Sorosnak sikerülhet még megvétóztatni az EU-ban a jogállamisági, költségvetési megállapodást?
És ezt szerinted hogyan lehet mérni? :)
Értsd meg, ha nincsen objektív kritériumrendszer, akkor az egész csak egy politikai zsarolóeszköz.
Spanyolországban pl. a miniszterelnök alkotmányos jogköre utasítást adni a legfőbb bírónak vagy a legfőbb ügyésznek. Akkor ezek szerint ott sincsen jogállam.
Egyébként akkora diktatúra talán itthon sincsen, a fideszes lapok rendszeresen veszítenek helyreigazítási pereket... de ez csak egy példa a sok közül.
Azt hogy a NAV-os ügyben kire gondolsz, nem tudom. Én csak arra emlékszem, hogy nemrég az MSZP-nél vizsgálódtak, de az nem a kormány miatt volt, hanem Szanyi állításai miatt.
Az a megérzésem, hogy túl sok Donáth Annát és Cseh Katalint olvastál... pedig épp nemrég alázták le mindkettőt a fideszes politikusok nyilvános vitában...
"A közmédia mindenhol az aktuális kormány szócsöve"
Aha... Mint a BBC, mi? Még ha egy kevésbé demokratikus országban azt is mondják, amit a kormány is, mellette beszámolnak másról is és nem hazudnak. Közlik az ellenzéki pártok véleményét is, meghallgatják az ellenzéki pártok képviselőinek véleményét, nem hallgatnak el kínos dolgokat, nem manipulálják a híreket, ferdítenek, hazudnak. Nem arra várnak egy-egy hír közlése előtt, hogy vajon mit mondanak fentről, mit is kell mondaniuk. A közmédiának pártatlannak kellene tűnnie legalább és objektívnek és minden felet, legfőképpen a parlamentbe jutott, megválasztott pártokat, képviselőket is meg kellene hallgatniuk.
Hol van olyan, hogy az ujságírók ki vannak tiltva a parlament területének 99,9%-ából? Ahol az ujságírókanak egy 6nm-es terület van, ahol várniuk kell míg egy képviselő szíveskedik odamenni hozzájuk és válaszolni a kérdéseikre?
Én a NAv ügyben arra a vállalkozóra gondoltam pl. aki néhány éve (már nem emlékszem a nevére) egy tüntetésen is felszólalt a fidesz ellen és pár nap múlva megjelent nála a NAV. Vagy arra a milliárdosra, akinek megszállta a NAV a cégét miután - egyesek szerint - nem akarta azt eladni orbánéknak. Vagy arra, amiről személyesen tudok, hogy egy nyelviskola kellett valamelyik NER havernak, hogy pályázni tudjon, úgyhogy "megkérték" az egyik nyelviskola tulajdonosát, hogy legyen szíves eladni (ha akarja ha nem) az övét. És még sorolhatnám.
Állandóan jönnek a fideszek ezzel a diktatúrázással. Az emberek nagy része nem állítja, hogy diktatúra van, de hogy demokrácia nincs, az is biztos. És a helyezet csak romlott az elmúlt években.
Donáth Annát és Cseh Katalint meg nem olvasok, azt se tudom kik, annyit tudok, hogy politikusok, de hogy melyik pártban, azt nem tudom (talán LMPs az egyik, de csak tipp).
A másik unalmas ez a "aki kritizálja a fidesz, az gyurcsányt/jobbikot/lmpt/akárkit imádja". Mert ha valaki a fidesz ellen bármit mer mondani, akkor nem lehet elképzelni, hogy egyszerűen csak ez a véleménye és nem azért, mert akármelyik másik pártot imádja. A lakosság 30%-a azt se tudja kire szavazna a választásokon.
Amit írsz, az jogos, de fényévekre vagyunk a diktatúrától. Ha mindenáron jelzőt keresünk, akkor illiberális demokrácia.
A BBC egyébként nem közmédia olyan értelemben, mint nálunk az M1, mert operatív szinten függetlenül működik az államtól, csak felügyelik a működését. Ugyanakkor véleményem szerint nem kevésbé torzítja a valóságot, mint a magyar közmédia, csak persze szélsőliberális irányba.
"A másik unalmas ez a "aki kritizálja a fidesz, az gyurcsányt/jobbikot/lmpt/akárkit imádja"."
Illetve nem tudják elképzelni azt, hogy van olyan, aki konzervatív gondolkodású, de mégsem ért egyet azzal, ahogyan a fidesz a hatalmat gyakorolja. Aki a fideszt kritizálja, az automatikusan libsi számukra.
Nem libsi automatikusan.
De látni kell, hogy ha Orbán bukik, akkor jön Gyurcsány, hiszen ő a legerősebb ellenzéki párt vezetője, a felesége a legesélyesebb a közös miniszterelnök-jelöltségre. Az MSZP-t és a Jobbikot már be is darálta. Tehát igen, jogosan merül fel Gyurcsány Orbán bukása kapcsán. Mellesleg balliberális kormányzással olyan dolgok kerülnének állami propagálásra, melyek elfogadhatatlanok egy konzervatív ember számára.
Kritizálni ettől függetlenül lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!