Szerintetek jogosan akadtak ki a focisták tegnap?
"A néger besértődik, ha négernek nevezik. Mostmár nem négerek (ami a negro szóból ered és feketét jelent), hanem feketék.
A cigányt sem szabad cigánynak hívni, hanem úgy kell rájuk hivatkozni, ahogy ők maguk hivatkoznak saját magukra cigányul, azaz úgy, hogy roma. Teljesen mindegy, hogy te nem tudsz cigányul, de legtöbb esetben még ők maguk sem, romáknak kell őket nevezni.
A süketek számára is sértő lett a süket szó. Ők már nem süketek, hanem siketek. A süket meg új pejoratív értelmet nyert.
assan nekem is kezd már tele lenni a zacskóm, hogy engem meg lemagyaroznak, mikor hungarian vagyok. Meg fehérnek titulálnak, holott én ezt kikérem magamnak, hisz én sápadtarcú vagyok! Van olyan is aki meg szemüvegesnek hív, holott csak rövidlátó vagyok. Ó, hogy mennyi intoleráns ember van a világon, én is vérig vagyok sértve!! :D"
Ezt előre leírom, hogy NEM én írtam, hanem valaki, más posztja alól vettem, de mivel nagyon idetaláló (sőt, szerintem jobban mint az eredeti poszt alá) bemásoltam ide (de mivel a másik poszt 2013-as, sajna az eredeti írót nem tudtam megkérdezni hogy használhatom-e)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!