Kedves liberálisok, mi a véleményetek erről a privilégiumokról szóló videóról, nem butaság privilégiumokban gondolkodni?
A privilégium erőltetett, primitív, leegyszerűsítő fogalom, kiemel egy-egy tulajdonságot (pl. fehér, hetero, keresztény), és azzal magyaráz mindent, pedig sokkal több tulajdonság van. És ezek relatív tulajdonságok, változóak, stb. Pl. valaki kövér volt, de kemény munkával lefogyott, és jó alakja lett. Ez nem privilégium, megdolgozott érte. Vagy magasnak lenni: van, ahol és amikor előny, máskor hátrány, és millió más tulajdonság is van, amely sokkal fontosabb lehet az adott személynél. Baromság kijelenteni, hogy magasnak lenni privilégium, és kész. Nyugaton sok liberális ilyen kategóriákban gondolkodik, főleg a "fehér" privilégiumokról.
https://www.youtube.com/watch?v=Ay6OX0kEvD4&t=1s
a feher privilegium az, hogy hiaba lenne pl egy roma ember ugyan olyan kepzett egy adott munkara mint en, valoszinuleg hamarabb felvennenek engem, mert magyar vagyok. pedig mas kulonbseg nincs kozottunk, csak a borszinunk.
ezt pedig te sem tagadhatod el hogy letezo jelenseg magyarorszagon.
ugyan ugy, hiaba vagyok ugyan olyan jo autoszerelo mint egy ferfi kollega, az emberek valoszinuleg kevesbe fognak nalam akarni szereltetni, mert egy ferfi szaktudasaban jobban biznak.
Nincsenek privilégiumok.
Magyarországon sem.
Egy feketét, vagy ázsiait ugyanolyan esélyel vesznek fel egy munkahelyre mint egy fehéret.
Egy cigányt sokszor nem, de ennek nem bőrszín okai vannak, hanem a cigányság rosszindulata van mögötte, és az emberek keserű tapasztalatai a cigányokkal szemben.
Ez nem azt jelenti hogy minden cigány bűnöző, de az ember ösztönösen kerüli a kockázatot.
Sajnos a cigányság tehet arról hogy valamivel nehezebb pár cigánynak értelmiségi munkát vállalnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!