszparov volt a nagy dolog,ő legalább jól sakkozott.
"Szegény örmények,először a törökök irtották őket,mostanában az azeriek."
Ha pistikét utálja az egész osztály akkor az osztály a hibás vagy pistike gyökér?
Ezen a példán jó volna elgondolkodni néhány embernek
Kedves Kérdező, ezt mi sose fogjuk megtudni. Hivatalos választ sem kaptunk, és a valódit se fogjuk megtudni.
Te mit tippelsz?
A baltás azerit is hazaengedtük... Amúgy szerintem Törökország miatt. A törökökkel Orbán meg akar maradni jó viszonyban, és mivel Azerbajdzsán mögött Törökország áll, ezért kell jópofizni az azeriekkel is. Köze sincs ennek az egésznek a valláshoz.
"Az örmények nem katolikus keresztények hanem örmény keresztények, közük sincs a katolicizmushoz."
Leszámítva azt, hogy bár nem tudom a katolicizmus hogy jön a képbe mikor a kormány nagy része református, de az örmények nagyrésze ortodox keresztény, kisebb része unitus (tehát egyesült a Katolikus Egyházzal, szóval nem igaz hogy nincs örmény katolikus) de még az ortodoxok is teológiailag közelebb állnak a katolicizmushoz, mint a reformátusok a katolikusokhoz. :))
8/ Mondjuk ez az ellentét okozta a harmincéves háborút,ez elég ok is volt,hogy egy ország református volt,vagy a Katolikus Ligát segítette.
Református Szövetség a Katolikus Liga ellen.A mai szemmel azért érdekes,mivel valóban a Fidesz vezetők között sok a református vallású személy,akkor ők a magyar katolicizmust érő sérelmek miatt miért emelnek szót. Ez ezek szerint nem az Ő vallásuk.
Az azeri örmény konfliktus tulajdonképpen egy vallásháború szintén,csak nem így nevezzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!